Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld kreeft

Sterrenbeeld Kreeft: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 22 juni en 22 juli geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Kreeft. Een Kreeft-kind heeft volgens de astrologie allerlei leuke eigenschappen én minder makkelijke trekjes waar je rekening mee kunt houden.

Advertentie

Al eeuwen geleden zagen mensen die ’s nachts naar de hemel keken figuren in de sterren, door ze te verbinden met denkbeeldige lijnen. Zo bedachten ze sterrenbeelden, waarvan de bekendste de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak) werden. Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elke planeet heeft volgens de astrologie een bijzondere betekenis. De zon bepaalt in grote lijnen wat voor type je bent. Staat de zon in het teken Tweelingen op het moment dat je wordt geboren, dan is je sterrenbeeld Tweelingen.

Natuurlijk is ieder kind anders en je karakter wordt door zoveel factoren gevormd. Wat dat betreft zeggen sterrenbeelden weinig. Maar astrologen zien wel duidelijke overeenkomsten in karaktereigenschappen per sterrenbeeld. Zo zouden Kreeften over het algemeen erg gevoelig en betrouwbaar zijn. Jongen of meisje, dat maakt niet uit. Kijk maar eens of het klopt, wat ze verder zeggen over het karakter van jouw Kreeft-kind.

Sterrenbeeld Kreeft

De astrologische naam voor een Kreeft is Cancer. Een Kreeft is, hoe kan het ook anders, een waterteken. Een Kreeft-kind is gevoelig, houdt van gezelligheid en kan zich makkelijk in een ander inleven. Wel kan een Kreeft, als hij nog klein is, erg eenkennig zijn. Het liefst kruipen ze achter de benen van hun vader of moeder als er een vreemde in de buurt komt. Het heeft geen zin om je kind naar voren te duwen om de visite toch een hand te geven, want dat werkt meestal averechts. Pas als hij zich veilig voelt, kruipt hij uit zijn schulp.

Lees meer: 12 grappige feitjes over juli-kinderen

Advertentie

Eigenschappen van een Kreeft-kind

Het sterrenbeeld Kreeft is een van de gevoeligste van de dierenriem. Je kind heeft een zacht karakter en is vaak iets emotioneler dan andere kinderen. Hij is snel geraakt en soms ook overgevoelig, maar laat dit niet graag zien. Een echte kreeft heeft letterlijk een hard pantser om zich heen en kan gevaarlijk uithalen met zijn vlijmscherpe scharen. Je gevoelige Kreeft-kind beschermt zijn kwetsbare kant ook graag door zich naar buiten toe harder op te stellen en kan flink van zich afbijten als hij kritiek krijgt of wordt afgewezen. Door hun wisselende stemmingen hebben Kreeften regelmatig last van humeurigheid.

Echte Kreeft-eigenschappen

  • Betrouwbaar
  • Sympathiek
  • Zorgzaam
Maar ook...

  • Aanhankelijk
  • Humeurig
  • Overgevoelig

1. Kleine kreeften willen verzorgen

Kreeft-kinderen zijn vaak begaan met het lot van anderen en kunnen heel verzorgend en bemoederend zijn. Ze nemen buurtkinderen onder hun hoede of ontfermen zich over ‘eenzame’ poesjes of verdwaalde honden. Je doet ze een groot plezier met een eigen huisdier.

2. Kleine kreeften kunnen moeilijk loslaten

Je kind is erg gehecht aan vertrouwde spullen, zoals speelgoed of kleding. Dat geeft ze een veilig gevoel. Zelfs als ze allang uit hun lievelingsschoenen zijn gegroeid of hun babydoekje niet meer gebruiken, kunnen ze er erg lastig afstand van doen. Slibt zijn kamer dicht? Help je kind met opruimen en bedenk samen een goede bestemming voor dingen die toch echt eens de deur uit moeten. Maak er desnoods foto’s van.

