Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
nachtbrakertje-baby

10 x wat ouders van nachtbrakers niet willen horen

Als je een baby of kind hebt die jou ‘s nachts wakker houdt, dan ben je moe. Doodmoe. Sterker nog, er zijn momenten dat je wel kan janken van de oververmoeidheid (en dat doe je ook, laten we eerlijk zijn).

Advertentie

En hoe goedbedoeld ook alle adviezen en opbeurende teksten van vrienden en familie, soms denkt je: doe maar niet. Daarom 10x: zeg dit liever niet tegen een ouder van een nachtbrakertje.

Geschreven door

Claudia Sloot

 1. Gewoon laten huilen

  Iets met je baby verwennen door hem of haar te troosten… Ik weet niet hoor, maar de laatste keer dat ik het checkte, sprak mijn baby nog geen vloeiend ABN, dus de enige manier dat het kleine hummeltje duidelijk kan maken dat er iets aan de hand is, is door het op een brullen te zetten. Ondanks dat heb ik uit wanhoop geprobeerd om hem gecontroleerd te laten huilen, maar mijn exemplaar breekt alle records met 2,5 uur non-stop huilen. Nooit meer.

  Tip: Is ‘gewoon laten huilen’ ook niet jouw ding? Deze knuffeldoekjes kunnen je kindje in ieder geval een beetje troost bieden.

 2. Die van mij werd vannacht ook twee keer wakker

  Je zegt: ‘Ach, dat is vervelend. Je zal wel moe zijn.’ Je denkt: voor zo’n nacht doe ik een moord!

 3. Je moet het loslaten…

  Als ik mijn baby zelf laat bepalen wat hij nodig heeft, slaapt hij nog geen vijf uur per nacht. Lijkt me geen goed plan.

  Advertentie
 4. Die van mij sliep na drie weken door

  Serieus, ik ben echt heel blij voor je, maar wil ik het weten? Nee. SHUT UP!

 1. Ach, als ze achttien zijn krijg je ze hun bed niet meer uit

  Enig idee hoe lang dat nog duurt?

 2. Heb je al een…

  papfles / speentje / inbakeren / op rug, buik, zij slapen / het bed verplaatst in verband met aardstralen / een kristal boven het bedje gehangen / stoppen met borstvoeding / tussen jullie in laten slapen geprobeerd?

  Het antwoord is ja, maar het hielp niet. Helaas.

 3. O, dan slaapt hij vast overdag heel veel

  Een baby die ’s nachts al te weinig uren slaapt, overdag wakker houden zodat hij nog vermoeider wordt? Lijkt mij persoonlijk niet heel gezond.

 1. Het is een fase

  Klopt, een hele, lange, helse fase die ik mijzelf graag had willen besparen.

 2. Breng hem eens uit logeren, dan kun je een avondje op stap

  Op stap? Ik haal de drempel niet eens! Ik wil niet uit eten of dansen, ik wil alleen maar slapen.

 3. Ach alles went, zelfs slaaptekort

  Geloof me, sommige dingen wennen nooit. Al blijf ik ondanks het slaaptekort beleeft glimlachen en bedanken voor de goedbedoelde tips en het medeleven. Mijn energie is schaars en die gebruik ik liever voor andere dingen dan me druk maken om dit soort opmerkingen.

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier