Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze coole namen gaven Britse celebs aan hun kinderen

Sterren kiezen vaak nogal ongebruikelijke namen voor hun kinderen. En Engelse celebs zijn geen uitzondering. Dus ben je nog op zoek naar een niet zo’n traditionele babynaam, dan kom je nu misschien wel dé perfecte naam voor je baby tegen.

Advertentie

Meisjesnamen

Misschien vind je Apple, Bunny of Princess iets te uitgesproken, maar Daisy, Poppy, Lila en Teddy zijn ook bijzonder en bovendien heel lief en stoer voor een meisje. En wat denk je van Evelyn, Hazel en Margot? Deze namen klinken in het Nederlands toch geweldig.

 1. Anaïs
  Muzikant Noel Gallagher en Meg Matthews kregen in 2000 hun dochter Anaïs. De naam Anaïs betekent genadig.
 2. Apple
  Chris Martin en Gwyneth Paltrow kregen in 2004 dochter Apple. Je kind naar eten of drinken vernoemen, is helemaal zo gek nog niet. Bekijk dit lijstje met babynamen maar eens.
 3. Bluebell Madonna
  Zangeres Geri Halliwell en journalist Sacha Gervasi kregen in 2006 dochter Bluebell Madonna. Bluebell is de naam van een prachtige blauwe bloem en Madonna staat voor de heilige Maria. Of voor de koningin van de popmuziek natuurlijk.
 4. Bunny
  Model Katie Price en Kieran Hayler besloten in 2014 hun dochter naar een konijntje te vernoemen. Lief!
 5. Daisy Boo
  Dat alle kinderen van Jamie en Jools Oliver aparte namen hebben, is bekend. De naam Daisy betekent madelief en Boo betekent ster.
 6. Edie
  Actrice Keira Knightley en James Righton noemde hun dochter Edie, wat gezegend betekent.
 7. Elula Lottie Miriam
  De dochter van Sacha Baron Cohen en Isla Fisher kreeg maar liefst drie namen. Elula is een Zoeloe-naam en betekent eenvoudige. Lottie betekent mannelijk en Miriam betekent gewenst kind.
 8. Ethel
  Zangeres Lily Allen en Sam Cooper noemden hun dochter Ethel. Deze naam betekent nobel. Ook bekend van zangeres Ethel James.
 9. Evelyn
  In 2015 kregen Carey Mulligan en Marcus Mumford dochter Evelyn. Evelyn betekent prettig en aangenaam.
 10. Harper
  Voetballer David Beckham en ex-Spice Girl Victoria Beckham noemden hun vierde kind en eerste dochter Harper. De naam Harper betekent vlakte of veld.
 11. Hazel
  Actrice Emily Blunt kreeg twee dochters: Hazel en Violet. Hazel komt van de plant hazelaar en betekent lichtbruin.
 12. Honey Krissy
  Presentatrice Fearne Cotton kreeg met Jesse Wood dochter Honey Krissy. Honey betekent natuurlijk honing en Krissy is een afkorting van Kristine (Christine) dat gezalfde betekent.
 13. Lila Grace
  Kate Moss gaf haar dochter de bijzondere naam Lila Grace. Lila is een lichtpaarse kleur en Grace betekent genade.
 14. Lyra
  In 2011 werden actrice Sophie Dahl en zanger Jamie Cullum ouders van dochter Lyra. Een Lyra is een muziekinstrument (soort glockenspiel).
 15. Madison
  Ex- Spice Girl Mel B kreeg samen met ex Stephen Belafonte haar dochter Madison in 2011. De naam Madison betekent: zoon van Maud.
 16. Margot
  In 2013 kregen Sophie Dahl en Jamie Cullum nog een dochter: Margot. Deze naam betekent dochter van de zee.
 17. Marlowe Ottoline
  Actrice Sienna Miller kreeg dochter Marlowe in 2012, samen met Tom Sturridge. De bijzondere naam Marlowe betekent heuvel bij het meer.
 18. Marnie
  Lilly Allen en Sam Cooper kregen in 2013 dochter Marnie. Deze naam betekent geluk in het Hebreeuws.
 19. Olive
  Olive, dochter van Sacha Baron Cohen en Isla Fisher, werd geboren in 2007. Betekenis: olijf(je).
 20. Petal Blossom Rainbow
  Weer zo’n bijzondere naam, bedacht door Jamie en Jools Oliver. Dochter nummer drie werd vernoemd naar bloemblaadjes, bloesem en de regenboog.
 21. Phoenix Chi
  Deze dochter kreeg Mel B met weer een andere ex: Jimmy Gulzar. Phoenix komt van de mythische vogel die na een bepaalde periode verbrandt en Chi is de natuurlijke energie van het heelal.
 22. Poppy Honey
  Daar zijn Jools en Jamie weer! De namen van hun eerstgeborene betekenen: klaproos en honing.
 23. Princess Tiaamii Crystal
  Dit is een wel hele originele naam! Princess betekent uiteraard prinses. Crystal betekent kristal of helder. Maar wat Tiaamii betekent, dat weet niemand… Behalve ouders Katie Price en Peter Enre.
 24. Scarlet
  Mel C kreeg samen met Thomas Starr in 2009 een dochter: Scarlet. De naam Scarlet heeft de betekenis diep rood.
 25. Theodora ‘Teddy’ Rose
  Robbie Williams kreeg samen met Ayda Field zijn eerste kind in 2012. De naam Theodora (Teddy) betekent geschenk van God en Rose  natuurlijk: roos.
 26. Violet
  Dit is de tweede dochter van Emily Blunt en John Krasinski. De naam Violet betekent paars.

