Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x snel en gezond de dag beginnen

Variëren in ontbijt is leuk,maar zeg nou zelf: als ouder heb je ‘s ochtends echt geen tijd om uren bezig te zijn met het ontbijt. Het moet snel! Daarom ben ik altijd op zoek naar gezonde alternatieven die niet te moeilijk, vullend én lekker zijn. Hieronder deel ik 5 tips om gezond en snel de dag te beginnen. Deze ontbijttips zijn ook heerlijk voor kinderen!

Advertentie

Tip 1. Dé gezonde en snelle ontbijtshake voor moeders

Deze havermout-fruitshake is absoluut mijn favoriet. Je hebt weinig nodig en de meeste ingrediënten heb je altijd wel in huis. Lekker snel klaar, vullend en je krijgt er energie van. De ideale ontbijtshake voor moeders!

Het recept vind je hier!

ontbijtshake

Tip 2. Griekse yoghurt met honing en noten

De Griekse yoghurt van Albert Heijn smaakt heerlijk met honing en noten. Ik kies zelf voor pure, ongezouten noten. Smullen!

Tip 3. Pancakes van Griekse yoghurt

Bananenpannenkoekjes kom je overal tegen, maar ik ben er niet zo gek op. Doe mij maar pancakes van Griekse yoghurt. Ok, die sta ik niet voor dag en dauw te bakken – dat doe ik in de middag of avond, zodat ik ze ‘s ochtends alleen maar hoef op te warmen. De kinderen vinden ze ook heerlijk.

Advertentie

Het recept vind je hier!

pancakes

Bron afbeelding: How sweet it is

Tip 4. Suikervrije kaneelcakejes

Cakejes als ontbijt? Met deze gezonde variant kan het! Meestal combineer ik ze met een smoothie. De kaneelcakejes zijn gemaakt van amandelmeel, eieren, honing en kokosmeel en ook heerlijk als tussendoortje.

Advertentie

Het recept vind je hier!

kaneelcakes

Tip 5. Rijstwafels met kipfilet en ei

Een simpel, maar heerlijk ontbijtje: rijstwafels belegd met kipfilet en een in plakjes gesneden gekookt ei. Strooi er wat vers gemalen peper over en klaar is je ontbijt. Eet smakelijk!

Ben jij op zoek naar meer inspiratie? Volg mij op Pinterest, want daar verzamel ik veel lekkere recepten.

Redactioneel – offer – Buggy’s

Redactioneel - offer - Buggy's

Bekijk hier