Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Steeds meer ‘buitenbedjes’

Steeds meer kinderdagverblijven maken gebruik van zogeheten ‘buitenbedjes’, zowel in de zomer als in de winter. Buiten slapen zou goed zijn voor de gezondheid van de baby’s.

Advertentie

Zo op het eerste gezicht hebben de buitenbedjes wat weg van een kippenhok of konijnenhok. Sommige ouders zweren erbij en hebben ze ook thuis staan, andere ouders kunnen zich juist niet voorstellen dat ze hun kinderen in zo’n bedje zouden laten liggen. Toch maken steeds meer kinderdagverblijven er gebruik van.

Groene kippenhokken

Eind november deed een vrouw uit Hilversum nog aangifte bij de politie, nadat zij meerdere baby’s buiten had zien liggen bij Kinderdagverblijf Avonturijn in Hilversum. De vrouw, die de bedjes beschreef als ‘groene kippenhokken’, kon haar ogen niet geloven: ‘Het is gewoon te schandalig voor woorden. Met zulk vochtig weer!’ zo liet zij weten aan de Gooi en Eemlander.

Niets nieuws

Agenten die poolshoogte gingen nemen concludeerden echter dat alles in orde was met de baby’s. Ook Bink Kinderopvang, met vestigingen in Hilversum, Soest en Huis ter Heide, kan zich niet vinden in de klacht van de vrouw. Volgens hen is het buiten laten slapen van baby’s helemaal niets nieuws:‘Onze grootmoeders zetten de wandelwagen het liefst in de tuin en juist in ‘koudere’ landen, zoals in Scandinavië, slapen baby’s veel buiten. De reden? Het is gezond! De frisse buitenlucht is goed voor de longetjes van de baby en buiten maken de kinderen vitamine D aan, wat goed is voor hun weerstand.’

Veilig

Leontien Schalkx, manager bij Bink, benadrukt dat het buiten slapen veilig is: ‘Vanzelfsprekend kleden we de baby’s warm genoeg aan, de huisjes staan altijd in het zicht en we zorgen dat we kunnen horen wat er gebeurt.’

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dichtbij.nl/Gooijeneemlander.nl – Foto: Hollandse Hoogte

 

Lees ook:

Vitamine D

Vitaminen en betere weerstand

Buiten spelen

Advertentie

Kinderdagverblijven

Gezond en veilig slapen

Naar buiten

 

 

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier