Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Bizar of briljant? IJsjes van moedermelk

Baby’s kunnen flink last hebben van doorkomende tandjes en daardoor meer huilen dan normaal. Wat kun je doen om de pijn te verlichten? Geef eens een ijsje van moedermelk.

IJsje van moedermelk

Op het internet staan een hele hoop tips, maar ijsjes van moedermelk? Daar hebben we niet eerder van gehoord. De tip staat geschreven op Purewow en voor wie het wil uitproberen, je maakt het als volgt. Giet de melk in kleine siliconen ijsvormpjes en leg deze een aantal uur in de vriezer. Let wel: laat, om het risico op vrieswonden te voorkomen, het ijs eerst een beetje ontdooien en maak voor de baby erop sabbelt het ijsje goed nat.

Advertentie

Het sabbelen op ijsjes helpt de pijn te verzachten en heeft een verdovend effect op het geïrriteerde tandvlees. Ook helpt zo’n ijsje de gedachten van de baby te verzetten. En omdat je moedermelk gebruikt is het als extra bonus ook voedzaam. Blijf er wel altijd bij. Jij houdt het ijsje vast, terwijl het kind sabbelt.

Doorkomende tandjes bij je baby

Gemiddeld komen de eerste tandjes van je baby door met 6 maanden. Sommige baby’s zijn wat eerder en krijgen al met 4 maanden de eerste tandjes, andere kinderen krijgen pas rond hun eerste verjaardag hun eerste tand. Als het eerste tandje eenmaal door is, komt er gemiddeld één tand per maand bij. Lees alles over doorkomende tandjes bij je baby: wat je moet weten en wat kun je doen.

Bron: Purewow – Beeld: Shutterstock