Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 dingen die je ongetwijfeld gaat missen na je zwangerschap

Gezwollen ledematen, zwangerschapsdementie en je voeten op een bepaald moment niet meer kunnen zien. Oké, niet alles is rooskleurig aan zwanger zijn maar wedden dat je deze acht dingen zult gaan missen?

Advertentie
 1. Al die bijzondere mijlpalen

  Van de eerste schopjes tot gekke cravings en de eerste keer dat je je baby ziet op een echo. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, volgen de bijzondere momenten elkaar in hoog tempo op. Alle reden dus om een dagboek of babyboek bij te houden waarin je alle hoogtepunten en de bijbehorende emoties noteert. Want natuurlijk zijn er straks ook weer tig fantastisch mijlpalen als je baby er eenmaal is, maar zo’n zwangerschap is en blijft een wonder en een unieke, prachtige belevenis.

 2. Je zwangere lijf

  Oké, die dikke enkels en gigantische en soms pijnlijke borsten zul je niet missen, maar grote kans dat je je zwangere lijf gaat missen als je eenmaal bevallen bent. En je partner ook. Die mooie buik waar je baby in groeit, die zwangerschapsglow, je vollere lippen en zelfs misschien je rondere billen kunnen ervoor zorgen dat je je prachtig voelt als je zwanger bent. Vasthouden die vibe, ook als je lichaam na de zwangerschap niet meteen – of helemaal niet meer – de oude is. Want dat mensje in je armen? Dat heeft jouw lijf gemaakt, en daar mag je verdomde trots op zijn.

  Lees ook: Zo lang duurt ontzwangeren écht

 3. Slapen, heel veel slapen

  Geen haan die ernaar kraait als je zegt even een dutje te gaan doen tijdens je zwangerschap of super vroeg naar bed gaat. Sterker nog, je wordt aangemoedigd om vooral je rust te pakken. Geniet ervan want als er een ding is dat je gaat missen als je bent bevallen is het wel slapen. En doorslapen al helemaal… Heb je al een peuter of kleuter rondlopen, dan gaat dit natuurlijk helaas niet op. Al is het natuurlijk ook dan een aanrader om zoveel mogelijk slaap te pakken, bijvoorbeeld als je kind een middagdutje doet.

  Advertentie
 4. Sterk reukvermogen

  Oké, misschien loop je net als andere zwangeren met een grote boog om de viskraam op de markt, geloof ons: je sterke reukvermogen ga je nog missen later. Want vieze luchtjes? Die detecteer jij als eerste waardoor het huis altijd spic en span rook. En wapperend wasgoed in de buitenlucht, gras na een regenbui of de zilte zeelucht tijdens een strandwandeling? Daar geniet je tijdens je zwangerschap meer van dan ooit. 

 5. Hulptroepen

  Als je zwanger bent steken mensen om je heen graag een helpende hand uit. Je partner masseert je voet zonder gesputter, vriendinnen appen geregeld hoe het gaat, je (schoon)moeder helpt met plezier met poetsen en vreemden houden de deur voor je open en bieden hun zitplaats aan. Heerlijke voordelen om nu nog extra van te genieten, voordat de baby strakjes alle aandacht (heel logisch) krijgt. 

 6. Zwangerschapskleding

  Laten we eerlijk zijn. Zwangerschapskleding is duizendmaal comfortabeler dan normale kleding. Bovendien is je zwangerschap een mooi excuus om de hele dag in makkelijk zittende kleding te lopen zoals joggingbroeken en slobbertruien. Al is een pasgeboren baby natuurlijk ook genoeg reden om nog een tijdje voor comfi te gaan en je jurken en hakken voorlopig nog lekker in de kast te laten.

 7. Niet ongesteld worden

  Tampons en maandverband, wat is dat? Na negen maanden niet ongesteld te zijn geweest vergeet je bijna dat je het ooit was. Om er direct na de bevalling keihard mee geconfronteerd te worden. Nou ja, niet direct met je menstruatie natuurlijk, maar wel met heel veel bloed. Hallo kraamverband!

  Advertentie

  Lees ook: Wanneer wordt je weer ongesteld na een bevalling?

 8. Prachtig haar

  Je hormonen kunnen er als je zwanger bent voor zorgen dat je haar voller is dan normaal. Dit komt omdat je haren niet of nauwelijks uitvallen als je zwanger bent en zo loop je dus maanden rond met weelderige lokken. Helaas komt hier na de bevalling verandering in en verlies je plotseling heel wat haar. Al komt dit gelukkig ook weer goed. Tot die tijd dus gewoon flink genieten van je prachtige volle bos.

Lees ook

Bron: Littlethings Beeld: Getty Images