Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Met deze briljante hack smeer je jouw peuter zónder tegenstribbelen in (en mis je geen plekje meer)

Stampen in het (zee)water en zandkastelen bouwen vindt jouw peuter geweldig, maar daar gaat een activiteit aan vooraf waar hij minder dol op is: insmeren. De kunst is om insmeren léúk te maken. Een moeder laat zien hoe je dat doet - met als bijkomend voordeel dat je geen plekje meer overslaat!

Advertentie

Je tovert de tube zonnebrand tevoorschijn en je peuter weet al hoe laat het is. Het gejammer begint en voor je het weet hol je wanhopig met de tube achter hem aan. Als je hem eenmaal te pakken hebt, blijft hij uiteraard niet stilzitten om onder handen genomen te worden. Met als gevolg dat je hem slechts vluchtig in kan smeren en daardoor een paar plekken overslaat.

Bekijk ook de Ouders van Nu-review: Dit is de beste zonnebrandcrème voor baby’s en kinderen

Zo maak je insmeren leuk (voor jou en je kind)

Insmeren is voor jou én je peuter een gedoe. Maar het kan ook anders. Een Amerikaanse moeder ontdekte dat je het insmeren ook leuk kan maken voor je kind. De truc: een make-upkwast. Maak er een beautymoment van en doe alsof je hem gaat opmaken, net als mama weleens doet. Zo is het geen insmeren meer, maar schilderen. Mocht je kind niet echt geïnteresseerd zijn in make-up, dan is de kwast alsnog een uitkomst omdat het zo lekker kietelt. Hieronder laat de moeder zien hoe ze het doet.

@christykeanecanNever thought my kids would love sunscreen so much! ☀️ ##parentinghack ##hack ##lifehack ##MAYBEITSMAYBELLINE ##LittleBitFancy ##Momlife ##foryou ##fyp♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

Advertentie

Geen plekje wordt overgeslagen

Kies voor een foundation- of concealerkwast. Een kwast die bedoeld is voor poeders slurpt de zonnebrand te veel op. Bijkomend voordeel van het insmeren met een make-upkwast is dat je de tijd kunt nemen en daardoor geen plekje meer overslaat. Zo kun je hem met een gerust hart het strand op sturen. Ook is de kans op knoeien aanzienlijk minder én je hebt geen vettige handen meer.

Lees  ook: Een zonnebril voor je baby of kind: nodig of niet?

Werkt het niet? Deze tips kun je ook proberen

Als je peuter niet gecharmeerd is van de make-upkwast, is de hoop nog niet verloren. Er zijn meer manieren om het insmeren leuk(er) te maken. Probeer een van deze spelletjes:

 1. Stipjesspel
  Knijp zachtjes in de tube zonnebrandcrème en zet stipjes op de armen, benen en het gezicht van je kind en laat hem met zijn vingers de stipjes met elkaar verbinden.
 2. Bodypaint
  Geef je kind een make-upsponsje met wat zonnebrandcrème erop en laat hem zichzelf én jou insmeren. Dit spelletje duurt iets langer, maar is ideaal om kinderen aan het smeren te krijgen.
 3. Treintje maken
  Een leuk spelletje voor als er meerdere kinderen moeten worden ingesmeerd. Zet ze allemaal op een rij achter elkaar en geef iedereen een flinke dot zonnebrandcrème. Vorm een denkbeeldige trein en zorg dat iedereen het kind voor zich insmeert. Tip: doe dit vooral buiten, om geknoei te voorkomen.
 4. Wedstrijdje smeren
  Zet een alarm op je telefoon en doe een wedstrijdje met je kind wie zich het snelst kan insmeren. Maak van elk lichaamsdeel een wedstrijd. Dus eerst de armen, dan de benen… Start bij de voeten en eindig bij het gezicht.
 5. Simon zegt
  Simon says is een spelletje uit Amerika dat ook bij het insmeren met zonnebrandcrème leuk en effectief is. Geef je kind een tube met zonnebrandcrème. Klaar voor de start? ‘Simon zegt… zonnebrandcrème op je knieën!’ ‘Simon zegt… zonnebrandcrème op je elleboog!’ Heb je meerdere kinderen, maak er dan een wedstrijd van. Wie als eerste de juiste plek heeft ingesmeerd, heeft het potje gewonnen.

Toch verbrand? Hier lees je meer over wat je doet als je kind is verbrand door de zon

Advertentie

Tip: Blijft het een worsteling om je peuter in te smeren? Met uv-badkleding kun je hem grotendeels beschermen tegen de zon. Let wel op dat insmeren nodig blijft op o.a. gezicht, voeten, handen en benen.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PopsugarBeeld: Getty Images

Emma de Wijer

Commercieel – Prenatal – Offer – Little Dutch trein

Little Dutch trein

Inclusief 2 wagentjes, 2 boompjes, 4 poppentjes, hondje, kiosk en bagage
Vind je hier