Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De ideale vrouw bestaat niet

Gelukkig, mijn inpakstress is met de noorderzon vertrokken. We zijn veilig aangekomen op de plek van bestemming: Sint Maarten. De kids hebben zich voorbeeldig gedragen tijdens de 8,5 uur durende vliegreis, en op dit moment ben ik heerlijk aan het chillen op de Antillen. Dat brengt mij op het onderwerp van deze blog: ik ontdekte namelijk dat je op dit eiland als vrouw helemaal jezelf kunt zijn.

Advertentie

Minderwaardigheidscomplex

Het is een feestje om hier op het strand te liggen. Een rolletje meer of minder maakt niet uit. Als je last hebt van een minderwaardigheidscomplex, raad ik je aan de Antillen te bezoeken. Of je nu heel dik bent of juist slank, blank of bruin, het maakt op dit eiland allemaal niks uit. Wat een verademing!

Hoe ronder, hoe mooier

Een Antilliaanse vrouw met een behoorlijk gewicht, een ronde buik, stevige bovenbenen en forse billen werd vroeger gezien als een teken van welvaart en gezondheid. Mager stond voor armoede en ziekte. In veel Afrikaanse landen, in Latijns-Amerika en op de Antillen worden vrouwen met mooie rondingen gezien als vruchtbaar en aantrekkelijk. Dat is ook wel te zien, want volle vrouwen hijsen zich hier ongegeneerd in strakke leggings en T-shirts. Hoe strakker, hoe mooier en hoe harder ze worden nagefloten. Het maakt ze echt niet uit dat er ribbels en andere oneffenheden te zien zijn. Je kunt hier als vrouw jezelf zijn. Ik vind dat prachtig om te zien!

Geschreven door

Linda Bosscher

Schaam je niet voor wie je bent

Heb jij de blog ‘DIK. LELIJK. WIJF.’gelezen die afgelopen week volop in media was? Geef maar toe, ook jij hebt niet het ideale lichaam. Ik vind dat het ideaalbeeld ook wel eens veranderd mag worden. Iedere vrouw mag er zijn. Of je nu dik of dun, lang of klein bent, rood of blond haar hebt, blank of zwart bent; het zou niet uit moeten maken. Wees blij met wie jij bent! Er zit een te groot gat tussen stevig zijn, slank zijn en eruit zien als modellen van Victoria’s Secret. Zit je goed in je vel? Dan is het goed! Voel je je doodongelukkig? Doe er dan wat aan! Maar wij vrouwen maken het onszelf te moeilijk. We voeren constant een strijd met ons lichaam en geef eens eerlijk toe, wanneer ben jij nou echt tevreden?

Wat is het ideale plaatje?

Ik vind dat er geen ideaal plaatje moet zijn. Wees gelukkig met jezelf en als je dat niet bent, doe er dan wat aan. Ik ben voor meer reclames met allerlei soorten mensen, in alle vormen en maten. Echte vrouwen. Vrouwen zoals jij en ik. Dik, dun, lang, kort, blank, zwart, rood haar, blond haar, sproeten, een scheve neus, brede heupen. Ik heb niet het ideale lichaam volgens de maatschappij. We kunnen ons daar heel erg druk om maken, maar we kunnen er ook wat aan doen. Schoonheid is voor iedereen heel persoonlijk. Schoonheid komt van binnen. Voel jij je goed, dan straal je dat uit en ben je prachtig.

Echte vrouwen

Ik wil mij sterk maken voor échte vrouwen. Wees blij met wie je bent en waar jij je goed bij voelt. Ik neem een voorbeeld aan de vrouwen hier op Sint Maarten. Hier bestaat geen ideaal plaatje. En dat zou nergens op wereld mogen bestaan.

Advertentie

P.S. Benieuwd naar onze vakantie? Check mijn fotoblog!

Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu