Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Eindelijk erkenning: moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan

Dat moeder zijn, behalve leuk, best aanpoten is wisten we natuurlijk allang. Dat je lange dagen maakt en nauwelijks tijd hebt voor jezelf ook. Toch is het best fijn dat hier nu zwart-op-wit bewijs voor is. Hoewel de cijfers zelfs voor jou misschien even schrikken zijn.

Advertentie

Een enquête onder 2.000 moeders, uitgevoerd door de Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Welch’s, liegt er niet om: het moederschap is hard werken. Zo blijkt dat moeders hun dag gemiddeld om 6.23 uur starten (ruim vóór de meeste mensen hun werkdag beginnen).

Lange werkweek

En het moederschap stopt niet om 17:00 uur! De meeste moeders kunnen pas rond een uur of 20:30 met hun voeten op de bank voor Netflix. Dat geldt voor zowel werkende moeders als stay-at-home moms. Alles bij elkaar opgeteld zijn veel moeders maar liefst 98 uur per week met hun kinderen in de weer, oftewel zo’n tweeënhalf (!) keer een fulltime baan. Een normale werkdag acht uur? De meeste moeders zijn ruim veertien uur druk met de zorg voor hun kinderen. Verder bleek dat de gemiddelde moeder dagelijks maar één uur en zeven minuten tijd voor zichzelf heeft.

Lees ook: Moeders krijgen minder slaap dan vaders, dit is de reden waarom

Waar zouden we zijn zonder koffie en wijn?

Op de vraag wat de moeders op de been houdt, antwoordden ze dat ze ’veel koffie drinken’ en ‘regelmatig een dutje doen’. Ook wijn, babysitters, Netflix, natte doekjes, iPads en afhaalmaaltijden blijken echte lifesavers te zijn als je het onderzoek mag geloven. Over wijn gesproken, kijk hier welke wijnsoort het beste past bij jouw opvoedperikelen.

Bron: News.com.au – Beeld: Shutterstock

Advertentie