Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
pasgeboren-baby
door

Brief van pasgeboren baby aan ouders gaat internet over

Ontroerend en herkenbaar, is de meest gehoorde reactie op deze brief van een pasgeboren baby aan zijn ouders. Nadat de kraamafdeling van een Schots ziekenhuis de brief deelde, ging hij dan ook in no time viral.

Advertentie

De brief wordt al een tijdje massaal gedeeld en geliked. Niet zo gek: de boodschap spreekt veel kersverse ouders aan. Het komt ongeveer hierop neer: het leven met een pasgeboren baby is niet perfect en je bent als ouder niet perfect en dat is oké. En: vergeet vooral niet te genieten.

Wie deze woorden op papier heeft gezet, dat is een mysterie. Doet er eigenlijk ook niet toe. De boodschap is hoe dan ook mooi én belangrijk.

Dit staat er in de brief

Liefste mama en papa,

Bewaar deze brief alsjeblieft op een veilige plaats, zodat je hem opnieuw kan lezen wanneer je verdrietig bent of door een moeilijke periode gaat.

Verwacht niet te veel van mij als pasgeboren baby en verwacht niet te veel van jullie zelf als ouders. Geef ons allebei zes weken de tijd om aan elkaar te wennen. Zes weken om te groeien, te ontwikkelen, groter te worden, stabieler en meer voorspelbaar te worden. Zes weken voor jullie om te rusten en je lichaam de kans te geven om te herstellen.

Advertentie

Geef me alsjeblieft te eten wanneer ik honger heb. In de baarmoeder heb ik nooit honger gekend. Klokken en tijd betekenen nog niks voor mij.

Houd me alsjeblieft vast. Knuffel me, kus me en raak me aan. Ik heb het altijd zo gezellig gehad in de baarmoeder en ik ben nog nooit alleen geweest.

Vergeef me alsjeblieft als ik veel huil. Ik ben niet gekomen om het jullie lastig te maken, maar de enige manier waarop ik kan vertellen dat ik niet blij ben, is door te huilen. Blijf bij me en naarmate ik ouder word, zal ik steeds minder huilen.

Neem alsjeblieft de tijd om te ontdekken wie ik ben. Hoeveel ik verschil van jullie en hoeveel ik jullie te bieden heb. Kijk goed naar me en ik zal je laten zien wat mij troost, rustig en blij maakt.

Advertentie

Onthoud alsjeblieft dat ik wel tegen een stootje kan. Ik kan er best tegen als je per ongeluk foutjes maakt met mij. Als je ze met liefde maakt, kan mij niks ergs overkomen.

Wees alsjeblieft niet teleurgesteld als ik niet de perfecte baby ben. Wees ook niet teleurgesteld als jullie niet de perfecte ouders zijn.

Zorg alsjeblieft goed voor jezelf. Eet gezond, rust veel en beweeg genoeg, zodat je genoeg geduld en energie hebt om voor mij te zorgen.

Zorg alsjeblieft goed voor jullie relatie met elkaar. Want wat als er geen gezin meer voor mij is…

Houd ook het grote plaatje in gedachten. Ik ben maar korte tijd zo klein, ook al lijkt het voor jullie nu een eeuwigheid. Ik mag jullie leven misschien overhoop gegooid hebben, maar onthoud dat alles binnenkort weer normaal zal voelen.

Geniet van mij! Ik zal nooit meer zo klein zijn!

Originele post

Bron: GVA.be – Auteur: Tara Stokdijk

Ouders van Nu is jarig en trakteert op 50% korting op een nieuw abonnement. Profiteer nu van deze feestkorting: 5 x Ouders van Nu voor maar € 14,95!