Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderen vermaken auto vliegtuig
door

9 tips om je kind te vermaken tijdens een lange autorit of vlucht

Gaan jullie op vakantie naar het buitenland? Dan is ongetwijfeld één van de grootste uitdagingen je kind vermaken tijdens die lange autorit of vliegreis – zónder wifi. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan je denkt om je kind te entertainen in een auto- of vliegtuigstoel. Komen ze!

Advertentie
 1. Het good old vakantieboek

  Er zijn in de zomer altijd veel speciale vakantieboeken verkrijgbaar in de winkel met puzzels, strips en knutselactiviteiten voor kinderen. Deze boeken zijn erg leuk voor onderweg, maar ook voor op de plek van bestemming. Uren speel- en leesplezier gegarandeerd!

 2. De tablet (met wifi-loze spelletjes)

  Zorg dat je altijd van huis gaat met een opgeladen tablet. Voor kinderen zijn er talloze apps met spelletjes waar je geen wifi voor nodig hebt. Je moet de apps alleen wel even thuis downloaden mét wifi. Denk aan spelletjes als:
  – Bobo Spelen (gratis voor iOS en Android, vanaf 4 jaar)
  – Buurman & Buurman – A Je To (gratis voor iOS en Android maar met in-app-aankopen, vanaf 4 jaar)
  – Brandweerman Sam (€2,99 voor iOS, vanaf 3 jaar)
  – Dikkie Dik (€3,49 voor iOS, van 0 tot 4 jaar)
  – LEGO DUPLO verschillende apps (vanaf gratis voor iOS en Android, vanaf 1,5 jaar)

  Lees ook: Hoe herken je geschikte apps voor kinderen?

 3. Playlist met kinderliedjes

  Muziek is een perfecte manier om je kind te entertainen tijdens een lange autorit of vliegreis. Geen zin in om ’s avonds nog Twee emmertjes water halen continu in je hoofd te horen nagalmen? Zorg dan voor een goede koptelefoon voor je kind en let erop dat het geluid niet te hard staat. Op Spotify kun je veel leuke kinderplaylists vinden, zoals de vakantieliedjes van Juf Roos, de 60 meeste populaire kinderliedjes en de leukste vakantieliedjes 2020.

 4. Vakantietasje

  Maak voor ieder kind een eigen tasje of etui met gezonde, kleine snacks en gadgets voor onderweg. Denk aan leesboekjes, (afneembare) raamstickers om op de autoruit of het vliegtuigraam te plakken, rozijntjes, wat klein speelgoed (zie punt 7), een zonnebril, etcetera. Geef dit aan het begin van de autorit of vlucht en laat je kind ieder uur iets eruit kiezen.

  Advertentie
 5. Netflix zonder wifi

  Bij Netflix kun je veel series en films downloaden, zodat je ze onderweg kunt kijken als je geen wifi hebt. I-de-aal. Zorg dat je thuis een aantal leuke kinderseries of films hebt gedownload en je kind is onderweg urenlang zoet.

 6. Autobingo

  Wist je dat je online autobingokaarten kunt vinden en printen? Hierop staan allerlei afbeeldingen van wat je kinderen tijdens een autorit onderweg allemaal tegen kunnen komen. Wie het eerst zijn of haar kaart vol heeft, heeft gewonnen!

  Lees ook: 14 items die elke ouder maar beter in de auto kan hebben liggen

 7. Klein, licht speelgoed

  Kijk online naar speelgoed wat perfect is voor in een auto- of vliegtuigstoel. Denk bijvoorbeeld aan een magnetisch tekenbord (licht, het pennetje zit eraan vast en je kan ‘m eindeloos blijven gebruiken). Of rijgspelletjes, vingerpoppetjes en stickerboekjes. Er zijn genoeg mogelijkheden.

 8. Luisterboeken

  Op Spotify vind je veel luisterboeken om je kind mee te vermaken. Perfect voor als je kind zelf nog niet kan lezen of om de kans te verkleinen dat je kind misselijk wordt van het lezen tijdens het rijden. Een paar leuke luisterboeken zijn het Jip en Janneke Luisterboek, het grote Dikke Dik luisterboek of Kikker heeft de blues.

  Advertentie
 9. Spelletjes

  In de auto zijn er talloze spelletjes te bedenken waar je niks voor nodig hebt, behalve een rijdende auto waar je in zit. Denk aan:
  – ik zie, ik zie wat jij niet ziet.
  – Nederlandse kentekenborden tellen
  – gele, groene of rode auto’s zoeken
  – woorden maken van nummerborden
  – zwaaien naar mensen in andere auto’s
  – woorden maken van de letters op de nummerborden
  – samen een verhaal maken door om de beurt een woord te zeggen
  hier vind je nóg meer eenvoudige spelletjes voor op de achterbank

Lees ook:

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier