Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

14x simpele dingen waar je kind blij van wordt (en jij ook!)

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is. Daar kun je voor een deel aan bijdragen. Met deze simpele dingen maak je een kind blij.

Advertentie

Lees ook: 8 tips om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten

 1. Dansen op harde muziek
  De Kabouterdans, de Hokey Pokey of gewoon even lekker alles losschudden: niets gezelliger dan de muziek even hard aanzetten en samen te dansen.
 2. Volledige aandacht
  Je kind iedere dag even de volledige aandacht geven heeft een magische uitwerking op kinderen (en doet jou ook goed). Speel mee met zijn fantasiespel, bouw blokken of speel de oma van een pop. Hij blij en jij weer even kind en je voelt je verbonden. Win-win!
 3. Regen? Hup, naar buiten
  Kinderen maakt het niets uit dat ze nat worden. Sterker nog: ze vinden het geweldig. Laarzen aan en heerlijk stampen in de plassen!
 4. Samen koken
  Als hij mag helpen bij een (niet zo) spannend klusje. Koken, de was doen, de badkamer poetsen… het maakt helemaal niet uit! Jou helpen vinden kinderen al geweldig.
 5. Elkaar een compliment geven
  Bedenk wat je het allerleukste vindt van elkaar en geef elkaar een mooi compliment. Ook interessant: De keerzijde van het geven van te veel complimenten
 6. Zingen
  Veel kinderen zijn dol op liedjes. Leer je kind een nieuw liedje of zing gezellig samen een nummer date jullie allebei kennen. Ook leuk om te doen: samen zingen op de fiets.
 7. Smoothie maken
  Gezellig samen bedenken welk fruit het lekkerst is in een smoothie en welke kleur het drankje uiteindelijk gaat worden. Enne… uiteindelijk op die knop drukken en alles door elkaar zien blenden is natuurlijk ook té leuk.
 8. Op avontuur in huis
  Ook thuis kunnen er grote avonturen plaatsvinden: een speurtocht uitzetten, hutten bouwen, geweldige verstopplekken zoeken, op het grote bed springen… Er is genoeg!
 9. Creatief voorlezen
  Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en hartstikke gezellig. Kent jouw kind het boek uit zijn hoofd? Verzin eens iets ander verloop van het verhaal. Leuk om te zien of hij het verhaal heeft onthouden en je verbetert. Of laat jouw kind jou een verhaal ‘voorlezen’.Lees meer: 11x simpele, maar bijzondere dingen om te doen in je baby’s eerste jaar
 10. ‘Ja’
  Zeg eens de hele dag op iedere vraag ‘ja’. Dat klinkt als een recept voor problemen, maar kinderen vragen vaak helemaal niet zulke gek grote dingen. Laat je verrassen!
 11. Verre speeltuin
  Maak je kind blij door naar die ene verre, maar voor hem iets specialere speeltuin te gaan. Toch nét iets leuker dan de speeltuin waar jullie vaker komen.
 12. Schatten zoeken in het park of bos
  En nee, we bedoelen geen klompjes goud of middeleeuwse voorwerpen, maar het mooiste gekleurde blad, die ene perfecte steen of een grote paddenstoel met… juist ja: rood en witte stippen. Altijd leuk!
 13. Maak de grootste tekening van de wereld
  Oké, misschien niet echt de grootste van de wereld, maar dat weet jouw kind niet. Het is heel simpel: plak heel veel a4’tjes aan elkaar en maak zo een grote tekening samen.
 14. Zeg: ‘Ik hou van je’
  Niet vergeten: zeg ‘ik hou van je’ tegen je kind. Zo veel en zo vaak als je wilt.

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Luiers en billendoekjes

Luiers en billendoekjes

Bekijk de acties