Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x spetteren en plonzen in de leukste natuur- en waterspeeltuinen van Nederland

Pootjebaden, afkoelen en lekker spetteren. Op een warme zomerdag is een natuur- of waterspeeltuin ideaal voor kinderen. Dit zijn de acht leukste kidsproof adresjes voor een dag vol waterpret.

Advertentie
 1. Natuurspeeltuin in Drenthe

  Dwingelderveld kidsproofSamen op zoek naar kikkervisjes, water pompen, zandkastelen bouwen en met de voetjes in het water. Rondom Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen ligt een heerlijke natuurlijke speelplaats met waterplassen. Ook leuk om te combineren met een speurtocht van het bezoekerscentrum.

 2. Waterpret op de boerderij

  Recreatieboerderij Pukkemuk kidsproofBij Recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen kun je terecht voor waterpret en nog véél meer. In de waterspeeltuin vind je een heleboel grappige waterspeeltoestellen: van waterpistolen om elkaar nat te schieten tot een te gekke waterglijbaan. En daarna natuurlijk door naar de kabelbaan, het boerensprookjesbos of de kinderboerderij.

 3. Verstopte waterspeeltuin

  Boerhaave kidsproofAchter de muren van de binnenplaats van Museum Boerhaave in Leiden zit iets héél leuks verstopt: een waterspeeltuin! In Waterland Boerhaave kunnen kinderen naar hartenlust aan de slag met bootjes lossen, een poldertje droogmalen en natuurlijk elkaar nat spetteren.

 4. Pootjebaden bij de Zeven Stroompjes

  de7slootjes kidsproofDit heerlijke plekje is perfect voor jongere kinderen. Je moet het maar net weten te vinden, dus wij tippen je graag over de Zeven Stroompjes in Utrecht. Het idyllische strand grenst aan een ondiep meertje. Vooral de wiebelbrug en de eilandjes zijn bij kinderen een echte hit.

  Advertentie
 5. Spetteren in het Vondelpark

  Vondelpark kidsproofOp een hete zomerdag wordt het in de stad vaak extra warm, dus hoe fijn is deze waterspeeltuin midden in het Amsterdamse Vondelpark? Het ondiepe waterbad wordt omringd door een fijn grasveld waar ouders heerlijk kunnen relaxen, terwijl de kinderen pootjebaden of in de zandbak spelen.

 6. Draaien aan het waterrad

  waterradIn Landerij De Park in Elst mogen kinderen komen draaien aan een enorm waterrad van 3,5 meter doorsnede. Het waterrad ligt in een prachtige natuurspeeltuin met zandbak, houten speeltoestellen en ondiepe speelsloten. Niet vergeten droge kleren mee te nemen!

 7. Waterspeeltuin in Delft

  buytendelftAan de rand van Delft vind je Waterspeeltuin Buytendelft. Deze leuke plek voldoet aan alle eisen voor een middagje waterpret. Jij kunt lekker ontspannen in het gras of op het strand met uitzicht op de spelende kinderen. Die vermaken zich ongetwijfeld met de speelboot, kabelbaan, een graafmachientje en natuurlijk in het water. Veel plezier!

 8. Natuurspeeltuin Sintmaheerdt in Tolbert

  Advertentie

  In natuurspeeltuin Sintmaheerdte in Tolbert kunnen kinderen heerlijk spelen en de natuur ontdekken. Deze speeltuin is gratis toegankelijk en het hele jaar geopend. Er is geen eet- en drinkgelegenheid dus vergeet niet zelf iets mee te nemen.

Tip: dit zijn de 10 leukste buitenspeeltuinen van Nederland.

Benieuwd naar nóg meer waterpret of zwemplekjes bij jou in de buurt? Kijk op www.kidsproof.nl voor al onze tips!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend