Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
koningsdag
door

Koningsdag met je kind: tips om te verdienen én te overleven

Hoera, bijna Koningsdag! Sta je dit jaar met je kind achter een kraam of verkopen jullie spullen op een kleedje? Lees dan deze tien tips om de spaarpot van je kind te spekken én de dag goed door te komen.

Advertentie
 1. Maak reclame

  Kijkt je kind al weken uit naar Koningsdag? Ga dan van tevoren al aan de slag. Samen posters knutselen om alvast een beetje reclame te maken voor jullie kraam is leuk en kan bovendien heel effectief zijn. Je kan de posters bijvoorbeeld op school ophangen of op de sportclub.

 2. Kies een slimme plek

  Kan je zelf een plek uitkiezen? Kies dan slim! Met een jong kind is het bijvoorbeeld best handig om in de buurt van een toilet te gaan staan met je spullen. Zo voorkom je een zoektocht als de nood hoog is.

 3. Zet de wekker

  Koningsdag betekent ook: vroeg op staan. Op sommige markten moet je zelfs midden in de nacht al met stoepkrijt, tape of lint aan de slag om op tijd een plekje te claimen. Bereid je kind (en jezelf) goed voor op dit vroege opstaan en ga eventueel allebei wat vroeger naar bed.

 4. Hou het netjes en georganiseerd

  Het lijkt erg voor de hand liggend, maar zorg voor een nette kraam of stal de spullen leuk uit op het kleed. Het liefst leg je misschien alle spullen neer, want dan ligt alles in het zicht. Maar je kan er beter voor kiezen om je kraam niet te vol te stouwen. Zo houd je het overzichtelijk.

  Advertentie
 5. Denk aan stoeltjes

  De hele dag op je benen staan is vermoeiend! Zowel voor jou als voor je kind. Vergeet daarom niet om (klap)stoeltjes of iets anders om op te zitten mee te nemen.

 6. Zorg voor lokkertjes

  Staat er iemand bij de kraam? Die wil je daar houden! Bied je ‘klanten’ daarom bijvoorbeeld een snack aan. Zo nemen ze langer de tijd om bij je kraam te staan en rond te kijken. Is het een warme dag? Denk dan aan bekertjes water en/of komkommer.

 7. Extra handel

  Je hoeft je snacks natuurlijk niet gratis weg te geven. Er zijn nog genoeg originele ideeën te bedenken om extra geld te verdienen, naast de verkoop van oude spullen. Ga bijvoorbeeld van tevoren samen cupcakes bakken. Ook een lokkertje, maar deze geef je natuurlijk niet gratis weg. Check wel even of je in jouw gemeente (eigengemaakte) etenswaren mag verkopen. Speelt je kind een muziekinstrument? Ook extra handel! Als hij het leuk vindt, kan hij een paar liedjes spelen. Andere ideeën zijn schminken, nagels lakken en een grabbelton.

 8. Teamwork

  Uren achter een kraampje staan, wordt voor een kind snel te veel. Om te voorkomen dat je kind er al snel genoeg van heeft en jij er alleen voor komt te staan, kan je beter samenwerken. Heb je een vriendin met een kind van dezelfde leeftijd? Deel een kraampje! Zo kunnen jullie elkaar afwisselen als je kind toe is aan een wandelingetje.

  Advertentie
 9. Simpel rekensommetje

  Kinderen zijn uiteraard je doelgroep. Dus: keep it simple. Geef de spullen prijzen als 50 cent, 1 euro, 2 euro of 5 euro. En dus niet 2,50 of 4,60. Dat is een stuk moeilijker rekenen voor kinderen en dan is de lol er snel vanaf. Ook handig: denk eraan om vooraf kleingeld op te sparen. Meer tips: zo leer je je kind goed met geld omgaan. 

 10. Uitverkoop

  Is het einde van de dag in zicht en ligt er nog best wat op je kraam? Verlaag in prijs! Grote kans dat je wilt vasthouden aan je oorspronkelijke prijzen, omdat je vindt dat je spullen het waard zijn, maar doe jezelf een lol… Alles weer mee terugnemen is niét wat je wilt.

Lees ook: 12 tips: zo wordt je kind rijk op Koningsdag

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten