Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x handige hacks voor ouders met een peuter

Kinderen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar ze brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee. Peuters al helemaal. Daarom hier wat handige trucs die het leven net even wat makkelijker maken!

Advertentie

1. Number 1 & 2

Geloof ons: zodra je kind eenmaal zindelijk is, zijn de rollen toiletpapier niet aan te slepen. Zo’n markering onderaan de rol is dus best handig. Het beste is om er twee te maken: eentje voor een kleine boodschap, en eentje voor een grote boodschap.

2. Luidruchtig speelgoed?

Je kind is er vast gek op, maar sommig speelgoed maakt een geluid: niet te doen. Daarom hier een handige tip voor dagen dat je even geen lawaai kan verdragen: plak de speakers af met plakband. Ja, zo simpel kan het zijn.

Advertentie

3. Bananenvoeten

Kinderen hebben geen flauw benul van ‘links’ of ‘rechts’ en dat maakt zelf schoenen op de juiste manier aantrekken soms een hele klus. De oplossing: knip een sticker of pleister met een plaatje doormidden en plak de helften zo in de schoenen dat meteen duidelijk is, hoe ze aan moeten.

4. Handige parkeerplaats

Laat jouw zoontje ook altijd zijn speelgoedauto’s door het hele huis slingeren? En dat jij dan met je blote voeten op z’n hard autootje staat. Auw! Hang een magneetstrip op een plek waar hij er bij kan, en laat hem na het spelen elke keer netjes zijn auto’s daar ophangen. Ziet er nog superleuk uit ook.

5. Een spray om monsters te verjagen

monsterspray

Is jouw kind elke avond weer bang dat er een monster onder zijn bed of in zijn kast zit? Maak dan een zogenaamde ‘monsterspray’ en gebruik deze elke avond in zijn kamer om de monsters te verjagen. Alles dat je nodig hebt, is een lege fles schoonmaakmiddel en een dosis creativiteit.

6. Uren zoet

Een grote doos en stiften. Ideaal voor als je even rustig wilt koken of je favoriete serie op tv wilt kijken.

7. Lekker spelen in bad

Zet een wasmand in het volle bad. Kind erin, speelgoed erin en je kind wil er nooit meer uit. Wel bijblijven uiteraard.

8. Veilig kastjes

Zoek je even een snelle en makkelijke manier om de keukenkastjes in huis kidsproof te maken? Haarelastiekjes zijn de oplossing!

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beelden: Buzzfeed

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu