Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
thuiswerken corona

'Hoezo pasta en wc-papier? Als dit het einde der tijden is, dan liever genieten'

Linda heeft natuurlijk gehoord dat er gehamsterd wordt. Maar aangezien er nou eenmaal boodschappen gedaan moeten worden, waagt ze zich met haar kinderen in de supermarkt. Om uiteindelijk thuis te komen met heel andere dingen dan op het boodschappenlijstje stonden. 'Ik kijk trots naar mijn kar met keukenrollen in plaats van wc-papier, de drie flessen wijn, wat lege kartonnen dozen en mijn kinderen.'

Advertentie

Toen vorige week de eerste berichten van lege schappen mij bereikten en het nieuws dat wc-papier je billen in goud kan laten veranderen, zakte de moed mij aardig in de schoenen. Het was vrijdagmiddag en we hadden onlangs thuis afgesproken niet langer de weekboodschappen in het weekend te doen, om zo meer quality time thuis te hebben in plaats van in de supermarkt. Op een vrijdag waar ik geen bruiloften gepland heb staan, betekent dat met twee kinderen de supermarkt in. Dat vind ik op zich niet zo’n probleem. Na eerder kansloze pogingen te hebben gedaan ze continu bij mij en het karretje te houden, heb ik besloten ook op dit punt wat meer los te laten. We hebben redelijk goede afspraken met elkaar en de gratis appeltjes op de groente- en fruitafdeling zijn favoriete zoethoudertjes.

Geschreven door

Linda Bouritius-Colenbrander

Linda Bouritius Photography

Echt wc-papier nodig

Vol goede moed gingen we op pad. Eenmaal in de winkel proefde ik gelijk een andere sfeer dan normaal. Mopperend liepen de mensen door het gangpad en lieten zich hoorbaar uit over de mensen die eerder de dag verantwoordelijk waren geweest voor het inslaan van het volledige assortiment pasta, brood, bonen, blikvoer en toiletpapier. Ik merkte dat ik me al snel begon te generen voor het vullen van mijn karretje, hoewel dat er qua inhoud niet anders uitzag dan de vrijdag ervoor. Zeker omdat ons wc-papier ook nog eens op was en ik dat dus echt nodig had. En met een gezin en de wens maandag niet weer in de supermarkt te staan, vult zo’n kar zich bovendien best snel.

Steeds baldadiger

Terwijl ik langs de schappen liep, merkte ik dat ik steeds baldadiger werd. Hoezo pasta, bonen en wc-papier? Stel dat dit het einde der tijden is, dan wil ik daar toch niet mee ten onder gaan. Met kar en al versnelde ik richting de wijn. En tot mijn grote vreugde – en verbazing – was het assortiment nagenoeg nog in tact. Ik graaide snel drie flessen Pinot Grigio bij elkaar, verplaatste me naar de chocola en pakte twee repen pure chocola met zeezout en amandel en liep verder. Een Italiaans kaasje, extra zak chips en nootje vonden ook mijn kar. In mijn hoofd zong ik stilletjes ‘Liever te dik in mijn kist dan een feestje gemist’. Een lichte grijns maakte zich meester over mijn gezicht. Dit voelde een beetje als boodschappen doen in december. Onder het mom van ‘die laatste weken maken ook niet meer uit’, en ‘in januari ga ik wel weer opletten’ weet ik die periode ook altijd mijn karretje net iets anders te vullen dan normaal.

Niet veel nodig

Het was tijd af te gaan rekenen. Seth en Isa vond ik al spelend tussen de lege dozen in het schap waar eerder het wc-papier stond. Ze hadden de grootste lol en lieten dat duidelijk hoorbaar merken wat, op de lieve en geduldige caissière na, mijn mopperende medemens niet volledig kon waarderen. En terwijl een aantal priemende ogen me bijna deed besluiten er wat van te zeggen, liet ik ze nog even. Terwijl om me heen massaal werd gehamsterd, iedereen druk bezig is om voor zichzelf te zorgen zonder iets over te laten voor een ander, lieten zij mijn kinderen mij zien dat je niet meer nodig hebt dan een paar kartonnen dozen om de grootste lol te hebben. Ik keek trots naar mijn kar met keukenrollen in plaats van wc-papier, de drie flessen wijn en mijn kinderen. Ik stopte er nog een paar lege kartonnen dozen bij en rekende af. Wij kunnen er voorlopig weer tegenaan.

thuiswerken corona
Onze huiskamer is inmiddels klaslokaal, kantoor, eet- en speelruimte geworden.

Advertentie

thuis corona
Oftewel: maximaal multitasken…

thuiswerken corona
Het kussengevecht is inmiddels dagelijkse routine geworden.

thuiswerken corona
Van school hebben we inmiddels een werkboekje ontvangen waarmee we samen oefenen om bij te blijven.

thuiswerken corona
De Pinot Grigio laat zich goed smaken aan het einde van de dag tijdens het koken.

Advertentie

thuiswerken corona
Samen Frozen kijken is dé perfecte afsluiter van de dag.

Beeld: Linda Bouritius Photography 

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu