Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Waarom het geweldig is om een herfstbaby te krijgen

Natuurlijk is het altijd geweldig om een baby te krijgen, maar er zitten heel wat voordelen aan het krijgen van een herfstbaby. Zo hebben onderzoekers ontdekt dat herfstkinderen sportief en sterk zijn. En zijn al die regenachtige dagen een perfect excuus om lekker met je baby thuis te cocoonen.

Advertentie

1. Lekker fris

De uitspraak ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’ heb je vast weleens gehoord. En geloof ons: zo aan het einde van je zwangerschap gaat deze zeker op. Daarom is het wel zo lekker als het buiten niet meer zo warm is, de laatste weken voor de baby komt. Puffen en zweten dat doe je tijdens de bevalling wel.

2. Ook voor je baby

En is je baby geboren, dan kun je in de herfst al snel met hem naar buiten om te wandelen. Want het mag dan regelmatig regen, de herfst kent ook prachtige, zonnige dagen. Maar niet te warm: en dat is ook voor je baby fijn.

Lees ook: de eerste keer naar buiten met je baby, waar moet je op letten?

Tip: Hier shop je fijne en warme pakjes voor je newborn.

Advertentie

3. Nog lang niet in bikini

Na je bevalling duurt het wel even voordat je je oude lijf weer terug hebt. Hoe fijn is het dan ook dat je niet kort daarna al in je bikini op het strand hoeft te liggen of in een kort zomerjurkje hoeft rond te paraderen? In je herfstgarderobe zitten genoeg opties waarmee jij je buikje nog een beetje kunt verdoezelen. Ideaal.

4. Cocoonen

De herfst heeft nog heel wat zonnige dagen, maar het kan ook flink regen. En dat is dus het ideale excuus om alles af te zeggen. Iedereen begrijpt tenslotte dat jij het je baby niet aan wil doen om door weer en wind op pad te gaan. Kortom, genoeg tijd om in joggingbroek met je kleintje te cocoonen op de bank. Heerlijk!

5. Lang zal hij leven!

Mensen die zijn geboren tussen oktober en december, blijken maar liefst gemiddeld zes jaar langer te leven dan mensen die waren geboren tussen april en juni. En dat is niet alles. De meeste mensen van honderd jaar of ouder zijn in de herfst geboren. Hoe dit precies komt, weten onderzoekers niet, maar ze vermoeden dat het te maken heeft met de gezonde voeding die ze al in de buik kregen (veel fruit en groente tijdens de zomermaanden) en het weer zou er ook mee te maken kunnen hebben. Hoe dan ook: jouw kind gaat nog heel wat kaarsjes uitblazen als het goed is.

6. Topsporters

Hoop jij stiekem de volgende Wesley Sneijder of Dafne Schippers groot te brengen? Dan heb je geluk: een Britse studie toont namelijk aan dat herfstbaby’s veel atletischer zijn dan baby’s die in een ander seizoen zijn geboren. Om even een beeld te krijgen: van 8000 kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, bleken kinderen die waren geboren in november 10 procent sneller te rennen, 12 procent hoger te springen en 15 procent sterker te zijn dan kinderen die in april waren geboren.

Advertentie

7. Supersterk

Baby’s die in het najaar zijn geboren hebben vaak tot wel 12,75 vierkante centimeter stevigere botten dan andere baby’s. Kortom: laat je kind straks maar lekker ravotten en klimmen, die kan wel tegen een stootje.

8. Mooie namen

Wil je een naam voor je kind die past bij het seizoen waarin hij is geboren: er zijn heel wat prachtige namen die goed passen bij de herfst. Van dacht je van stoere namen zoals Storm, Forrest (bos) of Thor (god van de storm) of simpelweg: Herfst (bestaat echt). Voor een meisje tippen we – natuurlijk – Autumn of als een vroege herfstbaby is September. Klik hier voor meer inspiratie: populaire babynamen geïnspireerd op de seizoenen.

Lees ook:

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Sheknows.com – Beeld: Shutterstock