Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
wat te doen met overgebleven paaseieren
door

Chocolade paaseieren over? 10x recepten om samen met je kind te maken

Heeft de paashaas een berg chocolade-eitjes achtergelaten? Duik dan samen met je kind de keuken in, want van dat overschot aan chocolade kun je van alles en nog wat maken. Smullen maar!

Advertentie

1. Vrolijke chocoladenestjes

chocolade nestjes
Bron: Patesserie

Ingrediënten
60 g cornflakes • 180 g chocolade • gekleurde hagelslag • paaseieren

Bereidingswijze

  1. Zet een cupcakevorm of losse cupcakevormpjes klaar.
  2. Hak de chocolade-eieren fijn en smelt twee derde au bain-marie. Oftewel: doe het in een pannetje dat je weer in een andere pan met kokend water zet.
  3. Goed gesmolten? Haal de pan van het vuur en voeg direct de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot je een chocoladesaus hebt.
  4. Voeg de cornflakes toe. Schep om totdat alle cornflakes voorzien zijn van een laagje heerlijke chocola.
  5. Verdeel het mengsel over de bakjes. Druk steeds goed aan met een lepel en maak in het midden een kuiltje, zodat je mooie ronde nestjes krijgt.
  6. Strooi er wat hagelslag overheen en hop, de koelkast in.
  7. Na vijf minuten zijn de nestjes stevig en koel genoeg en kun je ze uit de vormpjes halen. Versier met paaseitjes. Als die niet allemaal op zijn tenminste…

2. Goddelijke cheesecake

pasen cheesecake
Bron: Betty’s Kitchen

Advertentie

Ingrediënten
125 g roomboter voor de bodem en 100 g voor de vulling • 1 pak Bastogne-koeken • 800 g roomkaas • 200 g crème fraîche • 350 g (fijne) suiker • 4 grote eieren • eierdooier • 1 tl vanille extract • rasp van 1 citroen • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg ervoor dat de ingrediënten alvast op kamertemperatuur zijn.
  2. Smelt de boter in een pan en verkruimel de Bastogne-koeken. Doe dit in een foodprocessor (de snelle manier) of vraag je kind om een handje te helpen. Doe de koekkruimels bij de boter en roer goed door.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met een lepel. Zet het daarna even in de ijskast.
  4. Pak de handmixer erbij, want het echte werk begint nu. Klop in de een grote kom de boter, roomkaas, crème fraîche en suiker tot het een luchtig beslag wordt. Je hoeft dit niet te lang te mixen.
  5. Voeg één voor één de eieren toe aan je beslag. Vervolgens voeg je de eierdooier, vanille extract, citroenrasp en citroensap toe. Mix maximaal één minuut.
  6. Haal de kruimelbodem uit de koelkast, verdeel de vulling over de bodem en zet de taart zo’n 60 minuten in de oven.
  7. Klaar? Je moet nog even geduld hebben, want de taart moet nog een dag of nacht opstijven in de koelkast. Maar dan heb je ook wat!

3. Zo gemaakt: kokosmakronen

kokosmakronen maken
Bron: Albert Heijn

Ingrediënten
4 middelgrote eieren • 200 g fijne kristalsuiker • 200 g gemalen kokos • 100 g pure chocolade • 12 paaseitjes

Advertentie

Bereidingswijze

  1. De lekkerste kokosmakronen maak je eenvoudig zelf. Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  2. Splits de eieren en doe het eiwit in een kom. De eidooiers gebruik je niet in dit recept.
  3. Meng de eieren met de suiker en het kokos. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend voor 3 minuten.
  4. Doe bakpapier op een bakplaat en verdeel schepjes van het mengsel over de bakplaat. Vergeet niet om ruimte tussen de koekjes te laten, zodat ze straks niet tegen elkaar plakken. Maak eventueel een kuiltje in het midden van de koekjes.
  5. Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin.
  6. Verbrokkel de chocolade-eieren en smelt ze au bain-marie. Gebruik een vork om de kokosmakronen te versieren met de gesmolten chocolade. Laat de koekjes afkoelen, leg eventueel een overgebleven eitje in het midden en aanvallen maar!

4. Chocoladefondue

chocolade fondue
Bron: Pinterest

Ingrediënten
Overgebleven paaseieren • fruit naar keuze • marshmallows

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade-eieren in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Snij fruit zoals banaan en appel in stukjes. (Al vallen marshmallows en koekjes ongetwijfeld ook goed in de smaak.) Bon Appétit!

5. Berelekkere brownie

brownie met paaseieren
Bron: Pinterest

Ingrediënten
150 g lichtbruine suiker • 225 g suiker • 225 g boter • 150 g chocolade-eieren (liefst puur) • 3 eieren • 125 g bloem • 75 g cacaopoeder

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik van circa 20×30 centimeter met bakpapier.
    2. Doe de twee soorten suiker met de boter in een steelpan en warm goed door. Als de boter gesmolten is, laat je het mengsel nog vijf minuten op het vuur staan zodat de suiker goed opgenomen wordt. Vergeet niet om te blijven roeren!
    3. Breek de chocolade-eieren in stukjes en voeg toe aan het boter-suiker mengsel. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
    4. Is het mengsel genoeg afgekoeld? Klop de eieren er doorheen. Voeg op het einde de bloem en cacaopoeder toe en roer door met een lepel tot het goed gemengd is.
    5. Doe browniemix in het bakblik en doe het zo’n 20-25 minuten in de oven

Tip! Bakken met kinderen: 10 simpele recepten

6. Chocolademelk deluxe

chocolademelk maken
Bron: Pinterest

Ingrediënten
melk • chocolade-eieren • eventueel cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Flink wat chocolade-eitejs over? Maak er dan chocolademelk deluxe van. Verwarm de melk in een steelpan, breek de eieren in stukjes en doe voeg de stukjes chocolade al roerend aan de melk toe.
  2. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.
  3. Proef vervolgens de chocolademelk. Heeft het meer smaak nodig? Een lepel cacaopoeder doet wonderen.

7. Lieve paaskoekjes

paaskoekjes
Bron: Laura’s Bakery

Ingrediënten
225 g boter • 150 g witte basterdsuiker • 8 g vanillesuiker • 1 eidooier • 280 g bloem • snufje zout • 15 paaseieren • schaaltje kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Doe de boter, witte basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix het door elkaar. Voeg nu een eierdooier toe en mix nogmaals kort.
  2. Meng het zout en de bloem in een andere kom en doe het daarna beetje bij beetje bij het botermengsel. Blijf tussendoor goed mixen.
  3. Klaar? Maak een bal van het deeg en laat deze ongeveer een uur in de koelkast rusten.
  4. Maak daarna zo’n 15 kleine balletjes van het deeg en druk ze plat. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.
  5. Haal de koekjes door de kristalsuiker en leg ze op een bakplaat.
  6. Doe de bakplaat zo’n 15 minuten in de oven op 190 graden.
  7. Versier eventueel met overgebleven chocolade-eitjes. Dan begint de moeilijke taak: wachten tot de koekjes helemaal afgekoeld zijn. Smakelijk!

8. Aardbeien met chocolade-bonbons

chocolade aardbeien
Bron: Pinterest

Ingrediënten
250 g aardbeien • 100 g paaseieren

Bereidingswijze

  1. Dit leuke klusje kun je mooi met z’n tweeën klaren. Breek de chocolade-eieren in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Pak de aardbeien bij het kroontje en dip ze één voor één in de gesmolten chocola.
  3. Laat nog even afkoelen op bakpapier voordat je stiekem al een hap neemt.

9. Mega lekkere chocolademuffins

chocolademuffins maken
Bron: Pinterest

Ingrediënten
200 g bloem • 90 g lichtbruine suiker • 55 g suiker • 70 g cacaopoeder • 16 g bakpoeder • 1 tl vanille extract • 450 ml melk • 30 g zonnebloemolie • 120 g paaseieren

Bereidingswijze

  1. Breek de paaseitjes in stukjes boven een schaaltje. Zet deze even in vriesvak en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng 180 g bloem, de cacaopoeder en bakpoeder in een beslagkom.
  3. In een andere kom meng je melk met zonnebloemolie en vanille-extract.
  4. Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar in één kom.
  5. Doe vervolgens twee eetlepels van de overgebleven bloem in een kommetje en roer hier de chocoladestukjes doorheen.
  6. Voeg daarna toe aan het beslag. Roer door en verdeel het over de bakjes van een cupcakevorm. Als het goed is heb je nog een paar eetlepels bloem over. Strooi dit over het beslag heen.
  7. Na 20 minuten in de oven zijn de heerlijke post-Pasen muffins klaar.

10. Super makkelijke chocoladecake in een mok

cake in een mok
Bron: Pinterest

Ingrediënten
4 el zelfrijzend bakmeel • 3 el suiker • 2 el cacaopoeder • 2 el vanillesuiker • 1 ei • 3 el melk • 3 el zonnebloemolie • handje paaseitjes

Bereidingswijze

  1. Doe de droge ingrediënten (bakmeel, suiker, cacaopoeder en vanillesuiker) in een mok of beker en roer je even door.
  2. Voeg een ei toe en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  3. Voeg de melk en zonnebloemolie toe. Wederom roeren tot het een mooi beslag wordt.
  4. Hak de paaseitjes fijn en roer de chocoladesnippers door de cakemix. Na ongeveer 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand is dit superlekkere cakeje al klaar. Hmmm!