Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Zwanger geslacht niet weten

8x redenen om het geslacht van je baby een verrassing te houden

Wordt het een jongen of een meisje? De één gaat voor de verrassing, terwijl de ander staat te popelen van nieuwsgierigheid. Mooi, ieder op zijn eigen manier. Maar hang je nog ergens in het midden of je het geslacht van je baby wel of niet wilt weten? Van ons, voor jou: acht redenen om te wachten tot de geboorte.

Advertentie

Lees ook: 20 wekenecho: wat wordt er precies onderzocht? 

  1. Verrassing!

    Dat moment dat de baby er eindelijk is en je partner, verloskundige of gynaecoloog je trots vertelt dat je een jongetje of meisje op de wereld hebt gezet. Dat is toch heel speciaal en bijzonder?

    Lees ook: Deze standaard echo’s krijg je tijdens je zwangerschap

  2. Gezondheid is het belangrijkst

    Het is een cliché, maar o zo waar: de gezondheid van je baby is het allerbelangrijkste. Dus of je nu een jongen of een meisje krijgt, het is allebei goed. Kom maar op met die verrassing!

  3. Twee namen bedenken

    Hoe leuk is om samen met je partner urenlang te brainstormen over de allerleukste meisjes- en jongensnaam? Als je van tevoren niet weet of je een zoon of dochter krijgt, kun je helemaal los. Je moet tenslotte twee geweldige namen kiezen. Bovendien hou je zo meteen een naam over voor een eventueel broertje of zusje.

    Advertentie

    Lees meer: De 100 populairste babynamen van dit moment

  4. Geen onnodige aankopen

    Stoere gympen of een schattig roze pakje. Zodra ouders weten of ze een jongetje of meisje verwachten, slaan ze massaal typische jongens- of meisjeskleren in. Vaak zoveel dat de baby lang niet alles zal dragen. Weet je het geslacht niet, dan koop je waarschijnlijk alleen de belangrijkste items in uniseks-kleuren tijdens je zwangerschap. De rest komt later wel.

    Lees ook: Baby uitzetlijst, de complete checklist

  5. Grappige bakerpraatjes

    ‘Weet je écht niet of je een jongen of meisje krijgt?’ Sommige mensen kunnen maar nauwelijks geloven dat je het geslacht van je baby niet wilt weten. En dus wordt er heel wat gespeculeerd en vliegen de bakerpraatjes je om de oren. Of het klopt? Binnenkort weet je het!

    Check hier allerlei grappige bakerpraatjes: Krijg je een jongen of meisje?

    Advertentie
  6. Het voorkomt stereotypen

    Als je weet dat je een jongen krijgt, zal je vader misschien direct enthousiast roepen dat hij sowieso lid moet worden van die ene voetbalclub en je moeder starten met het naaien van schattige jurkjes. Ben jij meer van de genderneutrale opvoeding en heb je geen zin in dit soort stereotype opmerkingen tijdens je zwangerschap, dan weet je wat te doen.

    Lees ook: De voordelen en uitdagingen van genderneutraal opvoeden

  7. Praktische cadeaus

    Als vrienden en familie niet weten wat het wordt, is de kans groot dat je eerder neutrale cadeaus krijgt direct na de geboorte waar je echt wat aan hebt (denk: speelgoed, speelkleden en handige uniseks rompertjes), dan babykleding dat totaal jouw smaak niet is (lees: dat direct achter in de kast verdwijnt).

  8. Kracht

    Nog een voordeel voor wie het geslacht tot de geboorte een verrassing wil houden: ‘Het geeft extra baarkracht bij de bevalling, zo van: nu wil ik het weten ook!’

Lees meer: Alles over de bevalling en kraamtijd

De nub-theorie

Sta je wél te popelen om het geslacht van je baby te weten? En vind je de periode tot de 20-wekenecho véél te lang duren? Dan biedt de nub-theorie uitkomst: daarmee kun je bij de 12-wekenecho al behoorlijk goed voorspellen of je baby een jongen of een meisje is. De methode biedt 75% zekerheid.

Ook interessant: Alles over de nub-theorie

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu