Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
griep voorkomen

5 tips om griep buiten de deur te houden

De griep heerst, dus het kan geen kwaad om wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende vitamines, op tijd naar bed en vooral besmetting en verspreiding voorkomen.

Advertentie

Deze schoonmaaktips helpen de verspreiding voorkomen. Het proberen waard, want een ziekenboeg aan huis; daar wordt geen enkele moeder vrolijk van.

Geschreven door

Linda Bosscher

1. Handen wassen

Eigenlijk het belangrijkste. Was zo vaak mogelijk je handen. Na het niezen, hoesten, toiletbezoek of als je uit school komt. Want op school liggen al die bacillen ook op de loer en je neemt ze onbewust mee naar huis. Ziektes worden onder andere verspreid via de handen. Tel dat bij elkaar op en je hebt zo maar de (buik)griep!

2. Deurklinken desinfecteren

Neem dagelijks de deurklinken af met een desinfecterend doekje, daarmee voorkom je verspreiding als iemand is vergeten zijn handen te wassen.

3. Handdoeken vervangen

Verschoon de handdoeken dagelijks, ook die in de wc en keuken. En gebruik niet per ongeluk elkaars handdoek.

4. Drink uit je eigen beker

Ze hebben er hier thuis een handje van om uit elkaars glas te drinken. Geef iedereen thuis tijdelijk een eigen beker en wijs ze er nadrukkelijk op dat ze uit hun eigen beker drinken. Als de beker leeg is meteen afwassen of in de vaatwasser. Net zo lang totdat iedereen beter is. Of beter nog: het griepseizoen voorbij is.

Advertentie

5. Bedden verschonen

Normaal verschoon ik de bedden eenmaal per week. Als er iemand goed ziek is, verschoon ik de bedden vaker. Ook ons eigen bed, want de zieke komt nog wel eens bij papa en mama in bed liggen en zo blijf je alles verspreiden.

Op mijn blog geef ik nog 5 extra tips. Hopelijk gaat de griep aan jullie deur voorbij!

 

 

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier