Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'10 verschillen tussen jongens en meisjes die volgens mij toch echt aangeboren zijn'

Niet genderneutraal en behoorlijk generaliserend, maar als je het Brenda vraagt dan zijn er van nature duidelijk verschillen tussen jongens en meisjes. In elk geval wel als het gaat om haar tweeling: een dochter en zoon. Even oud, maar compleet anders. En dat zit hem volgens haar echt niet alleen in hun karakter, maar ook in het geslacht.

Advertentie
  1. Als ik aan hem vraag hoe zijn dag op de crèche was, geeft zij antwoord.
  2. Zij pompt hele drollen in de wc, hij in zijn luier (om vervolgens te doen alsof dat niet zo is).
  3. Hij laat na twee seconden trots een volgekraste kleurplaat zien (waarop hij één stift heeft gebruikt), zij zit een half uur secuur en met bewust gekozen kleurstellingen binnen de lijntjes te werken.
  4. Zij leest een boekje op de bank, terwijl hij botsend met auto’s langs haar sjeest en harde geluiden produceert.
  5. Hij brengt in de ochtend zijn klaargelegde kleren naar me toe zodat ik hem kan aankleden. Zij negeert het stapeltje, trekt eigenhandig een hysterische combo uit de kast en wurmt zich erin.
  6. Zij maakt puzzels van 24 stukjes door ieder stukje goed te bestuderen voordat ze er eentje kiest. Hij probeert puzzels van 12 stukjes totaal willekeurig en met grof geweld in elkaar te duwen. Ook als het niet past.
  7. Hij juicht alsof hij de loterij heeft gewonnen zodra er een vliegtuig door de lucht scheert. Zij rent met haar handen over haar oren vlug naar mij om te schuilen achter mijn benen.
  8. Zij heeft een bizar grote woordenschat en gooit er wijze zinnen uit. Hij ook, alleen zijn ze onverstaanbaar.
  9. Hij trekt een boos gezicht, doet zijn armen over elkaar en stampt op de grond als hij iets van me wil. Zij glimlacht lieflijk en knippert een paar keer extra met haar grote blauwe ogen.
  10. Hij, na een bezoekje aan de kinderboerderij: ‘Geit ging héél hard rennen, superhard!’ Zij: ‘Geitje was zó schattig!’
Redactioneel – Offer – Kraamtijd en ontzwangeren

Zorg dat je goed voorbereid bent

Kraampakket
Shop nu