Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Aziatisch meisje springt op de trampoline in eenbuitenspeeltuinen

10x de leukste gigagrote buitenspeeltuinen in Nederland

Klimmen, rennen, glijden en lekker vies worden. Een buitenspeeltuin is ideaal voor je kind om zijn energie kwijt te kunnen en lekker te kunnen uitrazen. Hier tien van de leukste megagrote buitenspeeltuinen in eigen land. Veel plezier!

Advertentie

1. Speeltuin de Leemkuil

Met een mega speelkasteel en waterspeelplaats, is Speeltuin de Leemkuil de grootste buitenspeeltuin van Nijmegen. Vooral voor kinderen van 3 t/m 8 jaar is er een boel te doen. Er zijn schommels, klimtoestellen, trampolines en genoeg plek om te picknicken.

Geschreven door

Ezra Verhagen

2. Speeltuin Westerpret

In Speeltuin Westerpret in Zoetermeer barst het van het speelplezier voor energiebommetjes. Voor de kleintjes is er een speciale peuterzone en een grote speelbunker. Maar je vindt er ook een kabelbaan, midgetgolfbaan, mini-quadbaan en nog veel meer.

3. De Belhamel

Advertentie

Het was ooit een witlofboerderij, nu is De Belhamel in Brabant een kinderparadijs waar je u tegen zegt. Met een giga outdoor en indoorspeeltuin valt er genoeg te ontdekken voor kinderen. In de buitenspeeltuin kom je een airtrampoline, kabelbaan, elektrische karretjes en meer leuks tegen.

4. Linnaeushof Bennebroek

Wist je dat Linnaeushof de grootste speeltuin van Europa is? Het formaat van dit speelpark is ronduit spectaculair. Er zijn zelfs meer dan 350 speeltoestellen en attracties. Wow. Voor de kleine bezoekers is er een peuter- en kleuterspeeltuin met mini-speeltoestellen. En vergeet de waterspeeltuin niet.

5. Landgoed Nienoord

Advertentie

Midden in de bossen van Leek is het één en al pret. Op Landgoed Nienoord vind je klimtoestellen, glijbanen, een doolhof en een waterplaats. Ook leuk: er zijn speelpaardjes, een mini tractor en een speelhelikopter.

6. Dierense speeltuin

De Dierense speeltuin is niet alleen mega, maar ook toegankelijk voor iedereen. Hoe tof is dat. De speeltuinbende van de stichting Het Gehandicapte Kind heeft de speeltuin namelijk getest en helemaal goedgekeurd. En met een springkussen, draaimolen, natuurspeeltuin en klimtoestellen komt dat spelen ook helemaal goed.

7. Speelpark Oud Valkeveen

Dit pareltje in Naarden mag niet ontbreken op je lijstje. Speelpark Oud Valkeveen is keer op keer weer een ervaring. Op de grote speelweide staan speeltoestellen, vrolijke attracties en er is zelfs een klein theater. Vooral de vliegende bijtjes attractie is populair bij de kinderen.

8. Speelpark de Swaan

Geen zin om te kiezen tussen speeltuinen?  In Speelpark de Swaan heb je er maar liefst vijf. Speelplezier in overvloed dus. Voor de kleintjes is Liedjesland ook een aanrader. Daar komen kinderliedjes tot leven en kun je gezellig meezingen. Verder? Springkussens, skelteren, bootje varen. Wat wil je nog meer!

9. Speelland Beekse Bergen

We kennen de Beekse Bergen allemaal van de safaritochten. Maar wist je dat er ook een giga Speelland is? Zeker met mooi weer, hou je het hier makkelijk een dagje uit met kinderen. Niet gek, want er zijn trampolines, een buggybaan, schommels, een avontureneiland, peuterspeeltuin en meer.

10. Hans & Grietje Speelpark

Bij Hans & Grietje in Zeewolde komen sprookjes echt tot leven. Naast een betoverd pannenkoekenhuis met draaiende tafels, is er een buitenspeeltuin in sprookjesthema. Met enorm springkussen, snoephuisje, klimkasteel, skeltercircuit en schommelplein.

Op Kidsproofvakantie vind je nog veel meer leuke vakantieadressen in Nederland!

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu