Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zo wordt de eerste vakantie met je baby een succes

Op reis met een baby? Veel jonge ouders twijfelen daarover. Want: hallo volksverhuizing! En echt ontspannen met een baby, dat lukt toch nooit? Fout. Baby’s zijn juist vaak heel makkelijke vakantiegangers omdat ze nog zoveel slapen.

ouders van nu samen met center parcs

Waar naartoe?

Of je nou een vakantiepark in je vertrouwde omgeving boekt of met het vliegtuig naar Portugal vertrekt: voor een baby maakt het niet veel uit. Rust, aandacht, slaap, voeding en hygiëne is ’t enige wat ze nodig hebben en dat vind je op heel veel plekken ter wereld. Ga je (ver) de grens over? Kies dan wel voor een land waar je geen inentingen voor nodig hebt en waar een goede infrastructuur is, zodat je makkelijk van A naar B kunt reizen.

*Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken.

Inpakchecklist

Een baby heeft veel spullen nodig. Dus traveling light zit er niet in. Maar een hele volksverhuizing is ook overbodig. Jonge ouders hebben al snel de neiging om veel te veel in te pakken voor ‘je-weet-het-maar-nooit’-gevallen. Voorkom dit door een inpakchecklist bij de hand te houden. Online vind je er genoeg. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en alleen het broodnodige meesleept.

Maak het jezelf makkelijk

Een verre vliegreis of backpacken in Thailand met je kind op je rug: het kan allemaal. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zeker zo’n eerste keer. Center Parcs is de babyvakantie-expert bij uitstek. Als je vooraf het Gratis Baby Servicepakket** reserveert, staat alles al klaar op je vakantiebestemming, van wipstoel tot box. Je eten en boodschappen kunnen in de cottage worden bezorgd, bij de restaurants serveren ze bij je bestelling gratis Olvarit-babyvoeding en in de Aqua Mundo vind je grote familiekleedkamers, babymeubels en zwemluiers. Nog niet ontspannen genoeg? Wandel samen in de mooie natuur, doe mee aan een les babymassage of maak babyvoetafdrukjes in gips als mooie herinneringen aan die fijne, relaxte eerste vakantie samen.

Ritme is key

Lang uitslapen, rustig ontbijten, en laat eten: op vakantie is je ritme vaak anders dan thuis. Voor een baby geldt dat niet. Die houdt van schema’s en slaapt het liefst op vaste tijden, net als thuis. Probeer op vakantie daarom niet te veel af te wijken van jullie ritme thuis. Met dezelfde slaapjes en eten op vaste tijden.

Wees realistisch

Je leven met een baby is anders, dus je vakantie ook. Wees daarin realistisch. Kijk per dag hoe het loopt en heb niet te hoog gespannen verwachtingen. Dan valt het altijd mee. De ene keer slaapt de baby wel goed in de kinderwagen en kunnen jullie lekker uiteten ’s avonds, de andere keer zal je in het appartement iets moeten eten. Tip: boek altijd iets met een keukentje zodat je niet perse de deur uit hoeft voor lunch of avondeten. Of ga voor een all-inclusive hotel.

Met de auto

Wanneer je met de auto op vakantie gaat met je baby, heb je vaak geen kind aan ‘m. Is je bestemming dichtbij, dan is het al ideaal om alle baby-items makkelijk mee te nemen. En rijd je wat verder, dan is het meestal ook nog eens heerlijk slapen in het autostoeltje voor je baby. Handig: geef je je baby flesvoeding, neem dan een thermoskan warm water mee. Zo heeft hij een vers flesje tijdens de stop. De auto is topvervoer voor een fijne bungalowvakantie. Dichtbij huis, óf net over de grens. Waar je het vertrouwde gevoel van het vakantiepark hebt dat je kent, maar wel in een nieuwe omgeving.

Vlieg voorbereid

Wordt het een vliegvakantie? Geen stress. Vliegen met een baby  gaat vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Baby’s slapen graag en veel, dus ook in het vliegtuig. Zorg dat je kind bij het stijgen en landen wat drinkt tegen de oorpijn. Twijfel je of je (heet) water mag meenemen voor de fles? En of je die kinderwagen nou wel of niet moet inchecken? Bel gewoon even met de luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je precies vertellen hoe het zit en hebben vaak nog handige tips voor je ook.

** Beschikbaar op geselecteerde parken (op=op)

Commercieel – Center Parcs – Januari campagne

Center Parcs

Boek nu voordelig je vakantie!

Tot 36% vroegboekkorting
Bekijk de accommodaties