Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Binnenkijker: ‘rotan, roestkleuren en een tikkeltje roze’

Nadine (30, content creator) en Rick (35, ondernemer) hebben twee dochters: Lennox (3) en Lux (4 maanden). Ze wonen in een nieuwbouwhuis aan de rand van Den Haag. Je kunt Nadine volgen via @nadineruchti.

Advertentie

Genoeg geklust

‘Hoewel de ene kamer écht een babykamer is en de andere écht een peuterkamer, ademen ze beide dezelfde sfeer, dankzij het kleurenpalet. Even overwoog ik om onze slaapkamer ook dezelfde tinten te geven, maar daar hadden we geen zin meer in. Genoeg geklust! Lennox kreeg namelijk mijn hobbykamer waardoor we flink moesten ruimen en vervolgens een peuterkamer moesten maken. Daarna moesten we haar oude kamer om toveren voor de baby. En dat terwijl ik al zo’n zeven maanden zwanger was.

Kamertje

Bed (Karwei), overtrek (Wehkamp), kussen (wonenmetlef.nl), kleed (bio katoen n&n stoffen), Speelkleed (deugniet&co), Troetelbeertje (kraamcadeau), houten speelgoed (Little dutch)

Voorkomen

Zo snel als we klaar waren bij de eerste, zo lang duurde het bij de tweede. We vonden het nu vooral belangrijk om de tijd te nemen om Lennox eerst aan het idee van een zusje te laten wennen. Daarbij had ik in mijn haast om alles af te krijgen bij de eerste verkeerde keuzes gemaakt en dat wilde ik nu voorkomen.

kamertje

Stoel (Kwantum), bliksemlamp (Littlelights.pl), kast (stijlbandiet)

Alles eruit

Destijds zag ik een goede deal, was hormonaal flink beïnvloedbaar en kocht in een keer een hele mdf-set. Bij de tweede had ik de kans om het anders te doen. Al het mdf ging eruit, en in plaats daarvan kocht ik een opgeknapte, roze, vintage commode en een kledingrek van bamboe. De kamer is niet zo groot en dit is veel ruimtelijker dan met die grote kast. Daarbij zie je nu al die leuke kleertjes hangen.

Kamertje

Commode (stijlbandiet), rekjes (Ikea), verschoonmand (Olli Ella), regenboog telraam (Little Dutch), hydrofielendoek (Jut en julie), ijsbeerlamp (kraamcadeau)

Onder de indruk

Ook in de nieuwe kamer van Lennox kwam een oude kledingkast. En ook hier combineerde ik dat met bamboe meubels. Een andere overeenkomst zijn de muurschilderingen. Bij Lux koos ik voor een regenboog boven het ledikant. Voor Lennox maakte ik een grotere muurtekening die ze zelf mocht kiezen uit een aantal schetsen. Toen ze het voor het eerst zag, sloeg ze haar handjes voor haar mond en was helemaal onder de indruk. Sindsdien moet iedereen die binnenkomt mee naar zolder om haar kamer te bewonderen. Een betere reactie kon ik niet wensen.’

Advertentie

Shop de stijl:

Op zoek naar meer baby/kinderkamer inspiratie? Check hier het beste interieuraanbod.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, Fotografie: Anke Leunissen, Styling: Kim de Groot

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zwangerbox partnerpagina Goedgemerkt 2022

Goedgemerkt

Bekijk de website