Jongensnamen

Voor hun zonen kozen de Britse celebs vooral stoere namen. Onze favorieten uit dit lijstje? Rex, Donovan en Romeo. Ook leuk vinden we Beer en Bo, want in feite de Nederlandse varianten van Bear en Beau.

 1. Ace
  In november 2011 kregen Matt en Emma Willis hun tweede kind: zoon Ace. De naam Ace betekent ‘hij die ergens erg goed in is’.
 2. Apollo Bowie
  Gavin Rossdale en Gwen Stefani gaven hun zoon de naam Apollo Bowie. Apollo betekent kracht en zonnegod en Bowie betekent geel en blond. Of zou hij vernoemt zijn naar poplegende David Bowie?
 3. Atom
  Actrice Rosamund Pike beviel in 2014 van zoon Atom. Een bijzondere naam met de betekenis atoom. Blijkbaar sloeg het nieuws in als een bom…
 4. Bear Blaze
  In 2013 werd Bear Blaze Winslet geboren: zoon van Kate Winslet en Ned Rocknroll (die eigenlijk gewoon Abel Smith heet). Zijn naam betekent uiteraard beer, maar ook glorie. Blaze betekent vlammenzee.
 5. Beau
  Zangeres Emma Bunton en partner Jade Jones kreeg in 2007 zoon Beau. Deze naam heeft de betekenis mooi. Mooi!
 6. Bingham
  Wat de betekenis is van deze bijzondere naam van de zoon van Kate Hudson en Matthew Bellamy is niet bekend. Bingham is wel een bekende achternaam dus misschien dat hij naar iemand is vernoemd?
 7. Brooklyn
  Brooklyn Beckham, de oudste zoon van David en Victoria is vernoemd naar de stad Brooklyn.
 8. Buddy Bear
  Of het vierde kind van Jamie en Jools, zoon Buddy Bear, blij is met zijn naam? Dat is de vraag. Origineel is het zeker. De betekenis laat zich raden: Buddy staat voor vriend en Bear betekent beer.
 9. Buddy Bob
  Nog een Buddy. Tom en Giovanna Fletcher noemden hun zoon Buddy Bob. Betekenis? Bob is een afgeleide van Robert.
 10. Buzz Michelangelo
  Tom en Giovanna Fletcher kregen nog een zoon en hij kreeg de naam Buzz Michelangelo. Vernoemd naar Buzz Lightyear en de beroemde kunstschilder?
 11. Charlton Valentine
  Robbie Williams en Ayda Field kregen in 2014 zoon Charlton Valentine. Charlton is de naam van een bekende Engelse voetbalclub. Grote kans dat het jongetje daarna is vernoemd. Valentine betekent in het Frans kracht en dapper. Maar uiteraard staat het ook voor Valentijn: die van de liefde…
 12. Cruz
  De dertienjarige Cruz Beckham is vast trots op zijn coole ouders. Maar is hij ook trots op zijn voornaam? Deze betekent namelijk kruis in het latijn.
 13. Donovan
  Ruim tien jaar geleden werd Donovan Gallagher geboren: zoon van zanger Noel Gallagher en Sara MacDonald. De stoere naam Donovan betekent stoere krijger.
 14. Huckleberry
