Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Moeder is het kind zijn haren aan het wassen
door

Moeder deelt briljante tip: zo was je de haren van je kind zonder gedoe

De haren van je kind wassen: als hij nou even één minuutje stil zit, dan is het zo gepiept. Dat weet jij, maar daar heeft hij geen boodschap aan. Het gevolg: badkamerdrama. Kun je dit voorkomen? Misschien wel. Deze slimme tip van een ooit wanhopige moeder is in elk geval het proberen waard.

Advertentie

Wegkruipen, huilen, het hoofd steeds wegdraaien: veel kinderen vinden het drie keer niks als hun haar wordt gewassen. Door een slechte ervaring waarbij er een keer zeep in hun ogen is gekomen, omdat ze het vervelend vinden als er water over hun gezicht loopt of omdat ze een hekel hebben aan stilzitten. Wat de reden ook is: haren moeten nu eenmaal af en toe gewassen worden. Gelukkig kun je het makkelijker maken, voor je kind en jezelf.

Dé tip om snel zijn haar te wassen

De dochter van een Amerikaanse moeder zat werkelijk nooit stil tijdens het haren wassen. Tot ze op een dag een ingeving had. En het werkt! ‘Ik wil mijn tip met jullie delen om het haar van je dreumes of peuter snel en eenvoudig te wassen, zodat het niet uitmondt in een drama’, vertelt ze in de video die ze deelt via sociale media. De moeder wast het haar van haar kind niet langer in bad, maar gebruikt de gootsteen. De truc: leg je kind op zijn rug op een verschoonkussen op het aanrecht met zijn haar net over de rand en onder de kraan. Let er wel op dat je zijn nek voldoende ondersteunt. Zo kun je zijn haar razendsnel wassen en is het zo gepiept.

In de onderstaande video demonstreert de moeder haar hack:

Zo maak je het haren wassen nóg makkelijker

Naast deze hack zijn er meer dingen die je kunt doen om het wassen van de haren van je kind leuker en dus makkelijker te maken.

Advertentie
 1. Kies voor geurloze anti-prik shampoo
  Fijn dat het tegenwoordig bestaat: shampoo die niet prikt en geen geur heeft. Zo zijn prikkende ogen verleden tijd, en weet je zeker dat je kind de geur niet vervelend vindt.
 2. Probeer het op een andere manier
  Het kinderhoofd is gevoelig: misschien zijn de handbewegingen die je maakt bij het inwrijven wel te hard voor hem. Ga daarom eens voor een zachte hoofdmassage als je zijn haren wast.
 3. Leg een washandje op zijn ogen
  Om te voorkomen dat er water en/of zeep in de ogen van je kind komt, kun je een washandje op zijn gezicht leggen als je zijn haren wast. Een kinderduikbril kan ook helpen.
 4. Maak er een spelletje van
  Haren wassen stom? Nee, juist leuk! Zet je kind voor een spiegel neer met shampoo in zijn haar en maak nieuwe, lollige kapsels met grote kuiven, stekels of een knotje.
 5. Laat je kind helpen
  Als je kind het gevoel heeft in controle te zijn, vindt hij het wassen van zijn haar misschien ook minder eng. Geef hem bijvoorbeeld een druppeltje shampoo om zelf in zijn haar te doen en vervolgens een kopje water om het uit te spoelen.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun – Beeld: Getty Images