Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
MRI scan baby
door

Dit is waarom je een echo van je baby krijgt, en geen MRI-scan

Een arts op Instagram laat de reden zien waarom zwangere vrouwen geen MRI-scan van hun baby te zien krijgen, maar een echo. En die reden is hilarisch en creepy tegelijkertijd.

Advertentie

Je baby zien tijdens de echo is volgens veel vrouwen een van de mooiste momenten tijdens de zwangerschap. Maar waarom wordt er geen MRI-scan gemaakt van je kind? Nou, dat is omdat dat vrij angstaanjagende beelden oplevert.

Lees ook: Echo’s tijdens je zwangerschap

‘Betwijfel of ouders dit willen zien’

Dokter Farhan (@madmedicine) deelt er een filmpje over op zijn Instagramaccount. Op de beelden zie je foetussen met wijd opengesperde ogen en ook de hersenen zijn zichtbaar. Op de vraag van een kijker of deze beelden aan de moeders worden getoond, antwoordt de dokter grappend: ‘Ik betwijfel of aanstaande ouders willen weten dat hun kind er zo uitziet. Het is misschien beter voor hen om dit niet te zien. Behalve als ze ernaar vragen, dan laat ik het wel zien.’

MRI scan baby

Beeld: @madmedicine

MRI scan baby 2

Beeld: @madmedicine

Geen beelden die je ingelijst in de babykamer zou hangen, toch?!

Lees ook: Termijnecho

Tot voor kort geen MRI-scans in Nederland

In Nederland werden tot voor kort überhaupt geen MRI-scans gemaakt bij zwangere vrouwen. Medisch-ethische commissies wilden jonge kinderen niet aan een MRI-scan blootstellen als daar geen medische noodzaak voor was. Dit was vanwege de straling, de beelden worden gemaakt met behulp van een magnetisch veld, maar ook vanwege de enorme herrie die het apparaat maakt. De angst bestond dat kinderen daarvan gestrest zouden raken. In het buitenland worden de scans wel al langer gemaakt.

Bron: The SunBeeld: @madmedicine

Advertentie
Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier