Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld vis

Sterrenbeeld Vissen: eigenschappen van je kind

Is jouw kind geboren tussen 19 februari en 20 maart? Dan is zijn sterrenbeeld Vissen. Lees hier wat de eigenschappen van een Vissen-kind zijn.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Vissen een enorme dosis fantasie hebben en hartstikke behulpzaam zijn. Dit is wat de astrologie zegt over een Vissen-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Tweelingen stond. Hier zijn volgens de astrologie bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Advertentie

Meer lezen: Welke geboortesteen past bij jouw kind en brengt geluk?

Sterrenbeeld Vissen

De astrologische naam voor Vissen is Pisces en het element – hoe kan het ook anders – water hoort bij dit sterrenbeeld. Een Vissen-kind is een lief en rustig kind. Hij wil door iedereen aardig gevonden worden en dat lukt hem nog ook.

Vissen zijn gevoelig en voelen heel goed aan wat er om hen heen gebeurt. Is iemand verdrietig? Dan leven ze met hem mee. Zijn andere kinderen vrolijk? Een Vissen-kind wordt meteen aangestoken en doet gezellig met de anderen mee. Ook is hij erg gevoelig voor de sfeer in huis en als die niet goed is zal hij dit zich persoonlijk aantrekken. Die gevoeligheid kan er tegelijkertijd voor zorgen dat ze snel beïnvloedbaar zijn en niet zo snel een eigen mening durven te vormen. Meer weten? Dit zijn de 8 talenten van gevoelige kinderen.

Eigenschappen van een Vissen-kind

Vissen zijn erg empathisch en voelen zich het liefst één met de ander. Een Vissen-kind vindt het vreselijk als hij merkt dat hij geen werkelijk contact met een van de ouders of broertjes of zusjes heeft. Zit je ergens mee, leg je kind dan uit hoe je je voelt en dat dit niet door hem komt. Zo begrijpt hij wat hij aan jou heeft gemerkt en leert hij dat hij niet verantwoordelijk is voor de gevoelens van iemand anders.

Echte Vissen-eigenschappen:

 • Aardig
 • Gevoelig
 • Intuïtief
Maar ook:

 • Geheimzinnig
 • Gemakkelijk te misleiden
 • Onzeker
 1. Kleine Vissen zijn creatief

  Veel Vissen-kinderen zijn graag met hun handen bezig. Denk dan bijvoorbeeld aan tekenen en verven. Met een kleurboek, potloden, verf en een kwast maak je ze hartstikke gelukkig. Aan de andere kant kunnen ze door hun wilde fantasie een beetje geheimzinnig zijn en in hun eigen wereldje leven. Wat gaat er nu echt in zijn hoofd om? Vraag er gerust naar, hij deelt zijn verhalen graag met je. Lees ook: Wat kindertekeningen je kunnen vertellen.

 2. Kleine Vissen hebben behoefte aan rust

  Vissen zijn gevoelig en voelen haarfijn aan wat er om hen heen gebeurt. Ze leven erg mee met andere kinderen en dieren. Dit kunnen positieve dingen zijn, maar ook spanningen. Al die waarnemingen en gedachten daarover kunnen voor overuren in hun hoofd zorgen. Je Vissen-kind heeft op tijd behoefte aan rust. Merk je dat hij er niet helemaal bij is met zijn gedachten? Neem hem dan mee de natuur in, want daar krijgt hij weer energie van. Ga bijvoorbeeld samen het park in, fiets door de bossen of ga schelpen zoeken op het strand.
  Juist omdat ze zo begaan zijn met het lot van anderen hebben kleine Visjes ook behoefte aan afzondering. Alleen op zijn kamer kan hij alle gevoelens een plek geven en tot rust komen. Geef je kind af en toe de ruimte om helemaal niks te hoeven doen. Dat heeft hij nodig om bij zichzelf te komen en zijn eigen grenzen te ontdekken.

 3. Kleine Vissen zijn dol op water

  Dat lijkt een open deur, maar het is waar. Je Vissen-kind is vaak gek op water. Met je baby kun je al samen zwemmen of zet met mooi weer een badje in de tuin. Wacht ook niet te lang met zwemles, of je kind een natuurtalent is zal moeten blijken maar lol gaat ‘ie er zeker aan beleven.

 4. Kleine Vissen moeten hun eigen grenzen nog leren kennen

  Je Vissen-kind heeft behoefte aan regels en duidelijkheid. Dat heeft hij nodig om te weten waar hij aan toe is en niet te verdwalen in alle verleidingen van de buitenwereld. Laat je hem te veel zijn eigen gang gaan dan kan hij twijfelen hij of hij het wel goed genoeg doet. Dat kan hem onzeker maken. Vissen vinden het lastig om hun eigen grenzen te stellen. Gaat de hele groep naar links? Dan zijn Vissen geneigd om maar mee te gaan. Probeer je kind uit te leggen dat hij ook zijn eigen grenzen moet leren aangeven. Dat gaat net zoals zo veel dingen met vallen en opstaan.
  Hoewel Vissen heel sociaal zijn, hebben ze vaak maar een paar goede vrienden. Vaak ook kinderen die heel gevoelig zijn.

Lees ook: 11 redenen waarom Vissen een fantastisch sterrenbeeld is

De opvoeding van je Vissen-kind

Als je een Vissen-kind hebt, heb je een dromertje in huis. Hij heeft een grote fantasie. Uit het niets kan hij je de grootste verhalen vertellen en als je geluk hebt, zingt hij ook nog een liedje voor je. Muziek maken vinden Vissen erg leuk om te doen. En vaak zijn ze ook erg muzikaal en in bepaalde periodes lijkt het alsof ze niet zonder muziek kunnen. Als je kind oud genoeg is, kun je hem bijvoorbeeld op pianoles of een blokfluit laten spelen. Lees hier meer over geschikte muziekinstrumenten voor kinderen.

Vindt hij een instrument bespelen niet zo leuk? Misschien dat klassiek ballet of een andere vorm van dansen beter bij hem past waar hij lekker kan bewegen op muziek.

Vader of moeder van een Vissen-kind?

De meeste kinderen hebben behoefte aan rust, reinheid en regelmaat. Het lijkt wel of deze woorden voor de Vissen zijn uitgevonden. Als het aan jouw Vissen-kind ligt, eet en slaapt hij wanneer het hem uitkomt. Probeer toch de schema’s en regels aan te passen om het voor iedereen overzichtelijk te houden.

Lees meer: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Omdat Vissen-kinderen erg kwetsbaar zijn, is het belangrijk om goed op hun gezondheid te letten. Gevarieerde voeding is erg belangrijk, maar ook regelmatig sporten.

Doen: vragen wat ze willen

Niet doen: te veel uitleggen

Vissen op school

Op school heeft je Vissen-kind de nodige aandacht nodig. Hij krijgt op een schooldag heel veel prikkels te verwerken. Hoewel je een Vissen-kind niet snel zult zien huilen en schreeuwen om aandacht, kan hij wel snel gekwetst raken. Probeer hem te stimuleren om hem niet het kaas van zijn brood te laten eten.

Ook zal het in de klas lastig zijn om bij de les te blijven. Met zijn grote fantasie dwaalt je Visje snel af, waardoor hij niet meer goed kan opletten. Voor deze kinderen is het belangrijk om ook vakken zoals, muziek, tekenen of kinderyoga te hebben op school (of na school).

Meer weten? 11 redenen waarom Vissen een fantastisch sterrenbeeld is.

Is je kind op de grens van twee sterrenbeelden geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van allebei de tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Waterman en Ram.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Vissen:

Video: Zo bijzonder is je Vissen-kind
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop