Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Goudeerlijke tv-commercial laat zien hoe borstvoeding geven écht is

Als je zwanger bent is er genoeg informatie te vinden over borstvoeding geven aan je baby. Maar zelden wordt er een écht realistisch beeld geschetst, waardoor je nog weleens voor vervelende verrassingen kan komen te staan. Borstvoeding geven is mooi, maar kan ook zwaar, hard werken, moeilijk en vermoeiend zijn. Deze Amerikaanse tv-spot laat het échte plaatje zien en daar zijn heel veel moeders maar wat blij mee.

Advertentie

In de commercial zien we een aantal jonge moeders die hun baby borstvoeding probeert te geven. Van een moeder die met behulp van YouTube haar baby probeert aan te leggen en een moeder die in het holst van de nacht zit te kolven tot een moeder die zich afvraagt of ze wel een goede moeder is omdat ze het liefst wil stoppen met borstvoeding. Eén ding hebben al deze kersverse moeders gemeen: ze zijn onzeker, vermoeid en vragen zich af ze of ze het wel goed doen.

Lees ook: Borstvoeding geven in het openbaar

Onzeker en vermoeid

De commercial eindigt met de boodschap: ‘Zorg niet alleen voor je baby, maar ook voor je borsten’. Hoewel het natuurlijk om reclame gaat en dus hartstikke commercieel is, een prachtige boodschap. In een verklaring laat een woordvoerder van het merk weten borstvoedende vrouwen een hart onder de riem te willen steken en een realistisch beeld van borstvoeden te willen geven. Met succes, want ondanks dat het om een commerciële reclame gaat, zijn heel veel moeders enthousiast over de eerlijke boodschap van de commercial.

Lees ook: Moeder laat keerzijde borstvoeding zien door delen goudeerlijke selfie

Zorg ook voor jezelf

De woordvoerder zegt verder over het reclamefilmpje: ‘Borstvoeding geven legt een gigantische fysieke en emotionele druk op vrouwen om te ‘presteren’. Het zou niet zo mogen zijn dat ‘melk produceren’ belangrijker wordt dan hun eigen fysieke comfort. Veel vrouwen zijn niet voorbereid op de highs en lows die ze kunnen ervaren tijdens dit proces. Daarom belichten we in deze reclame de borstvoedingstruggles die sommige vrouwen tegenkomen. Opdat ze naast hun baby, ook goed voor hun borsten – lees: voor zichzelf – zullen zorgen.’ En zo is het. Bekijk hier de commercial.

TIP! Ga jij borstvoeding geven? Bekijk hier de beste kolven en borstvoedingsaccessoires om van jouw borstvoedingsavontuur een succes te maken.

Advertentie

Lees ook: Mag je borstvoeding geven als je ziek bent?

Bron: HLN – beeld header: Frida Mom