Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Positief opvoeden
door

Moeder deelt simpele maar doeltreffende hack voor een positieve opvoeding

Ooit gedacht dat haarelastiekjes nog eens een uitkomst zouden bieden in de opvoeding? Het mag dan vreemd klinken, er zijn moeders die zweren bij het dragen van vijf elastiekjes om hun pols om zo de opvoeding van hun kinderen een positieve draai te geven. En eerlijk, deze hack is best het proberen waard.

Advertentie

Een kind dat niet wil luisteren, dat maar doorgaat met zeuren of zo’n dag dat het je allemaal teveel is: we verliezen allemaal wel eens ons geduld. Om te voorkomen dat je op zulke momenten dingen doet of zegt waar je spijt van krijgt, tipt de Amerikaanse Shauna Harvey het dragen van vijf (niet te strakke!) haarelastiekjes om je pols. Zo wordt het volgens deze moeder makkelijker om je geduld te bewaren en de positieve vibes tussen jou en je kind te behouden.

Lees ook: Grenzen stellen, zo zorg je dat je kind zich aan de regels houdt

Goede reminder

In haar Facebookpost, die inmiddels viral is gegaan, deelt ze hoe de hack werkt. ‘Ik draag vijf elastiekjes om één pols vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik mijn vierjarige zoon in bed stop. Elke keer als ik mijn geduld verlies of onaardig ben tegen mijn kind, verplaats ik een elastiekje naar mijn andere pols. Om het elastiekje weer terug te verdienen, moet ik vijf lieve en positieve dingen met mijn kind doen, zoals bijvoorbeeld samen dansen of  zingen, een boekje lezen, enzovoort.’

Positief opvoeden? Deze boeken helpen je erbij.

Nu al een succes

Het mooie van deze methode is volgens Harvey dat het je mindset verandert. Door je bewust te zijn van negatief gedrag en hier vervolgens een positieve actie tegenover te zetten, programmeer je als het ware je hersenen. ‘Ik ben de laatste tijd af en toe behoorlijk gefrustreerd omdat mijn vierjarige zoon slecht luistert. Het is soms om gek van te worden. Maar dankzij de hack lukt het me stukken beter om mijn geduld te bewaren. Ik geloof echt dat het de manier waarop we communiceren en onze relatie gaat verbeteren.’

Advertentie

Lees ook: Werkt straffen en belonen?

Het proberen waard?

Harvey kwam op het idee om de elastiekjes te dragen doordat een Amerikaanse moeder-blogger haar ervaringen met deze hack deelde. Ook zij zweert bij de methode. En inmiddels zijn deze dames lang niet de enige. Honderdduizenden ouders wereldwijd hebben de opvoedhack inmiddels uitgeprobeerd. Want waarom niet? Het is in elk geval het proberen waard.

Bekijk ook: 9 dingen die je elke dag tegen je kind zou moeten zeggen

Bron: Parents.com, Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu