Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Kreeft: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 22 juni en 22 juli geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Kreeft. Lees hier wat de eigenschappen van een Kreeft-kind zijn en waar je als ouder van een Kreeft rekening mee moet houden.

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Kreefjes behoorlijk gevoelig en betrouwbaar zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Kreeft-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Advertentie

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen laat bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Stier stond. Hier zijn volgens de astrologie vervolgens weer bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Sterrenbeeld Kreeft

De astrologische naam voor een Kreeft is Cancer. Een Kreeft is, hoe kan het ook anders, een waterteken. Een Kreeft-kind is gevoelig, houdt van gezelligheid en kan zich makkelijk in een ander inleven. Wel kan een Kreeft, als hij nog klein is, erg eenkennig zijn. Het liefst kruipen ze achter de benen van hun vader of moeder als er een vreemde in de buurt komt. Het heeft geen zin om je kind naar voren te duwen om de visite toch een hand te geven, want dat werkt meestal averechts. Pas als hij zich veilig voelt, kruipt hij uit zijn schulp.

Lees meer: 12 grappige feitjes over juli-kinderen

Eigenschappen van een Kreeft-kind

Het sterrenbeeld Kreeft is een van de gevoeligste van de dierenriem. Je kind heeft een zacht karakter en is vaak iets emotioneler dan andere kinderen. Hij is snel geraakt en soms ook overgevoelig, maar laat dit niet graag zien. Een echte kreeft heeft letterlijk een hard pantser om zich heen en kan gevaarlijk uithalen met zijn vlijmscherpe scharen. Je gevoelige Kreeft-kind heeft ook een schildje om zich heen om zijn kwetsbare kant te beschermen of te verbergen.

Kleine Kreeften kunnen niet goed tegen afwijzing of kritiek van anderen en zullen in zo’n situatie flink van zich afbijten. Door hun wisselende stemmingen hebben ze vaak last van humeurigheid.

Echte Kreeft-eigenschappen

  • Betrouwbaar
  • Sympathiek
  • Zorgzaam
Maar ook...

  • Aanhankelijk
  • Humeurig
  • Overgevoelig

1. Kleine kreeften willen verzorgen

Kreeft-kinderen zijn vaak begaan met het lot van anderen en kunnen heel verzorgend en bemoederend zijn. Ze nemen buurtkinderen onder hun hoede of ontfermen zich over ‘eenzame’ poesjes of verdwaalde honden. Je doet ze een groot plezier met een eigen huisdier.

2. Kleine kreeften kunnen moeilijk loslaten

Je kind is erg gehecht aan oude vertrouwde dingen, zoals speelgoed of kleding. Dat geeft ze een veilig gevoel. Ze kunnen hier erg lastig afstand van doen, zelfs als ze allang uit hun lievelingsschoenen gegroeid zijn of dat babyboekje ontgroeid zijn. Daarom moet je als ouders af en toe stiekem, liefst als je kind niet thuis is, een grote opruiming houden, anders slipt zijn kamer dicht.

3. Kleine kreeften zijn echte familiemensen

Je Kreeft houdt van familietradities, zoals samen op wintersport gaan of naar de camping. Zolang hij maar dichtbij papa en mama is. Toch zijn Kreeften echte huismussen, die het liefst met jou op de bank hangen en knuffelen. Ze hebben die stabiele thuisbasis en veilige thuishaven nodig om op terug te kunnen vallen. Het geeft ze het vertrouwen om ook de spannende buitenwereld in te durven stappen.

4. Kleine kreeften zijn angstig

Je Kreeft-kind heeft het liefst dat jij ’s avonds op de bank zit en niet de oppas. Dat vindt hij toch maar eng. Want wat nou als jullie nooit meer terugkomen en hem voorgoed in de steek laten. Dat zijn dingen waar Kreeften zich echt zorgen over maken, zelfs al verzekerd de babysitter dat papa en mama straks gewoon weer terugkomen.

Kreeften hebben veel behoefte aan emotionele steun en willen steeds bevestiging van hun ouders dat zij nog heel veel van houden van hun gevoelige Kreeft-kind.

Tip: zo ga je het beste met kinderangsten om.

De opvoeding van je Kreeft-kind

Kreeften zijn gevoelige kinderen die veel bescherming nodig hebben. Net als een echte kreeft hebben ze een harde buitenkant om zichzelf te beschermen. Ze bestuderen de boel eerst vanuit een veilige plek en komen pas tevoorschijn als ze zich op hun gemak voelen. Familie is heel belangrijk voor een Kreeft. Ze zijn dan ook echte knuffelaars.

Dit kind wil zich graag zeker voelen en pikt al snel spanning in huis op. Ga dus niet met je partner in discussie als je kind erbij is.

Om een Kreeft-kind te helpen, kun je hem bijvoorbeeld in de speeltuin laten zien dat het leuk is om met andere kinderen te spelen. Als je Kreeft anderen eenmaal vertrouwt, vindt hij het heerlijk om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen.

Vader en moeder van een Kreeft?

De eenkennigheid van een Kreeft kan een valkuil worden. Dat is als ouder soms best lastig om mee om te gaan. De Kreeft moet je stimuleren om te leren vertrouwen op anderen. Ze kunnen snel ergens om huilen. Dit kan al omdat ze medelijden hebben met anderen. Gelukkig kunnen ze ook snel lachen.

Kruip lekker met je kind onder een dekentje op de bank of blijf wat langer met hem in bed liggen. Een boekje lezen of zomaar een verhaaltje vertellen? Dit kind hangt aan je lippen. Ook een muziekinstrument spelen, knutselen of kleuren zijn goede uitlaatkleppen voor een Kreeft.

Doen: je kind leren samenwerken en omgaan met gevoelens
Niet doen: te veel beschermen

Kreeft op school

Zelf taken afmaken kan de Kreeft als de beste. Hij werkt daarbij het liefst alleen. Waarschijnlijk merk je die zelfstandigheid al vroeg. Hij is ook een kritische leerling. Hij vaart niet blind op wat de juf of meester zegt, maar neemt graag de tijd om zelf het lesmateriaal te doorgronden.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zul je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Tweelingen en Leeuw.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Kreeft:

Video: Zo bijzonder is je Kreeft-kind.