Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Meevaller: Kinderbijslag in juli met 20 euro omhoog

Een financiële meevaller: de kinderbijslag stijgt dit jaar toch mee met de inflatie. Het vorige kabinet was van plan om de kinderbijslag de komende jaren niet te indexeren, maar omdat veel gezinnen het nu zwaar hebben door de huidige inflatie, gebeurt het toch.

Advertentie

Hoewel het vorige kabinet de kinderbijslag niet wilde verhogen, gebeurt dat toch. Oorspronkelijk wilde het kabinet het geld gebruiken om de dienstlening van het UWV en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te verbeteren. Het wetsvoorstel was al aangenomen door de Tweede Kamer, maar het huidige kabinet trekt het in. Veel gezinnen hebben het zwaar door de huidige inflatie en daarom is verhoging van de kinderbijslag juist nu welkom.

Lees ook: Kinderbijslag 2022: hier heb je recht op

Geen negatief effect voor gezinnen

‘Als de kinderbijslag niet meestijgt met de prijsstijgingen, kan dat een negatief effect hebben op het inkomen van gezinnen en daarom heeft het kabinet besloten een streep te zetten door de plannen’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tegen de NOS. Het kabinet maakt toch ook nog geld vrij voor verbetering van de de dienstverlening van het UWV en de Sociale Verzekeringsbank.

Lees ook: Hoeveel kinderbijslag bij tweede en derde kind in 2022?

Kinderbijslag per 1 juli 2022

De kinderbijslag wordt jaarlijks twee keer aangepast aan de stijgende kosten van levensonderhoud. De precieze bedragen worden op 1 januari en 1 juli bepaald door de SVB. Vanaf 1 juli 2022 zijn de bedragen per kind als volgt:

  • 0 t/m 5 jaar: 249,31 euro per kwartaal
  • 6 t/m 11 jaar: 302,74 euro per kwartaal
  • 12 t/m 17 jaar: 356,16 euro per kwartaal

Bron: NOSBeeld: GettyImages

Advertentie

Carin Röst

Redactioneel – Offer – Geboortekaartje

Geboortekaartjes

Mooiste kaart voor je kindje
Bekijk hier