Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
caleidoscoop maken
door

Knutseltip! Maak een caleidoscoop van een wc-rol

Laten we eerlijk zijn, verveling hoort ook bij vakanties. Zijn je kinderen uitgespeeld en heb je geen zin om weer naar buiten te gaan? Dan hebben wij een leuke knutseltip voor ze zoet te houden. Deze caleidoscoop is niet moeilijk om te maken, maar het resultaat is super.

Advertentie

Benodigdheden


Foto: Janine Ngai voor LittleThings
  • Plastic kralen
  • Spiegelkarton (knutselwinkel)
  • Plakband
  • Gekleurde vellen papier
  • Schaar
  • Wc-rol
  • Plastic dekseltje (van oud bakje bijvoorbeeld)
  • Lijm

Stap 1: maak een prisma

Knip het spiegelkarton in drie stukken en maak ze aan elkaar vast met de spiegelende kant naar binnen. Zorg dat deze driehoek straks precies past in de toiletrol.

Stap 2: Kijkgaatje

Plaats het uiteinde van de toiletrol op een vel papier, en trek deze om. Maak een kijkgaatje in de cirkel die je hebt getekend en teken een paar plakranden aan de zijkanten van de cirkel. Knip de cirkel met plakranden uit en maak het daarna vast aan het uiteinde van de wc-rol.

Advertentie

Stap 3: Plaats de prisma in de rol

Doe de prisma in de toiletrol, tot hij helemaal tegen het einde met het gaatje aanzit. Zorg ervoor dat er aan de open zijde nog wat ruimte overblijft. De spiegeldriehoek moet dus iets korter dan de wc-rol zijn.

Stap 4: Knip het plastic

Gebruik de toiletrol om twee cirkels te tekenen op doorzichtig plastic. Knip de cirkels uit en stop één van de plastic cirkels in de toiletrol, zodat hij tegen de prisma aan zit. Je moet de cirkel misschien nog een beetje bijknippen om ervoor te zorgen dat hij in de rol past.

Advertentie

Stap 5: Mooie kralen

Verdeel wat kralen op de plastic cirkel, en creëer een mooi patroon. Als je klaar bent, sluit je de wc-rol aan deze kant af met de tweede plastic cirkel en wat plakband. De kralen zitten dus tussen twee lagen plastic.

Stap 6: Versier de caleidoscoop

Laat je kind de caleidoscoop nog even mooi versieren en veel kijkplezier!

Bron en beelden: Littlethings.com

Ouders van Nu product – Zwanger Scheurkalender

Zwanger Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu