Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kind met ijsje leert geen snack-gezeur meer te hebben
door

Moeder bedenkt briljante hack om van het snack-gezeur af te zijn

'Mama, mag ik een snoepje?' En niet één keer, maar de hele dag door. Na de zoveelste 'nee' moet je je best doen om je geduld niet te verliezen. Herkenbaar? Een moeder werd zo gek van het gezeur van haar kinderen, dat ze een oplossing bedacht. En jawel: haar kinderen vragen nu nooit meer om snoep.

Advertentie

Voorkomen dat je kind een moeilijke eter wordt? Zo doe je dat, volgens onderzoek

‘Mag ik dieeee? Voor één keertje?’ Het gezeur om eten bereikte tijdens de quarantaine zijn hoogtepunt in het huishouden van Jen Hallstrom. Haar drie kinderen zaten de hele dag thuis en probeerden – ook door verveling – continu een snoepje te ontfutselen bij hun moeder. Om gek van te worden en dus bedacht Jen een manier om van het snack-gezeur af te komen. En ja, het werkt! De moeder deelt haar snack-hack daarom nu op socialmedia om andere ouders te helpen.

Nooit meer gezeur om snoep (of tenminste, een stuk minder)

Zet voor elk kind een gekleurd mandje neer. Aan de kleur herkent hij welk mandje van hem is. Elke ochtend vul je de mandjes met de snacks voor die dag. Denk aan een stuk fruit, een handje noten in een bakje, een paar biscuitjes mueslireep of klein koekje. De kinderen mogen zelf bepalen wanneer ze een snack uit hun mandje pakken. Is het mandje leeg? Dan zijn de snacks op voor die dag. Zo denkt je kind bewust na of hij wel echt een snack nodig heeft op dat moment. Ook weet hij precies waar hij aan toe is, waardoor je geen gezeur om snacks meer aan je hoofd krijgt.

Tip: Hetzelfde doen als deze moeder? Hier vind je handige mandjes!

Advertentie

Een appel voor een banaan

Het is niet toegestaan om een snack uit een ander mandje te stelen. Maar Jen’s kinderen mogen onderling wel ruilen. ‘Ze vragen dan aan hun broertje of zusje: ‘Ik wil geen appel vandaag, wil je die ruilen voor jouw banaan?’, wat ook heel leerzaam voor ze is.’ Tot slot heeft Jen nog een extra tip. ‘Ik zet ook een drinkbeker voor die dag in het mandje,’ schrijft ze op Facebook, ‘omdat ik geen zin heb om de hele dag bekers af te wassen.’

Verantwoord snacken

‘Ik heb twee dochters die ontzettend gericht zijn op eten als ze zich vervelen,’ vertelt Jen aan de Amerikaanse website Boredpanda. ‘Deze hack heeft enorm geholpen in quarantainetijd. Ze zeuren een stuk minder en op deze manier krijgen ze ook niet te veel snacks, wat voorheen vaak toch aantikte.’ De moeder doet er drie à vier snacks per dag in. ‘Soms eten ze niet eens alle snacks op!’

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Advertentie

Bron: Boredpanda.com – Beeld: Shutterstock 

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu