Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9x de leukste speelparken in Nederland voor peuters en kleuters

Ben je geen fan van massale pretparken, omdat je nog jonge kinderen hebt. Ga dan voor kleiner en overzichtelijker. Dit zijn de leukste speelparken van Nederland. Klein, maar voor groot plezier!

 1. Sprookjeswonderland (Enkhuizen)

  Sprookjes wonderland Enkhuizen
  Een soort mini-Efteling voor de kleintjes met een sprookjesbos, een kabouterdorp met bij ieder huisje een ander liedje, varende bootjes, een treintje en meer betoverende speelplekken. In het kasteel van prinses Violinde kun je genieten van een prachtige sprookjesvoorstelling.

 2. Speelpark Oud Valkeveen (Naarden)

  Speelpark Oud Valkeveen Naarden
  Met de bekende vliegende bijtjes, een mini-achtbaan, zwanenbootjes, een piratenboot, een klimvulkaan en ook nog eens een heerlijk strand! Bij slecht weer kun je naar de 1500 m2-grote indoor speelhal.

 3. De Julianatoren (Apeldoorn)

   Julianatoren Apeldoorn
  In dit mini-pretpark staan meer dan 60 attracties zoals de dino tour, helikopterbaan, safaribaan en een echte draaimolen.

 4. Speelpark Klein Zwitserland (Tegelen)

  Speelpark Klein Zwitserland
  Het stoere en spannende avonturenbos is onze favoriet, maar ook piratenland, kleuterland en de prachtige midgetgolfbaan zijn ontzettend leuk!

 5. Speelpark de Swaan (Langedijk)

  Speelpark de Swaan Langedijk
  Dit park bestaat uit 5 grote speeltuinen met verschillende thema’s: Torenrijk voor de kleine klimmers, de Rijring voor de snelheidsduiveltjes, de DwergBerg, Zandland en de 3sprong. En dan is er ook nog Liedjesland, waar allerlei kinderliedjes tot leven komen…

 6. Kabouterland (Exloo)

  Kabouterland Exloo
  Hier ontdek je de wereld van de kabouters: loop door het konijnenhol, de trollengrot en (langs heel veel leuke dieren) naar de raadselachtige kasteelruïne.

 7. Aardbeienland (Horst)

  Aardbeienland Horst
  Tussen de verse aardbeien kun je je vermaken met de speurtocht, de speeltuintjes en de sprookjeswereld. En natuurlijk zelf verse aardbeien plukken! Tip: Hier vind je de leukste fruitbakjes

 8. De Dierense Speeltuin (Dieren)

  Dierense Speeltuin Dieren
  Favoriet van Inka, mijn collega van Kidsproof Arnhem: een enorme (niet commerciële) speeltuin met een speelkasteel, zweefmolen, paddenstoelenpaviljoen en een waterspeelplek.

 9. De Batavier (Alkmaar)

  Speelpark Batavier Alkmaar
  Speelpark De Batavier is een combinatie van een speeltuin en een speelpark met attracties als de Luna Loop, Kabelbaan en de Splash. En als je uitgespeeld bent, mag je ook nog een rondje midgetgolf doen op de baan!

Meer leuke uitjes in eigen land:

11 x de leukste natuurspeeltuinen

10 x de allerleukste pretparken voor peuters en kleuters

7 leuke oplaadplekken voor het hele gezin

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.