Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x date night at home

Je hebt kinderen, een baan, een huishouden, een sociaal leven en misschien sport je daarnaast ook of vind je nog net tijd voor je hobby’s. Het leven van een ouder zit behoorlijk volgepland. Kom je dan nog wel toe aan quality time met je partner?

Advertentie

De eerste jaren zijn tropenjaren, dat heb ik echt zo ervaren. Niet dat ik het niet leuk vond, maar ik heb heel wat moeilijke momenten gehad. Ook omdat mijn lichaam en hoofd niet helemaal meewerkten. Maar het wordt beter. Dat ervaar ik nu wel. Wat ik je hierbij wil meegeven is: vergeet niet je relatie te ‘onderhouden’. Want dat is niet alleen heel belangrijk, misschien zelfs wel noodzakelijk, maar ook erg leuk. Hier 10 tips.

Geschreven door

Linda Bosscher

Vergeet je elkaar niet?

Als je druk bezig bent je gezinsleven op rolletjes te laten verlopen kun je je partner nog wel eens vergeten. Je bent blij dat je weer een dag zonder kleerscheuren bent doorgekomen en doodvermoeid plof je ’s avonds neer op de bank. Te moe om nog ‘boe’ of ‘bah’ te zeggen. Maar in je achterhoofd weet je dat het goed is om af en toe met je partner alleen te zijn. Een avondje samen uit, een weekendje weg, een dagje naar de sauna of gewoon lekker samen een film kijken. Het kan heel simpel zijn.

Zoek een oppas!

Mijn nummer 1 tip is om een goede oppas te zoeken. Wij hebben een geweldige oppas die wel 24 uur per dag op zou willen passen en twee straten bij ons vandaan woont. Ze is 16 jaar en past sinds 2 jaar bij ons op. Dat gaat super. De kinderen zijn dol op haar en ze komt ook regelmatig ‘gewoon’ langs. Ze is kind aan huis. Echt, ze is goud waard.

Maar heb je nog geen oppas en ook geen familie waar je op kunt terugvallen, dan zijn er zat creatieve mogelijkheden zodat je toch tijd met elkaar kunt doorbrengen. Sterker nog, je hoeft er niet eens het huis voor uit. Tijd met elkaar doorbrengen is essentieel voor een goede relatie, daarom wil ik je deze 10 tips voor een date night at home meegeven.

10x date night at home

  1. Ga ’s avonds een rondje wandelen. Gebruik daarvoor de iPad en telefoon (babyfoon app) als oppas. Wij hebben het getest en zolang je een 3G-verbinding hebt werkt dit super.
  2. Zorg ervoor dat de kinderen op tijd eten, in bad gaan en op bed liggen. Ga daarna samen koken, dek de tafel gezellig, trek een fles wijn open, zet een muziekje aan en geniet van de maaltijd en elkaar.
  3. Trek de bordspelletjes maar eens uit de kast en leg je telefoon aan de kant. We gaan oldskool spelletjes spelen.
  4. Heb je een abonnement op Netflix? Dan kies je samen een leuke serie of film uit. Daarvoor hoef je niet naar de bioscoop. Zorg voor wat lekkere hapjes en een fles wijn, steek de kaarsjes aan en kruip met een dekentje naast elkaar op de bank.
  5. Heb je een bad? En pas je daar samen in? Ga dan lekker samen in bad!
  6. Champagne en aardbeien zijn altijd goed 🙂
  7. Geef elkaar een massage.
  8. Ga op tijd naar bed en haal een nachtje goed door. Uiteraard nadat… 😉
  9. Wanneer heb je voor het laatst foto’s van vroeger bekeken? Of jullie trouwfoto’s? Pak ze uit de kast en haal mooie herinneringen op.
  10. Heb je leuke buren? Nodig ze dan uit voor een hapje en een drankje. Zij hoeven geen oppas te regelen, want de babyfoon kan gewoon mee.

Ik heb nog meer tips voor je. Je leest ze hier.

Advertentie

Geniet van een avondje samen, low budget en zonder gedoe met oppas regelen. Wat is jullie favoriete avondje samen?

Zwangerbox partnerpagina Teva (sudocrem en Inoli badolie) 2022

Teva (Sudocrem)

Bekijk de website