Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Moeder is aan het treinreizen met baby
door

10 tips voor treinreizen met een baby

Misschien heb je geen auto, misschien heb je vliegschaamte of misschien vind je het gewoon leuk om eens met de trein te reizen samen met je kind. Wat je reden ook is: 10 tips om er een vlekkeloze reis van te maken.

Advertentie
 1. Slaap baby slaap

  Een van de beste manieren om een ​​succesvolle treinreis met je pasgeboren baby te hebben, is om te proberen je baby te laten slapen. Gelukkig staan ​​baby’s erom bekend dat ze veel en overal slapen, maar ze staan ​​er ook om bekend dat ze veel huilen. Een tip: ga op pad met je kleintje als het tijd is voor zijn slaapje, zodat hij in de kinderwagen kan tukken als jullie in de trein zitten. Zo wordt zijn slaapschema niet verstoord. Toch de lucht in? Vliegen met kinderen: 9 handige tips van een stewardess

 2. Reis buiten de spits

  Iets waar iedere ouder aan denkt die met een baby op reis gaat: de drukte in de trein en op het station. Het is zowel voor jou als voor je baby fijn als het wat rustiger is, buiten de spits dus. Reis ergens tussen 10 en 16 uur, zodat jullie alle ruimte hebben.

 3. Wees eerder op het station

  Het maakt niet uit wanneer je reist, maar zorg dat je eerder op het station bent dan normaal. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren. Je wilt met een baby niet haasten naar de trein. Je bent liever de eerste in de rij als de trein stopt, zodat je kunt vragen of iemand je kan helpen om de kinderwagen in de trein te tillen en je een goed plekje voor jou en je baby kunt uitzoeken.

  Lees ook: De eerste keer naar buiten met je baby

 4. Laad die luiertas extra vol

  Als ouder weet je al dat een goed gevulde luiertas essentieel is. Maar als je met een baby reist, zorg dan dat je van alles echt een flinke voorraad mee hebt. Pak meer luiers en hydrofiele doeken in dan je denkt nodig te hebben. Maar ook extra spenen (wáár is die verdomde speen als je ‘m nodig hebt?!) en extra melk voor als je ergens strandt en je kind honger krijgt. Ga altijd uit van een worstcasescenario, dan ben je op alles voorbereid.

  Advertentie
 5. Kies de eerste vrije stoel(en) die je ziet

  Als je met een baby reist, pak je direct de eerste vrije stoel(en) die je ziet. Het maakt niet uit of je in de buurt van andere mensen zit; belangrijker is dat je twee stoelen naast elkaar te pakken hebt om het reizen wat comfortabeler te maken. Als je lang gaat zoeken naar een betere of rustigere plek, maar niks kunt vinden, dan zijn die eerste vrije stoelen naast elkaar inmiddels alweer bezet. Pakken wat je pakken kunt, dus.

 6. Neem een deken of knuffel mee voor wat troost

  Bij baby’s draait alles om vertrouwen en troost, zeker als je ze uit hun dagelijkse routine haalt en meeneemt in een vreemde omgeving, zoals de trein. Er zijn wat dingen die kunnen helpen: je kunt een zachte deken of een knuffeldier meenemen om hem te kalmeren tijdens de reis. Kortom: wees voorbereid en neem iets rustgevends mee, om je kleintje een vertrouwd gevoel te geven.

  Lees ook: Hoe vervoer je je baby veilig in de auto?

 7. Neem een voedingssjaal mee

  Borstvoeding gevende moeder? Als je met je baby een lange treinrit maakt, zorg er dan voor dat je een voedingssjaal meeneemt als je het niet prettig vindt om open en bloot borstvoeding te geven. Aangezien je baby gewoon moet drinken als hij honger heeft, kun je het op deze manier wat comfortabeler maken voor jezelf.

 8. Kleed je baby in comfortabele kleren die je makkelijk kunt uittrekken

  Soms is de temperatuur in de trein lastig in te schatten. Zorg dus dat je baby verschillende laagjes aan heeft die je makkelijk uit kunt trekken, of waar je juist nog iets overheen kunt doen. Denk aan een setje reservekleding, zodat je makkelijk z’n kleding kunt verwisselen in het geval van een doorgelekte spuitluier.

  Advertentie
 9. Let niet op de reactie van medepassagiers

  Het maakt niet uit hoe braaf je baby is, sommige mensen hebben nu eenmaal een hekel aan baby’s in het openbaar vervoer. Je baby verdient het ook om in de trein te zitten, net als iedere andere passagier.

 10. Blijf kalm bij onverwachte situaties

  Ook al plan je alles vooruit tot in het kleinste detail, als je samen met je baby op pad gaat, gaan dingen nou eenmaal niet altijd zoals gepland. Er kan van alles gebeuren, van treinvertraging tot overgeven en enorme huilsessies. Blijf kalm, vraag om hulp en onthoud dat deze situatie ook weer voorbijgaat (en je er achteraf heus om kunt lachen).

Lees ook: Vliegen met een baby

Bron: BabyGagaBeeld: GettyImages

Deze producten maken reizen met baby comfortabel:

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini collectie

Prenatal

Sweet Petit mini collectie

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu