Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 briljante hacks die het ouderschap een stuk makkelijker maken

Cliché, maar waar: het ouderschap is behoorlijk ingewikkeld. Dan hebben we het over opvoeding, maar ook over alledaagse dingen. Hoe zorg je dat je beweeglijke baby stil blijft liggen tijdens het verschonen? En hoe verwijder je pijnloos een pleister? Vanaf nu kun je niet zonder deze 9 hacks.

Advertentie

1. Niet meer ondergeplast worden

Een plasregen van je kind terwijl je hem aan het verschonen bent, kun je makkelijker voorkomen dan je denkt. Leg voordat je hem verschoont een babydoekje op zijn buik. Als hij dan toch plast, sproeit hij jou niet onder als je hem verschoont.

@survivalmodemomAvoiding accidents during diaper change ##momhack ##momhacks ##babiesoftiktok ##baby ##fyp♬ original sound – ♡☆sofi☆


2. Handen wassen voor 20 seconden

Kinderen verliezen hun geduld razendsnel, en het is dus best een opgave om ze hun handen voor 20 seconden te laten wassen. Terwijl dat wel belangrijk is, al helemaal in deze tijd. Een badeendje biedt de oplossing. Vraag je kind om het badeendje in de wastafel te wassen. Doe de zeep wel eerst op zijn handen, zodat z’n handen echt schoon worden. Zo is het handenwassen een stuk leuker en zijn die 20 seconden zo om.

@aprilescobar_Mom hacks! ##momhack ##quarantinelife ##fyp ##page ##foryoupage♬ original sound – April Escobar


3. Ongestoord de luier verschonen

Lang leve de romper! Dit kledingstuk kan jouw beweeglijke baby in toom houden tijdens het verschonen. Met een simpel trucje houd je zijn armen bij elkaar, waardoor verschonen een stuk makkelijker wordt. Plaats de armen van je baby plat tegen zijn lichaam. Vouw de onderkant van de romper omhoog, over zijn armen heen. Pak de achterkant van de romper erbij en maak de drukknoopjes vast. Zo kan hij zijn armen niet meer bewegen en is het wegslaan van die luier voorgoed verleden tijd. Plus: omrollen is een stuk lastiger.

@crismasanvisapkotaits totally work😉##babytiktok ##fyp♬ original sound – nessa

Advertentie

4. Makkelijkste manier om je baby te laten boeren

Nee, zachtjes kloppen op zijn rug is niet de makkelijkste manier om je baby te laten boeren. In het onderstaande filmpje zie je hoe het ook kan: zet hem op je knie en leg een hand op zijn buik. Beweeg je knie op en neer waardoor je hem zachtjes op en neer beweegt. Is je kind nog wat klein? Ondersteun zijn hoofd met je hand onder zijn kin.

@tayandthetwinsEasiest way to burp a baby!!! ##mom ##momhacks ##hacks ##newmom ##baby ##babygirl ##PetStory ##Kolors ##SafeguardSplash ##fyp ##tips ##momtips♬ original sound – courtneykleinebreil

5. Voorkomen dat je kind zijn luier uitdoet

Heb jij een kind dat zijn luier altijd uitdoet? Om ’s avonds niet meer in een luierstrijd verwikkeld te raken, kun je zijn pyjama-onesie achterstevoren aantrekken.

@whatsupfagansPARENTING HACK! How to prevent your baby from taking off their diaper at night! ##learnontiktok ##tiktokpartner ##momsoftiktok ##momhack ##babyhack ##diaper♬ SHIMMY SONGTRADR 30 HIT WONDER – Artist manager manager

Advertentie

6. Maxi-Cosi op de juiste manier dragen

De Maxi-Cosi is enorm handig om je kind overal mee naartoe te nemen, maar het dragen ervan is… minder ideaal. Je tilt je een ongeluk, vooral als je kind wat ouder is. Althans, als je het stoeltje op de verkeerde manier draagt. Wat de juiste manier is? Het is heel simpel: steek je arm door de hendel van de Maxi-Cosi heen. Vervolgens breng je je hand naar de onderkant van het stoeltje en pak je ‘m aan de zijkant vast. Op deze manier ondersteunt je lichaam de Maxi-Cosi perfect en ligt er niet te veel druk op je heup of schouder, waardoor je na het tillen geen rugpijn meer hebt.

@kiana_kahnThis is LIFE CHANGING! ##learnontiktok ##tiktokpartner ##lifehack ##babiesoftiktok ##momsoftiktok ##momlife ##momhacks ##babyhacks ##fyp ##foryou ##mybaby ##diy♬ original sound – Kiana Kahn


7. Speelplezier voor je baby

Vul een plastic zak met schuifrits met water en glitters. Sluit de zak goed af en tape ‘m aan een kant vast aan de onderkant van de kinderstoel. Speelplezier voor je baby gegarandeerd! Ook ideaal als je een keer rustig wilt tafelen, hij vermaakt zich wel.

@thebastfamilyMini human high chair fun! ##babyhacks ##babyhack ##sensory ##diy ##baby ##momhack ##momhacks ##fyp ##babytips ##play ##babyplay ##babyplaytime ##tiktokfam♬ Colors – Stella Jang


8. Monsters verjagen met monsterspray

Is je kind bang voor monsters of andere griezels? Geef je kind ‘monsterspray’ om de enge wezens onder zijn bed mee te verjagen. De spray is natuurlijk gewoon water, waar je een beetje lavendelolie aan kunt toevoegen die hem ontspannen en slaperig maakt als hij ermee sprayt. De sprayfles kan hij zelf versieren. Met dit ‘wapen’ naast zijn bed voelt hij zich nooit meer bang!

@drdinakulikScared of the dark? ##magic ##bedtime ##kidsleep ##tiktokdoc ##learnontiktok ##pediatrician ##momhack♬ Stunnin’ (feat. Harm Franklin) – Curtis Waters


9. Pleister pijnloos verwijderen

Bij jezelf is het al geen pretje om een pleister van je huid af te trekken, laat staan om het bij je kind te doen. Om de pleister pijnloos bij je kind (of bij jezelf) te verwijderen, kun je de pleister insmeren met Vaseline.

@angielara3541It worked ☺️ ##momhack ##3monthsold ##lifehacks ##vaseline♬ original sound – Aerin

Meer slimme hacks:

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Buzzfeed – Beeld: Shutterstock