Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Natalie’s moederdag: ‘Dankzij mijn moeder kan ik me focussen op de drie jongsten’

Natalie (37) is single moeder van Chayenna (15), Jayda (5), Jalyssa (2), Zarayda (2) en Zayn (7 maanden). Dankzij de hulp van haar moeder komt ze de dag door.

Advertentie

Groot gezin

‘Ik droomde nooit van een groot gezin. Nu ik vijf kinderen heb, vind ik het heel bijzonder. Maar als ik eerlijk ben, zijn de leuke momenten op het moment op een hand te tellen. Het is chaotisch en alles gebeurt tegelijk: huilen, honger, haren trekken.

Ik sta echt in de overlevingsstand. Want ’s nachts gaat het met die kleintjes ook gewoon door. Ik geef Zayn borstvoeding en de tweeling wordt ook nog veel wakker. Een wereld van verschil met de eerste negen jaar met Chayenna, toen waren we altijd met z’n tweetjes. Toch zou ik niet anders willen.

Terror tweeling

Ik was 21 toen ik ongepland zwanger werd van een vakantieliefde uit Turkije. Ik stond er al snel alleen voor. De rol van single moeder paste gelukkig meteen goed bij me. Chayenna en ik hebben hechte band. Ze is zelfs bij alle bevallingen geweest. Dat wilde ze graag, en het was voor mij ook fijn.

Toen ik hoorde dat ik een tweeling kreeg, zag ik meteen de chaos voor me waar ik nu inderdaad middenin zit. Natuurlijk was de babyperiode best veel, maar ze wisselden elkaar altijd goed af en waren lief.

Advertentie

Hoe schattig die meiden de eerste anderhalf jaar waren, inmiddels zijn ze echt terror. Als ze niet aan elkaars haar trekken, dan trekken ze de plinten wel van de muur. En natuurlijk altijd net als ik net hun kleine broertje voed en geen kant op kan. Gelukkig helpt mijn moeder elke dag, en brengt ze Jayda naar school. Dan kan ik me focussen op de kleinste drie.

Topsport

Over de vaders wil ik vanuit het belang van mijn kinderen liever niets delen, behalve dat ze niet dezelfde papa hebben. Dat ik er alleen voor sta, is pittig, maar wel het beste. Gelukkig krijg ik van familie, vrienden en ook online veel support.

Dat vind ik ook mooi aan Moederdag. Dat ik van andere moeders steun voel. Ik krijg lieve berichtjes: dat ze het zo knap vinden hoe ik het allemaal doe, dat het alleenstaande moederschap eigenlijk topsport is en ik een medaille verdien. Dat doet me goed.

Wat mijn geheim is? Hoe chaotisch het ook is, ik probeer altijd rustig te blijven. Dat lukt echt niet altijd, maar het helpt dat ik me sowieso niet snel druk maak. En dat ik op het moment geen baan heb, waardoor ik me fulltime op de kinderen kan focussen.

Advertentie

En mijn moeder, niet te vergeten. Als om negen uur ’s avonds iedereen op bed ligt, geniet ik extra van de rust. Ik luister een podcast en ga niet te laat slapen, voordat ik alweer op moet voor de jongste.

Er even uit

Met zoveel kinderen zou je verwachten dat ik voor Moederdag word overladen met cadeaus. Dat valt dus mee. De oudste gaf me vroeger wel leuke knutselwerkjes. Maar Jayda houdt alles wat ze maakt liever zelf. Dat vind ik niet erg, juist grappig.

Ik ga op Moederdag het liefst iets leuks doen met mijn kinderen. Eerst gezellig naar oma en daarna met z’n allen naar het strand. Even uitwaaien, de kinderen lekker spelen. Ook al is de tweeling op het moment niet de makkelijkste, we zijn er in ieder geval samen even uit. Daar kan ik al van genieten.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Kim Buitenhuis. Fotografie: Kim Krijnen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier