Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De Chinese conceptiekalender: een jongen of meisje?

Benieuwd of je een jongen of een meisje verwacht? De Chinese conceptiekalender is een variant op de bakerpraatjes die het geslacht van je kind zouden kunnen voorspellen.

Advertentie

Wat is de Chinese conceptiekalender?

Veel mensen geloven heilig in deze methode en gebruiken de Chinese conceptiekalender zelfs om het juiste moment van conceptie te kiezen bij de wens voor een jongen of juist een meisje. Voor de één is deze methode een bakerpraatje, voor de ander is het hartstikke serieus. Hoe zit het echt?

Sommige onderzoeken beweren dat de kalender het in tot wel 90% van de gevallen bij het juiste eind heeft. Maar uit andere onderzoeken blijkt dat je net zo goed kop of munt kunt spelen om het geslacht van je kind te voorspellen: de kalender werkt net zo vaak wel als niet. Betrouwbaar of niet, veel vrouwen vinden het leuk om de proef op de som te nemen.

Hoe werkt de Chinese conceptiekalender?

  1. In welke maand vond de conceptie plaats?
  2. Wat was je leeftijd op dat moment?
  3. Verbind de twee punten met elkaar en ontdek of je een jongen (blauw) of een meisje (roze) krijgt.

chinese conceptiekalender

Extra uitleg

Het schema spreekt eigenlijk voor zich. Van boven naar beneden zie je aan de linkerkant alle maanden van het jaar staan. Je zoekt daarin de maand op dat (vermoedelijk) de bevruchting heeft plaatsgevonden. Let op, deze datum ligt zo’n beetje twee weken voor het moment dat je eigenlijk ongesteld had moeten worden en een zwangerschapstest kon gebruiken. Bovenaan zie je horizontaal de getallen 18 t/m 40 staan. Dat is je leeftijd op het moment van de conceptie.

Advertentie

Lees ook: Kan wat je eet en drinkt het geslacht van je baby beïnvloeden?

Video: In deze video wordt uitgelegd hoe de kalender precies werkt.

Meer zekerheid

Kun je je nieuwsgierigheid écht niet bedwingen? Vraag dan naar het geslacht bij de 20-wekenecho of kies voor de nub-theorie, waarbij je het geslacht al vanaf 12 weken kan weten (75% betrouwbaar). Dat is toch echt de enige manier om het helemaal zeker te weten.

Lees hier welke echo’s standaard zijn en in welke gevallen je er meer krijgt.