  Wie kent het boek van Mark Twain niet: Huckleberry Finn? Best logisch dat de avontuurlijke Bear Grylls en zijn vrouw Shara hun zoon zo noemden.
 15. Jett Riviera
  Katie Price en Kieran Hayler noemden hun zoon Jett Riviera. De naam Jett komt van een mooie, zwarte edelsteen. Riviera vermoedelijk van die mooie streek aan de Franse kust.
 16. Junior Savva Andreas
  Met Peter Andre kreeg Katie ook zoon Junior Savva Andreas. Het is niet bekend waarom ze voor deze naam hebben gekozen, maar we vermoeden dat Andreas iets te maken heeft met vaders’ achternaam.
 17. Kingston
  Gavin Rossdale en Gwen Stefani gaven hun zoon de stoere naam Kingston. Deze betekent koning van het dorp en is ook de naam van de hoofdstad van Jamaica.
 18. Lennon
  In 1999 beviel Patsy Kensit van zoon Lennon Gallagher. De naam Lennon betekent beminde en kennen we natuurlijk allemaal van de beroemde zanger van de Beatles.
 19. Marmaduke
  Naast Huckleberry kregen bergbeklimmer Bear Grylls en zijn vrouw nog een zoon: Marmaduke. Van al die frisse berglucht word je blijkbaar heel creatief… Marmaduke was de naam van een Deense dog uit een bekend stripverhaal.
 20. Montague
  Vorig jaar beviel Geri Halliwell van haar tweede zoon, Montague. Deze naam betekent steile berg.
 21. Montgomery Moses Brian
  Maar liefst drie namen kreeg deze zoon van Sacha Baron Cohen en Isla Fisher. Het thema is nu natuur, want Montgomery betekent machtige berg, Moses betekent uit het water en Brian betekent sterk.
 22. Moses
  Chris Martin en Gwyneth Paltrow gaven de tweede naam van oudste zoon Montgomery Moses Brian, als eerste naam aan hun volgende zoon. Volg je het nog? Zoals gezegd, betekent Moses uit het water.
 23. Rex
  Wij moeten een beetje aan dino’s denken, maar niks is minder waar. De naam van de zoon van Fearne Cotton en Jesse Wood betekent koning.
 24. River Rocket
  Daar zijn ze weer! Ook bij hun vijfde kind stelden Jamie en Jools Oliver niet teleur. Hun zoon werd namelijk vertaald: Rivier Raket genoemd. Apart…
 25. Romeo
  David en Victoria Beckham gaven hun tweede zoon de meest romantische naam ever, namelijk Romeo.
 26. Solo
  Actrice Rosamund Pike kreeg naast zoon Atom, ook zoon Solo, wat alleen betekent.
 27. Tate
  Naast zoon Beau, kregen Emma Bunton en Jade Jones in 2011 ook zoon Tate. Tate betekent brenger van vreugde of vrolijk.
 28. Zuma Nesta Rock
  Negen jaar geleden werd Zuma Nesta Rock geboren, zoon van Gavin Rossdale en Gwen Stefani. Zuma betekent: heer die zijn wenkbrauwen fronst. Nesta betekent puur en heilig in het ‘Welsche’ en Rock laat zich raden: rots dus.