3. Kleine kreeften zijn echte familiemensen

Je Kreeft houdt van familietradities, zoals vaste prik naar dezelfde camping in het voorjaar. Hij is ook graag knus thuis met jou en de rest van het gezin. Lekker op de bank hangen, veel knuffelen. Een Kreeft heeft de veilige thuishaven erg nodig om op terug te vallen. Die basis geeft hem het vertrouwen om ook de spannende buitenwereld in te durven stappen.

4. Kleine kreeften zijn angstig

Je Kreeft-kind heeft het liefst dat jij ’s avonds op de bank zit en niet de oppas. Hij haalt zich soms van alles in z’n hoofd: wat als papa en mama niet meer terugkomen? Al verzekert de oppas hem ervan dat jullie er straks weer zijn, dat stelt hem niet echt gerust. Kreeften hebben veel behoefte aan emotionele steun en willen steeds bevestiging dat hun ouders heel veel van ze houden.

Tip: zo ga je het beste met kinderangsten om

De opvoeding van je Kreeft-kind

Kreeften zijn gevoelige kinderen, die veel behoefte hebben aan bescherming. Net als een echte kreeft hebben ze een harde buitenkant om zichzelf te beschermen. Ze bestuderen de boel eerst vanuit een veilige plek en komen pas tevoorschijn als ze zich op hun gemak voelen. De eenkennigheid van een Kreeft kan een uitdaging zijn voor ouders. Het kost soms veel energie om je kind te leren ook op anderen te vertrouwen. Stimuleer je kind om vriendjes en vriendinnetjes te maken. Laat hem rustig in jouw bijzijn de speeltuin ontdekken en andere kinderen observeren. Als hij ze eenmaal vertrouwt, vindt hij het heerlijk om met ze te spelen.

Familie is heel belangrijk voor een Kreeft. Hij haalt zekerheid uit zijn thuisbasis en pikt snel spanning op. Probeer ruzie met je partner te vermijden als jullie Kreeft-kind in de buurt is. Gebeurt het toch? Leg het dan ook bij in zijn bijzijn (en praat het later uit). Alle mensen kibbelen wel eens en maken het dan weer goed, het is niet erg dat je kind dat ook leert.

Vader en moeder van een Kreeft?

Je zult je kind vast veel troosten, want Kreeften huilen snel. Al was het maar omdat ze medelijden hebben met anderen. Gelukkig kunnen ze ook snel lachen. Zorg dat je kind bij jou terecht kan met al die emoties en help hem om ze te reguleren. Dat kan al door regelmatig lekker met je kind onder een dekentje op de bank te kruipen of ’s morgens samen nog even in het grote bed te blijven liggen. Lees een boekje of vertel zomaar een verhaaltje uit je dikke duim, dit kind hangt aan je lippen. Ook een muziekinstrument spelen, knutselen of tekenen zijn goede uitlaatkleppen voor een Kreeft.

Doen: je kind leren samenwerken en omgaan met gevoelens
Niet doen: te veel beschermen

Kreeft op school

Zelf taken afmaken kan de Kreeft als de beste. Hij werkt daarbij het liefst alleen. Waarschijnlijk merk je die zelfstandigheid al vroeg. Hij is ook een kritische leerling. Hij vaart niet blind op wat de juf of meester zegt, maar neemt graag de tijd om zelf het lesmateriaal te doorgronden.

Zijn gevoeligheid en de neiging om in zijn schulp te willen blijven, kunnen ervoor zorgen dat je kind na een dag in een druk klaslokaal helemaal op is. Zorg dan voor rust in huis en plan de agenda verder niet te vol, zodat hij genoeg tijd heeft om bij te komen en op te laden.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk herken je eigenschappen van beide tekens bij je baby. Lees hier de sterrenbeelden van Tweelingen en Leeuw.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Kreeft:

Video: Zo bijzonder is je Kreeft-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop