Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kindertekening bevat aanwijzingen voor hoogbegaafdheid
door

Met deze creatieve tips gaan de mooiste kindertekeningen en knutsels niet verloren

Is jouw kind een Picasso in de dop en word je overladen met prachtige tekeningen of andere knutselwerken? Erg lief, maar alle creaties bewaren is voor de meeste mensen geen optie. Deze toffe dingen kun je doen met de mooiste creatieve uitspattingen van je kind.

Advertentie

Het is begrijpelijk dat je niet alle tekeningen van je kind kunt bewaren. Maar voor de allermooiste, liefste en schattigste kunstwerken moet een mooie plekje te vinden zijn. Dit kun je doen:

Lees ook: Wat kindertekeningen je kunnen vertellen

 1. Maak een (verjaardag)slinger
  Bewaar de tekeningen van je kind en maak er een verjaardagslinger van. Dat staat niet alleen gezellig, maar is ook nog eens hartstikke duurzaam. Wedden dat jouw kind het fantastisch vindt dat zijn tekeningen worden gebruikt!
 2. Toilet vol kunst
  Veel mensen hebben vaak al foto’s op het toilet hangen, maar hoe leuk is het om het kleinste kamertje van het huis om te toveren tot een plakboek? Behang daarom de muren volledig met kindertekeningen en laat gaan plekje onbenut. Hartstikke gezellig! En zo heb je altijd iets leuks om naar te kijken.
 3. Placemat of onderzetter
  Heb je een apparaat waarmee je kunt plastificeren? Doe dit eens met een grote tekening en je hebt een prachtige nieuwe placemat. Kleine tekeningen kunnen dienen als onderzetters voor glazen. Heb je dit apparaat niet in je bezit? Er zijn winkels die dit voor je kunnen doen.
 4. Bewaarapp voor kindertekeningen
  Weinig ruimte in huis voor dozen vol met spullen? Met de Keepy app sla je alle knutselwerken, foto’s en video’s van je kind digitaal op. Door teksten in te spreken kun je de herinneringen nog mooier maken. Ook leuk: de rest van de familie kan meegenieten van al het moois en ook foto’s toevoegen. Zo maak je met z’n allen een uniek plakboek. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store of Google Play.
 5. Kunstmuur
  Lijst de mooiste tekeningen van je kind in en maak een tentoonstelling op de gang of in het trapgat. Leuke, goedkope interieurdecoratie en een blij kind: twee vliegen in één klap!
 6. Prikbordmuur
  Koop een grote rol kurk (zoals deze) en bevestig dit over de gehele oppervlakte van de muur. Hier kun je gemakkelijk alle tekeningen van je kind etaleren. Vind je dit een leuk idee voor in de kinderkamer? Dan is het misschien slim om alleen de bovenste helft van de muur te ‘behangen’ met kurk. Zo blijven de punaises buiten bereik van grijpgrage kinderhandjes.
 7. Bewaarmap of plakboek
  Plak de mooiste werken in een plakboek of koop een bewaarmap. Zo blijven de tekeningen mooi en blijft de ‘rommel’ in huis beperkt. Vergeet niet om de datum bij het kunstwerk te schrijven. Leuk om terug te kijken!

  Tip: Dit is een speciaal bewaarboek voor alle tekeningen en andere kunstwerkjes van je kind

 8. Fotoboek van kindertekeningen
  Een fotoboek maken van tekeningen lijkt extra werk, maar is erg handig omdat je de tekeningen een eigen maat kunt geven. Het kan immers niet groter dan de foto. Door deze slimme truc nemen de tekeningen uiteindelijk minder ruimte in.
 9. Opbergdozen
  Helaas kunnen niet alle knutselwerken tentoon worden gesteld. Bewaar de kunst- en knutselwerken in een grote doos en zoek na een aantal maanden samen met je kind uit welke knutselwerken mogen blijven en welke weg kunnen. De kunst die mag blijven kan terug in de opbergdoos en de afvallers mogen naar de papierbak.
 10. Kledingontwerper
  Tip! In plaats van je kind een vel papier te geven, kun je ook een oud shirt of een spijkerbroek geven om de creatieve uitspattingen op los te laten. Zo wordt een ietwat saai kledingstuk ineens een stuk kleurrijker en persoonlijker. En aankleden zal ineens ook een stuk makkelijker worden.

Lees meer:
Creativiteit stimuleren bij je kind
15x de leukste knutselwerken maken voor een prikkie
Deze tekeningen verklaren exact waarom moeders zo moe zijn

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier