Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Een baby in 2021? Dit zegt de astrologie over jou én je kind

Ben je een van de gelukkigen die in 2021 een baby krijgt? De Australische astrologe Linda Willow Roberts maakte een horoscoop die vertelt welke karaktereigenschappen je kunt verwachten bij je kind en wat voor type moeder jij bent (of wordt) op basis van je sterrenbeeld. Nu maar afwachten of het klopt!

Waterman (20 januari – 18 februari)

Moeder
Je leuke, avontuurlijke kant die typisch is voor een Waterman-moeder zorgt ervoor dat je kind zich nooit hoeft te vervelen. Dit kan tegelijkertijd je valkuil zijn. Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest in het moederschap en dat je ook genoeg dingen blijft doet die jíj leuk vindt.

Advertentie

Baby
Een waterman-baby geboren in 2021 zal als hij wat ouder is, de oren van je hoofd kletsen. De verbeelding van je kind zal je verbazen als je hem toestaat zijn fantasie te gebruiken en te laten zijn wie hij is. Probeer je kind niet te veel te ‘begrenzen’, hij heeft ruimte nodig om zich te ontwikkelen tot zijn eigen ik.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Waterman-kind.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Moeder
Je zal als Vissen-moeder intuïtief altijd weten wat je kind nodig heeft, en je zachte karakter zal je kind het gevoel geven dat hij veilig is. Maar vergeet vooral niet om ook lief voor jezelf te zijn en geef je kind de ruimte om niet alleen liefde te ontvangen, maar ook te geven.

Baby
Wees niet verbaasd als je kind regelmatig dromerig in de verte staart. Vissen-kinderen houden er nou eenmaal van om te dagdromen. Ook wordt je Vissen-kind gelukkig van regelmatig alleen zijn, geef hem hiervoor de ruimte als hij wat ouder is en zorg dat hij als baby genoeg rust krijgt.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Vissen-kind.

Ram (21 maart – 20 april)

Moeder
Je bent een vuurteken en je gezin is je alles. Je zorgt als Ram-moeder dan ook altijd voor een gezellig (t)huis waar iedereen zich prettig voelt. Pas wel op dat je het niet overdrijft. Misschien moet je je enthousiasme soms een beetje temperen en proberen wat meer rust te nemen voor je eigen gezondheid.

Baby
Ram is een mannelijk sterrenbeeld, wat zich kan uiten in het feit dat je baby een voorkeur heeft voor de mannen in jullie gezin. Heb je een dochter, dan kan het zijn dat ze een beetje een tomboy is. Al slaat dit niet door, de meeste in 2021 geboren Ram-baby’s hebben over het algemeen een evenwichtige mannelijke en vrouwelijke energie.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Ram-kind.

Stier (21 april – 20 mei)

Moeder
Je bent heerlijk nuchter en praktisch, kortom: je bent een geweldige moeder! Jouw kind kan later altijd bij je terecht om eventuele problemen bespreken en zal dit ook graag doen. Jij komt als Stier-moeder namelijk áltijd met een goede oplossing.

Baby
Aangezien Stier een aardeteken is: ga regelmatig wandelen met je baby en laat je kind als hij wat ouder lekker in de natuur spelen. Ook zal hij het later geweldig vinden om te zien hoe hij planten en groenten kan telen bijvoorbeeld. Stieren-kinderen houden verder van zintuiglijke activiteiten met hun handen. Een knisperboekje is dus al snel favoriet. Ook goed om te weten: Stier-kinderen geboren in 2021 zijn een tikkeltje koppig!

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Stier-kind.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Moeder
Jij vindt het heerlijk om te shoppen voor je kind. Sowieso ben je als Tweelingen-moeder een actief persoon en dat uit zich ook in het moederschap. Als je lekker bezig bent, zit je goed in je vel en ben je op je best. Sowieso komt je kind niets tekortwant je bent er altijd voor je kind en houdt van hem met heel je hart. Een geboren moeder!

Baby
Een Tweelingen-baby is vaak onderzoekend en nieuwsgierig. Hij is altijd op zoek naar nieuwe dingen en als hij ouder is uit zich dat onder andere in het feit zijn interesses vaak veranderen. Met zo’n kind wordt het nooit saai.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Tweelingen-kind.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Moeder
Als Kreeft-moeder ben je fantasierijk. Je geniet naast het moederschap ook van je hobby’s. Dit is niet alleen positief omdat het ervoor zorgt dat je niet té veel opgaat in je rol als moeder, maar het zal ook voor veel leuke momenten zorgen met je kind. Als waterteken ga je het liefst met het gezin op vakantie naar een plek aan het water.

Baby
Kinderen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak heel gevoelig. Je kind vindt het dan ook heerlijk om eindeloos geknuffeld te worden en zal straks vaak zijn armpjes om jou heen slaan of bij je op schoot kruipen. Mocht er ooit nog een baby komen: je kind zal dit geweldig vinden en dol zijn op zijn broertje of zusje.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Kreeft-kind.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Moeder
Je bent de koningin in je eigen huis: alles heeft zijn plaats en het loopt thuis als een geoliede machine dankzij jouw organisatie-skills. Hoewel je als Leeuw-moeder vooral hartelijk, loyaal en lief bent, heb je soms de neiging wat té perfectionistisch te zijn. Denk daarom wat vaker vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd.

Baby
Je Leeuw-kind heeft veel aanmoediging en complimenten nodig: hij houdt nou eenmaal van aandacht. Krijgt hij dit dan zal hij extra zijn best doen bij alles wat hij doet: van leren kruipen tot later zijn best doen op school. Je kind is van nature genereus, let daarom op dat je hem niet alleen aanmoedigt om te geven, maar ook om te nemen. Dit helpt hem op latere leeftijd. Leeuwen zijn verder erg creatief en houden van cijfers.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Leeuw-kind.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Moeder
Als Maagd-moeder ben je een echte aanpakker: je geeft nooit op, bent ijverig en je doet er alles voor om een gezellig thuis te creëren. Hartstikke goed en fijn natuurlijk en een geweldig voorbeeld voor je kind, maar vergeet niet om ook in het moment te leven.

Baby
Je Maagd-kind zal waarschijnlijk dol zijn op routine: hij is een echt gewoontediertje. Hierdoor voelt je kind zich veilig en zeker. Stimuleer spontaniteit door als je kind ouder is regelmatig dingen aan hem te vragen zoals: wat wil je doen of waar heb jij zin in. Zo leert hij om aan te geven waar zijn behoeftes liggen.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Maagd-kind.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Moeder
Je houdt als Weegschaal-moeder boven alles van harmonie en je hebt dus een hekel ruzie. Natuurlijk is dit niet helemaal te voorkomen. Wordt je kind groter dan hoort een ruzietje op zijn tijd erbij en zeker als je meerdere kinderen hebt zal er regelmatig wat gekibbeld worden. Gelukkig bezit jij de vaardigheid om alles in no-time weer in balans te brengen.

Baby
Oh, wat kun je genieten van je Weegschaal-baby. Hij is vriendelijk tegen alles en iedereen en is dol op het ontdekken van nieuwe dingen. Hij wil af en toe wel wat veel aandacht, maar ach, hoe erg is dat. Geef hem als hij wat ouder is een potje bellenblaas of een ballon en hij vermaakt zich prima.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Weegschaal-kind.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Moeder
Als Schorpioen-moeder ben je het type dat zich altijd op alles goed voorbereid. Je hebt voor de komst van je baby dan ook alle boeken gelezen, websites gecheckt en alle YouTube-video’s bekeken die je kon vinden en je komt daardoor niet snel voor verrassingen te staan. Punt van aandacht: je hebt de neiging om altijd gelijk te willen hebben en het loslaten van de controle is soms moeilijk voor je. Hou daar rekening mee.

Baby
Je Schorpioen-kind is het ene moment heel aanhankelijk en het volgende moment wil hij niets van je weten. Een beetje verwarrend, maar dat krijg je met een sterrenbeeld dat introvert én extravert tegelijkertijd is. Maak je niet druk, je zult merken dat je steeds beter leert om het humeur van je kind te ontcijferen. Je baby heeft een geheime wereld helemaal voor zichzelf, dus wees niet verbaasd als hij straks met zijn denkbeeldige vriendje gaat praten.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Schorpioen-kind.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Moeder
Je gaat zoveel lol met je kind hebben dat je soms meer een vriend zal lijken dan een serieuze ouder. En daar is in dit geval niets mis mee. Je kind krijgt alle liefde en tijd die hij verdient. Je neemt hem als avontuurlijke Boogschutter-moeder aan de hand mee om de wereld te ontdekken en laat ‘m zien dat hij alles kan doen en worden wat hij wil. The sky is the limit!

Baby
Je Boogschutter-kind is van nature avontuurlijk en nieuwsgierig en een geboren ‘free spirit’. Zijn enthousiasme over elk nieuw ding is geweldig om te zien. Geef hem voldoende ruimte om op zijn eigen manier en tempo de wereld te ontdekken en hij zal zich ontwikkelen tot de persoon die hij moet zijn.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Boogschutter-kind.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Moeder
Steenbok-moeders zijn nuchter en traditioneel. Je bent waarschijnlijk dan ook dol op tradities. Good for you: je kind zal hier later mooie herinneringen aan hebben. Grenzen stellen en je kind discipline leren zijn helemaal jouw ding. Dit klinkt wat streng maar je kind zal hierdoor precies weten wat er van hem wordt verwacht en vice versa: je loyaliteit zal nooit in twijfel worden getrokken.

Baby
Zoals je al zou verwachten bij dit sterrenbeeld zijn Steenbok-kinderen dol op klimmen en klauteren. Als ze klein zijn letterlijk en als je kind ouder wordt in de vorm van  doelen stellen die hij kan bereiken. Verbaas je dus niet als je kind geboren onder dit ambitieuze gesternte in rap tempo nieuwe dingen leert.

Lees hier meer over het karakter en de eigenschappen van je Steenbok-kind.

Lees ook:
Handig! De belangrijkste opvoedtips per sterrenbeeld
‘Strenge’ ouder vs. ‘coole’ ouder: dit is wat je sterrenbeeld erover zegt
Peuters & driftbuien: het sterrenbeeld van je kind verraadt hoe erg het wordt

Bron: Practical Parenting – beeld: Shutterstock