Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Werkende moeders, succesvolle dochters

Voel jij je als werkende moeder weleens schuldig over het feit dat je niet altijd thuis bent? Niet nodig! Het blijkt namelijk dat kinderen van werkende moeders later allesbehalve slecht af zijn. Zo zouden dochters meer kans hebben op een baan, een hoger salaris én een leidinggevende positie. Zonen van werkende moeders blijken later veel meer te doen in het huishouden.

Advertentie

Wetenschappers van de Harvard Business School deden onderzoek onder werkende moeders in 24 landen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat dochters van werkende moeders 4,5 procent meer kans hebben op een baan dan dochters van moeders die niet werken.

Meer kans op leidinggevende positie

Nog verrassender was volgens de onderzoekers dat dochters met werkende moeders een hoger salaris en meer kans op een leidinggevende positie blijken te hebben. Het inkomen van deze dochters ligt bijvoorbeeld in de Verenigde Staten gemiddeld 5.200 dollar hoger.

‘We hadden verwacht dat het invloed zou hebben op de loopbaan, maar niet dat het van invloed was op leidinggevende verantwoordelijkheid,’ aldus onderzoekster Kathleen McGinn.

 

Voorbeeldfunctie

Hoe de resultaten van het onderzoek verklaard kunnen worden is nog niet zeker. McGinn vermoedt dat de oorzaak vooral gezocht moet worden in het voorbeeld dat een werkende moeder geeft, dat haar kinderen vervolgens als normaal beschouwen.

Foto: The Guardian.com – Foto: 123rf

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu