Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Om te delen: rake cartoons over dubbele standaard voor vaders en moeders

De baby een fles geven, verschonen, wassen en knuffelen: alle ouders doen het, vaders én moeders. Maar waarom krijgen vaders daar vaker complimenten voor? Artiest Mary Catherine Starr legt deze dubbele standaard treffend vast in haar cartoons.

Advertentie

Een vader een compliment geven omdat hij luiers verschoont? Of in z’n eentje met drie kinderen op stap is (en het lukt om ze in het gareel te houden)? Oneerlijk en onnodig, volgens Mary Catherine Starr. Zij postte onderstaande cartoons op haar populaire Instagramaccount @momlife_comics en kreeg duizenden likes en reacties.

Samenleving wakker schudden

Onder de post op haar Instagram laat Starr weten: ‘Deze cartoons heb ik niet gemaakt om vaders in een kwaad daglicht te zetten, maar om de samenleving wakker te schudden. Een samenleving die vaders toejuicht voor het uitvoeren van de meest simpele opvoedtaken en niets minder dan perfectie verwacht van moeders (of erger: moeders afrekent op elke beslissing en/of beweging die zij maken).’

‘Een vader die een luier verschoont? Wat een behulpzame man. Doet de moeder het? Logisch, dat hoort nou eenmaal bij haar takenpakket. En zo zou ik nog heel veel voorbeelden kunnen verzinnen, maar ik hoop dat mijn punt inmiddels duidelijk is. Alhoewel… ik had misschien nog cartoons over dat vaders ‘oppassen’ nog toe moeten voegen’, besluit Starr.

Lees ook:
Deze 9 grappige en herkenbare cartoons laten écht zien wat ouderschap inhoudt
12x de logica van een peuter in grappige cartoons
15 goudeerlijke cartoons over het leven met een baby

Bron: Instagramaccount @momlife_comics – Beeld: Instagramaccount @momlife_comics

Advertentie
Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu