Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Juni baby
door

7 grappige weetjes over juni-kinderen

Het maakt natuurlijk niks uit in welke maand je kind wordt geboren. En je hebt het ook niet voor het kiezen. Maar het heeft zo z'n voordelen om een baby te krijgen in juni (en een enkel nadeel).

Advertentie
 1. Sterrenstof

  Als je kind in juni is geboren, is hij volgens de astrologie een lieve, gevoelige Kreeft óf (voor 22 juni) een vrolijke, nieuwsgierige Tweelingen. Hoewel Kreeften vaak verlegen zijn en Tweelingen juist heel sociaal, hebben deze sterrenbeelden één ding gemeen en dat is niet altijd in jouw voordeel… Gaan slapen vinden ze helemaal niet leuk! Lees hier meer over slaapgewoontes gebaseerd op het sterrenbeeld van je kind.

 2. In het zonnetje

  De bloemen staan in bloei, het zonnetje schijnt én de temperaturen lopen lekker op: wat is de zomer toch een heerlijk seizoen. En laat die nou deze maand officieel beginnen. Je kunt het verjaardagsfeestje van je kind dus waarschijnlijk buiten vieren en over de traktatie op school hoef je ook niet lang na te denken. IJsjes! Toch liever iets creatievers? Hier 15 originele zomerse traktaties.

 3. Lekker ondeugend

  Is jouw kind altijd kattenkwaad aan het uithalen? Daar kun je moe van worden, maar waarschijnlijk zit het in zijn aard. Kinderen die in de zomer zijn geboren vinden het soms nou eenmaal lastig om rekening te houden met anderen, blijkt uit een onderzoek van de Queensland University of Technology in Australië. Ze hebben vaak een pittig temperament en kunnen moeilijk stilzitten, waardoor ze af en toe een beetje ondeugend zijn.

 4. Geboortebloem

  Bij juni horen de geurigste bloemsoorten. Rozen en kamperfoelie zijn de geboortebloemen van jouw kind. Rozen associëren we met de liefde, maar ze hebben veel meer betekenissen. Zo staat een roze roos voor perfect geluk. En een rode roos betekent ‘ik hou van jou’. De andere geboortebloem van juni-kinderen is kamperfoelie. Die staat voor een eeuwige liefdevolle band.
  Lees meer: Dit zegt de geboortebloem van je kind over zijn karakter

  Advertentie
 1. Lange lijs

  Grappig weetje: mensen die in de zomer zijn geboren (of vlak daarvoor) zijn over het algemeen langer dan mensen die in de winter zijn geboren. Ook hebben ze vaak sterkere botten. Hoe dit kan? Onderzoekers denken dat het te maken heeft met de mate waarin zwangere vrouwen worden blootgesteld aan vitamine D. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel in de zon hebben gezeten, krijgen over het algemeen langere kinderen met sterkere botten.

 2. In goed gezelschap

  Heel wat talentvolle mensen zagen het levenslicht in juni. Om er een paar te noemen: Morgan Freeman en Meryl Streep, maar ook muzikale genieën als Lionel Richie, Paul McCartney, Lana Del Rey en Tupac.

 3. Een beetje klunzig

  Is jouw partner ervan overtuigd dat jullie kind dé nieuwe voetbalbelofte gaat worden? Dan moet hij misschien zijn verwachtingen een beetje bijstellen. Kinderen die in de herfst zijn geboren blijken namelijk beter te zijn in sport dan kinderen die geboren zijn in april, mei of juni.

Beeld: GettyImages


Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier