Zo wordt de eerste vakantie met je baby een succes

Op reis met een baby? Veel jonge ouders twijfelen daarover. Want hallo volksverhuizing! En echt ontspannen met een baby, dat lukt toch nooit? Fout. Baby’s zijn juist vaak heel makkelijke vakantiegangers omdat ze nog zoveel slapen.

ouders van nu samen met center parcs
Goed om te weten: de inhoud van dit artikel is tot stand gekomen voor de coronacrisis en is hierdoor mogelijk niet helemaal juist. Zo blijft een gedeelte van de faciliteiten in de parken van Center Parcs voorlopig gesloten. Voor de faciliteiten die wel geopend zijn, gelden er voorzorgsmaatregelen. Activiteiten waarbij geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden zijn ook gesloten. Houd hier rekening mee tijdens je verblijf.  

Waar naartoe?

Of je nou een vakantiepark in de buurt boekt (veilig en vertrouwd) of met het vliegtuig naar Portugal vertrekt: voor een baby maakt het niet veel uit. Rust, aandacht, slaap, voeding en hygiëne is ’t enige wat ze nodig hebben en dat vind je op heel veel plekken ter wereld. Ga je (ver) de grens over? Kies dan wel voor een land waar je geen inentingen voor nodig hebt en waar een goede infrastructuur is, zodat je makkelijk van A naar B kunt reizen.

Inpakchecklist

Een baby heeft veel spullen nodig. Dus traveling light zit er niet in. Maar een hele volksverhuizing is ook overbodig. Jonge ouders hebben al snel de neiging om veel te veel in te pakken voor ‘je-weet-het-maar-nooit’-gevallen. Voorkom dit door een inpakchecklist bij de hand te houden. Online vind je er genoeg. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en alleen het broodnodige meesleept.

Vlieg voorbereid

Word het een vliegvakantie? Geen stress. Vliegen met een baby  gaat vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Baby’s slapen graag en veel, dus ook in het vliegtuig. Zorg dat je kind bij het stijgen en landen wat drinkt tegen de oorpijn. Twijfel je of je (heet) water mag meenemen voor de fles? En of je die kinderwagen nou wel of niet moet inchecken? Bel gewoon even met de luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je precies vertellen hoe het zit en hebben vaak nog handige tips voor je ook.

Ritme is key

Lang uitslapen, rustig ontbijten, en laat eten: op vakantie is je ritme vaak anders dan thuis. Voor een baby geldt dat niet. Die houdt van schema’s en slaapt het liefst op vaste tijden, net als thuis. Probeer op vakantie daarom niet te veel af te wijken van jullie ritme thuis. Met dezelfde slaapjes en eten op vaste tijden.

Wees realistisch

Je leven met een baby is anders, dus je vakantie ook. Wees daarin realistisch. Kijk per dag hoe het loopt en heb niet te hoog gespannen verwachtingen. Dan valt het altijd mee. De ene keer slaapt de baby wel goed in de kinderwagen en kunnen jullie lekker uiteten ’s avonds, de andere keer zal je in het appartement iets moeten eten. Tip: boek altijd iets met een keukentje zodat je niet perse de deur uit hoeft voor lunch of avondeten. Of ga voor een all-inclusive hotel.

* Beschikbaar op geselecteerde parken (op=op)