shutterstock_111194507
door

20x gênante uitspraken van jullie kinderen

Kinderlijke onschuld is heerlijk, maar soms bezorgen de uitspraken van kinderen, ons het schaamrood op de kaken. Wij vroegen jullie naar de meest gênante momenten en dat hebben we geweten: de reacties stroomden binnen. Hierbij onze twintig favorieten.

 1. Denise La Serpe: “Toen mijn zoon tweeënhalf/drie was zag hij op straat een man in een elektrische rolstoel. Mijn zoons reactie? ‘Kijk mam… hij speelt Mario kart!'”
 2. Kelly Hagedooren: “Mijn dochter wachtend bij de snackbar over een man met rode Crocs: ‘Mam kijk, ik heb nog nooit zulke lelijke schoenen gezien!’. Ik was blij dat de bestelling klaar was en ik heel snel naar buiten kon.”
 3. Iris Van Deest Bestebreur: “Mijn zoontje vierde zijn vierde verjaardag op de peuterspeelzaal. Ter inleiding van een liedje vroeg de juf aan hem: ‘Drinkt jouw moeder graag thee of koffie?’ Zijn antwoord: ‘Mijn moeder drinkt graag wijn.’”
 4. Patricia Esselman: “Daphne in een bomvolle wachtkamer in het ziekenhuis, zag een mevrouw zonder benen. ‘Aha! Ik weet waarvoor je hier komt, jij wilt vast nieuwe benen!’ De mensen in de wachtkamer vonden het geweldig. De dame in kwestie niet.”
 5. Dianne Trouwborst-van Twillert: “In de rij bij de kassa staat een vrouw voor ons. Mijn zoontje kijkt aandachtig naar haar flink rood gestifte lippen en zegt dan ineens: ‘Mevrouw, weet u wel dat daar geplette luizen inzitten?!'”
 6. Rachel Brons-van Den Brink: “Tijdens een trouwdienst van familie doet iedereen zijn ogen dicht voor een stil gebed. Loopt dochter naar iemand toe en roept heel hard: ‘WAKKER!!!!'”
 7. Barbara Dijkstra: “Twee compleet in het zwart gesluierde vrouwen stonden naast mij en mijn destijds vijfjarige zoon in de tram in Amsterdam. Zijn blije reactie schalde door de hele tram: ‘Heee mama kijk Ninja’s!'”
 8. Joyce Giesen: “Ik heb een tijdje een schoonheidssalon gehad en in het begin had ik daarvoor een kamer boven in ons woonhuis ingericht. Op een gegeven moment, tijdens een behandeling, nam mijn dochter van vijf de telefoon op en ik hoorde haar zeggen: ‘Nee mama kan niet aan de telefoon komen, zij is boven met een klant.'”
 9. Toni van Selm: “Met kerst bij de huisjes in de Intratuin gaan kijken. Gezegd tegen de kleine meid dat je kijkt met je ogen, niet met je handjes. Vervolgens pakt een vrouw een huisje uit een stelling om de achterkant te bekijken… Je raadt het al… “Ooooh dat mag niet, kijken doe je met je ogen, niet met de handjes mevrouw.'”
 10. Sanne Hulsen-Vermulst: “Mijn zoontje zag in de winkel bij een man een tattoo op zijn been waarop hij heel hard roept “Ohohhhh die heeft op z’n been gekleurd mama, dat mag toch niet?!'”
 11. Laura: “Mijn dochter noemt een pink een pik. Laatst zong ze een liedje dat ze heeft geleerd bij het kinderdagverblijf. ‘Goedemorgen pik, blij je weer te zien, wie zit er naast jou weet je dat misschien?’ Very charming…”
 12. Priscilla Abdul Sovan: “Als je met je kind de Albert Heijn ingaat en je kind stil blijft staan, omhoog kijkt, wijst en zegt ‘Kijk papa, een clown!’ Ik denk dat ik niet hoef te vertellen hoeveel en hoe de make-up op de mevrouw haar gezicht zat…”
 13. Jo-Ann Shackleford: “Ik moest met mijn dochter naar het consultatiebureau. Zij had haar Pino knuffel bij zich alleen Pino werd uitgesproken als ‘piemel’. Ik hoor haar nog zo zeggen in de wachtkamer: ‘Even piemel een kusje geven.'”
 14. Hester Rosink Roerink: “De postbode bij ons in de buurt was een grote stevige man met een grijze grote baard. Onze zoon fietste langs hem heen… ‘Dag kerstman!’ zei hij. Ik moest zo lachen… Die postbode leek ook op een kerstman met postkleding aan.”
 15. Saskia Rekmans: “Ik denk dat mijn zoon een jaar of drie was. Als je hem in z’n knie knijpt moest hij heel hard lachen dus we zeiden altijd dat hij een lachknopje in zijn knie had. ‘Mama, heb jij ook een lachknopje?’ wilde hij weten terwijl we ergens op een verjaardag zaten. ‘Ik weet het niet’ zei ik, waarop hij me overal begon te knijpen en te kietelen. Toen hij me hierbij vol in m’n borst kneep schoot ik in de lach. ‘Oooooh, dus daar zit je lachknopje!’, terwijl hij nog een keer royaal kneep onder toezicht van al het bezoek.”
 16. Gaby Kroon Laagland: “Dochter liep laatst met mij over straat toen ze een man op een steiger zag staan en vertelde dat hij moest uit kijken met naar beneden lopen. Later liepen we er weer langs maakte hij een kleine misstap. Hij viel gelukkig zacht op de grond. Dochterlief met haar handen in haar: ‘Ik had je toch gewaarschuwd dat je zou vallen malle meneer’. Ik kon mijn lachen nauwelijks in houden.”
 17. Schobbejak Sjoeke Penyakit: “In de supermarkt liep een gothic. ‘Mama, een heks!’ Mijn dochter was echt bang. Helaas liep de ‘heks’ ook onze kant op na het boodschappen doen. Ze heeft zich nog lang afgevraagd waar de heks woont…”
 18. Tim Maessen: “Onze dochter leert fietsen zonder zijwieltjes. Dus hadden we een standaard nodig om de fiets neer te kunnen zetten. Maar volgens haar heet dit een rem. Onderweg naar de winkel vraagt ze: ‘Papa gaan we nu m’n remspoor halen?'”
 19. Amanda Munneke-Jongsma: “Ik liep eens met een opvangkindje in de supermarkt en daar liep een man met zijn kindjes. Hij had erg lang haar dat in een paardenstaart zat. Het meisje ging erbij staan. Kijkt hem aan en vervolgens naar ons en zegt ‘Dat mag toch niet? Staarten zijn toch voor meisjes?'”
 20. Saskia Witte: “Een mevrouw met dwerggroei stond voor ons bij de kassa, ik zag mijn zoon kijken en ineens liep hij er heen en zei: ‘Je hebt zeker weinig spinazie gegeten vroeger, mijn mama zegt dat je daarvan groeit hoor!'”

Auteur: Tara Stokdijk