Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 dingen die ik haat aan mijn partner sinds we een kind hebben

Ouders van Nu-redacteur Karin moet even haar frustratie kwijt. Want hoeveel ze ook van haar vriend houdt, sinds ze samen een kind hebben, zijn er een aantal dingen aan hem die ze niet kan uitstaan. Herkenbaar?

Advertentie

Laat ik even voorop stellen dat ik hartstikke veel van mijn vriend hou. En dat hij een geweldige vader is. Maar een baby is nu niet direct een opkikker voor onze relatie geweest. Had iemand me dit van tevoren even kunnen vertellen? 6 dingen waar ik me kapot aan erger. Sorry not sorry.

 1. Dat hij zo goed slaapt

  Heel fijn voor hem dat hij zijn hoofd maar hoeft neer te leggen op zijn kussen en hij in een diepe slaap wegdoezelt. Maar ik niet. Dus als ons kind ’s nachts wakker is geworden, lig ik daarna nog twee uur schapen te tellen, terwijl iedereen alweer in dromenland ligt. En daar erger ik me aan. Nog erger: als hij vervolgens gaat snurken. Of in z’n slaap gaat práten. Laat. Me. Met. Rust!

  Lees ook: 14x grappige foto’s die elke uitgeputte ouder begrijpt

 2. Dat hij alles aan mij vraagt

  ‘Hoe laat moet hij zijn fruit?’, ‘Hij wil niet slapen, wat nu?’, ‘Wat moet ik op z’n brood doen?’. Jongen, ik doe dit ook voor het eerst, ik doe ook maar wat. Bedenk zelf maar iets. Mijn vriend denkt op een of andere manier dat ik een wandelende baby-encyclopedie ben. Dat zodra onze zoon geboren werd, ik precies wist wat ik moest doen. Nee lieverd, ik heb alle krochten van het internet doorzocht voor informatie. Google it.

 3. Dat ik blijkbaar ‘Manager Gezin’ ben

  En dat brengt me direct bij het volgende punt: ik ben op wonderbaarlijke wijze tot ‘Manager Gezin’ uitgeroepen. Want alle dingen die hij doet, vallen onder het kopje: ‘helpen’. Mij helpen? We zijn toch allebei ouders? We doen dit toch samen? Het zou fijn zijn als hij zelf ook eens wat vaker een strategische rol aanneemt, in plaats van dat ik hem dingen moet vragen om te doen. Denk zelf eens na wanneer we de eerste vaste hapjes moeten gaan introduceren en hoe, wanneer we een basisschool moeten gaan uitzoeken, of hij nog nieuwe kleding nodig heeft en hoe we het gaan doen met opvang.

  Advertentie

  Lees ook: Ouders zijn 82 dagen per jaar bezig om hun baby in slaap te krijgen

 4. Dat als de kleine ziek is, het altijd logischer is als ik vrij neem in plaats van hij

  Op een of andere manier ben ik altijd degene die thuisblijft als de kleine ziek is. En als het mij niet uitkomt, dán pas wordt er gekeken of híj misschien thuis kan blijven. Want meneer kan echt geen dagje gemist worden op zijn werk. Dan ligt de afdeling plat. Valt het bedrijf om. Stort de economie in.

 5. Dat hij dacht dat ik ‘m heel hard chillde tijdens mijn bevallingsverlof

  Toen ik tijdens mijn verlof zeven dagen per week, 24 uur per dag voor ons kind zorgde en hij na twee weken vrij weer zijn kantoor binnenwandelde, was hij een beetje jaloers. Want ik was de hele dag thuis met onze baby. Superlief, is ook leuk, maar het was heel hard bikkelen. Maar hij dacht dat híj moest bikkelen. Hele dag werken, thuiskomen en dan ook nog voor een baby zorgen. Ik kon tenminste overdag bijkomen, zo dacht hij. Excuse me? De hele dag een jankende baby troosten met twee uur slaap achter de kiezen en met één hand het huishouden doen? Ja, heel ontspannend.

 6. Dat hij weigert vroeg naar bed te gaan

  Als er één manier is om genoeg slaap te krijgen als je een klein kind in huis hebt, is het vroeg naar bed gaan. Vroeg naar bed gaan is het nieuwe uitslapen. Bovendien ben je allang blij als je er ’s nachts niet uit hoeft. Maar mijn vriend weigert om op tijd naar bed te gaan. Want hij wil tijd voor zichzelf hebben. En bier drinken met vrienden. Maar dit betekent dat hij er ’s ochtends niet uit te branden is. En dat als ’s nachts de sirene gaat, meneer bloedchagrijnig is. En dus ben ik vaak ’s nachts en ’s ochtends de sjaak. Want ik pas m’n leven wél aan op de kleine. Grrrmpfff.

Lees ook: 16x zo overleeft je relatie het eerste jaar met een baby

Beeld: GettyImages

Advertentie

Karin Broeren

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu