Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

StormGeslacht

Jongen of Meisje

Populariteit van de naam Storm

Deze naam werd in 2022 aan 28 jongens en minder dan 25 meisjes gegeven. De unisexnaam Storm komt pas vanaf de jaren '90 voor in Nederland, maar werd vanaf begin 2000 echt populair. In 2005 beleefde de voornaam zijn hoogtepunt: toen kwamen er 134 baby's met de naam Storm ter wereld. Inmiddels is de populariteit iets afgenomen.

Populariteit in het buitenland

In het buitenland komt Storm ook voor als unisexnaam, zoals in het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten. Storm is ook vrij populair in Zweden en Noorwegen. Daar is de naam afgeleid van Stromr, wat een vaak voorkomende achternaam is.

Herkomst van de naam Storm

Germaans, Natuurnamen, Nederlands

Betekenis van de naam Storm

Onstuimige beweging, storm, heftige aanval

Wetenswaardigheden over de naam Storm

Storm heeft in het Nederlands dezelfde betekenis als het woord storm. Oorspronkelijk is Storm echter een Germaanse naam met 'onstuimige beweging, storm, heftige aanval' als oude betekenis.

Vermoedelijk kwam Sturm in de 14e eeuw voor het eerst als naam, voor, vernoemd naar Sturm (ook wel Sturmius of Sturmi), een heilige uit Beieren. Sturm was een leerling van de missionaris Bonifatius en stichtte in het jaar 799 het in de Middeleeuwen beroemde klooster Fulda. Sturm stierf in 779. Er is ook een kerkelijke feestdag ter ere van deze heilige. Dit wordt gevierd op 17 december.

Er zijn ook twee Nederlandse films die de naam Storm dragen. De Storm (2009) gaat over de watersnoodramp van 1953, met Sylvia Hoeks in de hoofdrol. Storm: Letters van Vuur is een Nederlandse familiefilm uit 2017 en gaat over de 12-jarige Storm die zijn vader van de brandstapel probeert te redden. Het verhaal speelt zich af in de 16e eeuw.

Namen die lijken op Storm

Sterre Stan Stef Star

Inspiratie

Wout Mint Willow Ocean Fender Sky Lente
Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu