Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Aha! Bij deze zomerse temperatuur kan je baby alleen in een luier slapen

Heerlijk die hogere temperaturen in de zomer, maar in de avond kan het te warm zijn om te slapen voor je baby. Dé oplossing van veel ouders: alle kleding uit. Maar is het wel verstandig een baby alleen in zijn luier te laten slapen?

Advertentie

Baby alleen in luier laten slapen

Is het goed om een baby alleen in een luier te laten slapen? De GGD adviseert: ‘Houd als richtlijn aan dat je jouw baby altijd één laag meer aantrekt dan jijzelf aan kleding draagt. Is de temperatuur in de slaapkamer van je baby hoger dan 26 graden? Dan kun je ervoor kiezen om je baby te laten slapen in een luier.’

Lees ook: Kinder- en babykamer verkoelen: handige tips om de temperatuur te laten dalen

Wat trek je een baby aan?

Er zijn twee vuistregels waar je je volgens de GGD aan kunt houden:

  • Is de temperatuur van de babykamer 23 of 24 graden? Dan kun je jouw baby in een luier met romper onder een laken laten slapen. Kies voor katoen: synthetische stoffen kunnen ervoor zorgen dat je kind het te warm krijgt.
  • Is de temperatuur van de slaapkamer hoger dan 26 graden? Kies dan voor slapen in een luier zonder romper of andere kleding.

Temperatuur baby controleren

Tijdens heel warme dagen en nachten is het belangrijk om te blijven checken of je baby niet oververhit raakt. Check daarom regelmatig of je baby niet te veel zweet en of zijn temperatuur niet te hoog wordt. Bij een klein kind kun je aan het voorhoofd goed voelen of hij het te warm heeft. Ook het nekje of de voetjes kunnen aangeven of je baby de juiste temperatuur heeft: voelen die lauw aan, dan heeft de baby het aangenaam. Een zwetende baby heeft het absoluut te warm.

Lees meer: Temperatuur van je baby

Advertentie

Tip van de redactie

Is de temperatuur in de slaapkamer van jouw kind zo hoog dat je hem in zijn luier wilt laten slapen? Trek dan een onderbroek over de luier aan. Dit zorgt ervoor dat de luier in de nacht niet afzakt. Ook bij iets oudere kindjes is dit aan te raden. Zo kunnen ze minder snel met hun handen in de luier graaien. En dat scheelt jou weer wat was 😉

Bron: GGD BrabantBeeld: GettyImages

Danique Beijer

Redactioneel – offer – Buggy’s

Redactioneel - offer - Buggy's

Bekijk hier