Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De Nationale Voorleesdagen: 7 unieke doe-tips

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. “Dat moment waarop je je kind voorleest en íe z’n hoofdje zachtjes tegen je aanlegt, bijna automatisch, helemaal verdiept in het verhaal…. Magisch! En omdat het soms leuk is om zélf voorgelezen te worden, deze week een lijstje met tips voor bijzondere activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m 6 februari.

 1. Voorlezen tussen de geitjes in Alkmaar, Oosterhout & Breda

  Activiteiten Voorleesdagen
  Dit jaar kun je tijdens de Nationale Voorleesdagen luisteren op locatie. Zo kun je bijvoorbeeld op zaterdag 30 januari bij Boerderij Wolfslaar in Breda, zondag 31 januari bij de kinderboerderij in Heerhugowaard en woensdag 27 januari bij kinderboerderij MEK in Oosterhout, luisteren naar ‘We hebben er een geitje bij’ (prentenboek van het jaar, uitgegeven door Gottmer). Lijkt me zo leuk!

 2. Voorleesvoorstelling ‘We hebben er een geitje bij’ van Ton Meijer

  Voorlezen tussen de geitjes
  Ton Meijer maakte al verschillende voorleesvoorstellingen. Dit jaar natuurlijk op basis van het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’. Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt hij op verschillende plekken, bijvoorbeeld in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

 3. Prentenboekjesfestival in Meervaart theater Amsterdam

  Prentenboekjesfestival Meervaart
  Op één dag zijn er maar liefst 6 speciale voorstellingen voor peuters en kleuters, allemaal gebaseerd op prachtige prentenboeken. De foyer is omgetoverd tot Prentenboekenstad en de hele dag door zijn er extra activiteiten voor je kind(eren). Wat een feestje!

 4. Bekende schrijvers in het Rembrandthuis in Amsterdam

  Voorlezen rembrandt huis
  Ken je het Rembrandthuis in Amsterdam? Rembrandt woonde en werkte hier in de 17e eeuw. Nu is het een museum. Tijdens de Nationale Voorleesdagen komen schrijvers Bibi Dumon Tak, Jan-Paul Schutten en Harmen van Straaten er voorlezen. Na afloop kunnen kinderen een tekenworkshop volgen terwijl ouders een rondleiding door het museum krijgen.

 5. Ontbijten met Dieuwertje Blok of Annechien Steenhuizen?

  Voorlezen dieuwertje blok den haag
  Dat kan tijdens het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 27 januari in Den Haag of Utrecht. Wel even van te voren aanmelden, want de plaatsen zijn ongetwijfeld snel vol…

 6. Voorleesontbijt bij kinderboekwinkel Silvester in Leiden

  Voorleesontbijt Silvester Leiden
  Kinderboekwinkel Silvester heeft een eigen Verteltheater boven de winkel. Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen kun je er ontbijten, word je heerlijk voorgelezen én kunnen de kinderen knutselen.

 7. Jip en Janneke voorstelling door Wijnand Stomp in o.a. Leeuwarden

  Jip en Janneke - Wijnand Stomp
  Op 20 januari speelt Wijnand Stomp in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de voorstelling Jip en Janneke. En omdat wij thuis fan zijn van Jip & Janneke én van Wijnand Stomp is dit natuurlijk wel een beetje een ‘must see’. Gelukkig voor ons speelt hij deze maand ook een keertje dichterbij huis…

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.