Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 slimme hacks die elke moeder van een baby moet weten

Poepluiers, in bad gaan: alles gaat net even makkelijker met dit soort slimmigheidjes en tips. Je hebt het al druk genoeg toch? Kortom, lees & leer!

Advertentie
 1. Kokosolie

  Gebruik een beetje kokosolie op de billen van je baby om de meconium (eerste poep) makkelijk weg te krijgen. De olie zorgt ervoor dat de billen van je baby  gehydrateerd genoeg zijn om de plakkerige zwarte poep er makkelijk af te vegen. Kokosolie is trouwens sowieso een must-have als je een baby hebt. Hier 11 redenen om altijd kokosolie bij de hand te hebben.

  Tip! Fijne babyverzorgingsproducten vind je hier

  Ook leuk: 28x briljante hacks die elke ouder wil weten

 2. Het geheim van de romper

  Heb je je ooit afgevraagd waarom een rompertje een enveloppehals heeft? Niet? Je bent niet de eerste die niet wist dat je een rompertje niet over het hoofd hoeft te trekken, maar via de schouders naar beneden kunt rollen. Hoe handig bij een poepexplosie! Bekijk hier nog een handige vouwtechniek die je voor de rompertjes kan gebruiken.

  Advertentie
 • Luier wisseltruc

  Leg alvast een schone luier onder je baby als je hem gaat verschonen. Doe de vieze luier open, veeg de billen van je baby schoon en trek de luier onder je baby vandaan. Et voilà: je hoeft alleen de nieuwe luier nog dicht te plakken. Zo is verschonen zo gepiept!

 • Medicijnen geven

  Hopelijk is het nooit nodig, maar moet je baby een vloeibaar medicijn hebben, dan is dit de oplossing. Doe de medicijnen in een spuitje en plaats dit spuitje in het tuitje van de speen van z’n fles.

  Lees ook: 10 briljante hacks van vaders voor vaders

 • Krampjes? Fietsen maar!

  Heeft je baby last van gasvorming en krampjes? Maak dan rustige fietsbewegingen met z’n beentjes om zijn buik te ontspannen. De kans is groot dat hij zich daarna stukken beter voelt.

 • Inbakeren

  Inbakeren kan dé oplossing zijn als je baby slecht slaapt of moeilijk inslaapt. Het is wel heel belangrijk dat je dit goed doet. Hier een handig instructievideo. Laat je daarnaast vooral ook nog adviseren en begeleiden door een expert.

 • Gebruik een wasmand in bad

  Is je baby alweer wat ouder en kan hij zelfstandig zitten? Zet hem dan in bad in een wasmand met al z’n badspeeltjes. Handig, want zo heeft hij al z’n speelgoed altijd in de buurt. Je kunt ook nog een antislip matje in de bodem van de wasmand leggen om te voorkomen dat je baby uitglijdt. Wel altijd bij blijven natuurlijk.

  Tip: 7x handige apps voor aanstaande en nieuwe ouders

 • White noise

  Na alle gezellige ruis in de buik is het voor een pasgeboren baby misschien wel erg stil ’s nachts. Zogenaamde white noise kan uitkomst bieden. Kijk hier voor de app met achtergrondgeluiden en nog andere gadgets die je kunt gebruiken om je baby in slaap te krijgen.

 • Slaapzak met drukkers

  Slaapt je baby in een slaapzak? Kies er dan een die aan de onderkant open is of drukkertjes heeft. Zo kun je gemakkelijk zijn luier verschonen en je hoeft niet elke keer het hele ding uit te doen of de kans lopen op vieze vlekken.

 • Luier-hack voor onderweg

  Wanneer er een heuse ‘poepexplosie’ heeft plaatsgevonden in de luier van je baby, is het wel zo fijn als je zowel een luier als billendoekjes binnen handbereik hebt. Want wie heeft er nu zin om op zo’n moment een luiertas vol spullen overhoop te moeten halen? Precies. En daar heeft een slimme moeder wat op bedacht. Zo werkt het.

  Lees ook: 8x handige hacks voor ouders met een peuter

Bron: Popsugar. Beelden: Flickr/Shutterstock